“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
SOCIETATE

Polițistul de 22 de ani care s-a SINUCIS la Constanța: Nu avea bani sa își îngrijească părinții bolnavi

0.042030096054077page

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, originar din județul Vâlcea, care absolvise recent Școala de Agenți de Poliție în luna aprilie a anului trecut, a fost repartizat la IPJ Constanța și desemnat să activeze la postul de poliție din Cumpăna. În ciuda succesului în testele psihologice, anchetatorii iau în considerare varianta sinuciderii ca fiind cauza tragicului său sfârșit.

Se presupune că problemele financiare ar fi fost un factor determinant care l-a determinat să-și pună capăt zilelor. Părinții lui Remus suferă de afecțiuni medicale cronice și aveau nevoie de ajutorul fiului lor, care fusese trimis la 400 de kilometri depărtare de casă.

Conform unor informații preliminare provenite din sindicatele din cadrul Poliției, tânărul polițist, Remus S., în vârstă de 22 de ani, din județul Vâlcea, a fost recent încadrat la IPJ Constanța și făcea parte din cea mai recentă promoție de absolvenți a Școlii de Agenți de Poliție. Potrivit surselor din cadrul sindicatului Europol, în ziua de joi, 30 noiembrie, acesta a ajuns la serviciu mai devreme și, sub pretextul unei citații, a părăsit biroul pentru a merge pe teren. Mai târziu, s-a deplasat într-un câmp din zona localității Cumpăna și s-a sinucis prin împușcare în cap. Colegii săi l-au descoperit în mașina de poliție, cu portierele blocate, fiind nevoiți să spargă geamul din dreapta pentru a interveni. Conform unor colegi de-ai săi, se pare că acesta se confrunta cu probleme financiare, conform informațiilor din cadrul Europol.

Reprezentanții IPJ Constanța au comunicat că investigațiile sunt în desfășurare sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în ceea ce privește săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, pentru a stabili în mod precis circumstanțele în care s-a petrecut tragicul eveniment.

Sindicatul Europol a subliniat pe rețelele de socializare: „Incompetența l-a ucis”

„Incompetența a fost responsabilă de tragicul sfârșit al unui tânăr polițist la Constanța! Remus, în vârstă de 22 de ani, din Vâlcea, absolvent al Școlii de Agenți de Poliție Câmpina, promoția 2023, a fost repartizat la 400 de kilometri depărtare de casă, la Poliția din Cumpăna, IPJ Constanța, și și-a desfășurat ultima zi de serviciu ieri.

El și-a încheiat viața tragica, împușcându-se în cap cu arma din dotare, pe un câmp, în timp ce se afla în autospeciala de poliție. Un suflet pierdut, care nu a fost semnalat ca având probleme nici în cadrul testelor psihologice, nici de către superiorii săi, care aveau obligația de a-l monitoriza.

Sunt numeroase drame ale tinerilor care se alătură forțelor de poliție și care sunt repartizați la sute de kilometri depărtare de casă, cu salarii insuficiente pentru a acoperi cheltuielile de chirie și trai, și nimeni nu pare să ofere soluții!

Părinții lui Remus sufereau de afecțiuni medicale cronice care necesitau sprijinul fiului lor, trimis la 400 de kilometri depărtare de casă. Durerea și frustrarea de a fi departe de ei au contribuit la dezechilibrul psihologic prin care trecea tânărul. Cu toate acestea, nimeni nu părea interesat de situația lui și nu s-a luat în considerare posibilitatea de aprobare a unei mutări mai aproape de casă.

În anul 2023, conducerea Ministerului Afacerilor Interne nu a reușit să implementeze un sistem de recrutare care să permită desfășurarea activității în județul de origine după absolvirea școlii sau trecerea în corpul ofițerilor, lângă familie și cei care au nevoie de îngrijire. Cariera nu este predictibilă, iar majoritatea mutărilor se realizează doar prin intervenția unor influențe politice”, a menționat sindicatul Europol pe platforma Facebook.

Un alt caz tragic a cutremurat întreaga țară. În ziua Sfântului Andrei, un alt polițist și-a încheiat viața într-un cimitir din Botoșani, chiar pe mormântul fiicei sale decedate la vârsta de un an. Cristian, în vârstă de 46 de ani și șef de post în localitatea Stăuceni din județul Botoșani, a luat decizia tragică în ziua în care fiica sa ar fi împlinit onomastica.

Descoperit de un bătrân venit să aprindă o lumânare în cimitir, polițistul a fost găsit mort. Acesta a fost sesizat imediat la numărul de urgență 112, iar la fața locului au sosit mai multe echipaje de Poliție, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță al Județului Botoșani. Din nefericire, medicii nu au reușit să îl salveze pe polițist.”

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.