Pomana din Norvegia pentru TIGANII din Buzau

Au rost oare toate acestea? Tiganul nu ramane tot tigan?

Pornind de la premisa că o educaţie deficitară aduce numeroase piedici pentru adultul tigan care uneori încearcă să îşi găsească un loc pe piaţa muncii, Primăria Buzău vrea să sporească şansele tiganilor de a-şi îmbunătăţi pregătirea şi nivelul de educaţie. În acest sens, edilii au primit sprijin de la mii de kilometri distanţă, de la Primăria din Oslo care finanţează în oraşul nostru un proiect de peste 900.000 euro, destinat tiganilor. Primii vizaţi de proiectul de educare şi pregătire, vor fi copiii de etnie din familiile care locuiesc pe Aleea Grădinilor.

“Noi sperăm că acest proiect care va fi dezvoltat împreună cu partenerii din Norvegia să sprijine comunitatea tiganilor de la nivelul municipiului Buzău dar în special din zona Aleea Grădinilor pentru a creşte nivelul de educaţie din rîndul elevilor tigani din această zonă şi de a creşte angajabilitatea persoanelor de etnie din Aleea Grădinilor în condiţiile în care ei nu prea deţin calificări profesionale care să le facă posibile accesul pe piaţa muncii“, a declarat Călin Iosif, consilier (tigan) al primarului municipiului Buzău.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Partenerii norvegieni au ei înşişi o problemă cu tiganii proveniţi din judeţul Buzău. De altfel, aşa au şi decis să sprijine financiar proiectul municipalităţii buzoiene: “Foarte mulţi tigani care se află acum în Oslo sunt din această zonă din Buzău, chiar de pe Aleea Grădinilor. Acesta este de fapt motivul pentru care ne-am îndreptat către Buzău. Pentru a îmbunătăţi condiţiile populaţiei de etnie la nivel naţional nu numai pentru cei care migrează către ţările nordice, dar şi pentru a-i ajuta să se dezvolte ca şi comunitate aici în ţara de origine”, a precizat şefa departamentului Relaţii Internaţionale al Primăriei Oslo, Anna Hossess.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Într-o primă fază se va pune accent pe încurajarea copiilor tigani să meargă la şcoală. În acest scop, va fi înfiinţat un Centru de zi pentru elevii Şcolii Nr. 14 din Simileasca, unde elevii vor primi, la prânz, o masă caldă de pomana. Acest mod de a stimula prezenţa la cursuri a fost deja adoptat în cazul a 40 de elevi dar nu a dat rezultate, iar pe viitor se va extinde la toţi cei 700 de şcolari înscrişi la unitatea de învăţământ in speranta ca va da rezultate…

Astfel de programe ce au avut ca scop integrarea tiganilor au fost cu zecile nu doar in Buzau insa au esuat toate. Tiganul tot tigan ramane.

Sursa: Nationalisti.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.