Polițistul anului, supranumit ”Lupul de la Rutieră”, a fost reținut pentru luare de mită!

Ies la iveală noi date din ancheta procurorilor care au făcut ieri mai multe percheziţii la Poliţia Braşov. Din datele oferite de procurori se pare că poliţiştii de la Rutieră luau mită, ia aceasta ajungea până la 5.000 de lei, dar şi alte bunuri sau servicii cum ar fi servicii SPA, informează brasov.net.

Procurorii au descoperit că mai mulți polițiști din Brașov, inclusiv unul premiat pentru rezultate deosebite în activitatea sa, au fost implicați în acte de corupție.

Potrivit anchetei, polițiștii de la Rutieră primeau mită, atât în bani cât și în alte bunuri sau servicii, cum ar fi servicii SPA, iar în schimb, aceștia ajutau la obținerea permiselor de conducere. Mai mult, pentru a facilita acest lucru, aceștia erau prezenți în special în weekend.

Ancheta a dezvăluit și faptul că polițiști din Râșnov și Poiana Brașov au favorizat trecerea mai multor camioane cu gabarit depășit către un hotel din stațiune. Printre cei reținuți se numără și Cornel Ioan Sandu, supranumit „Lupul de la rutieră”, unul dintre polițiștii implicați în această schemă de corupție.

Citiți și:  Av. Gheorghe Piperea: Erou kaki și mare periculos e iepurele ăsta, frate - nu e bine să te pui cu el, că-ți seacă Delta

Surse din anchetă spun că „Lupul de la rutieră” ar fi intervenit la colegii săi pentru a permite unor camioane să urce la un hotel din Poiana Brașov, deși acestea depășeau greutatea maximă admisă pentru a circula în stațiune și nu dețineau permis de liberă trecere.

În schimbul ajutorului său, hotelul ar fi făcut un contract de sponsorizare cu clubul de fotbal la care joacă fiul său, iar „Lupul de la rutieră” ar fi beneficiat de sedințe gratuite la SPA, la același hotel.

Cornel Ioan Sandu și alți trei polițiști sunt acuzați de fapte de corupție precum dare și luare de mită, abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului și instigare la aceste fapte.
„Lupul de la rutieră” a primit în ultimii doi ani mai multe premii și distincții pentru rezultatele sale deosebite în activitate, dar acum va fi dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Citiți și:  Presa sistemului intră în delir: “România e raiul extremiștilor” pentru că “infracțiunile de ură” nu sunt luate în serios de autorități!

Au fost audiate 30 de persoane. Dintre acestea, 10 au fost martori, au fost inclusiv polițiști martori și unul dintre ele, de exemplu, a fost polițistul care a instrumentat acel caz și a cărui activitate a fost împiedicată de intervenția ilegală a colegului.

Sunt 20 de persoane în total, față de 13 nu s-a luat nicio măsură au. 7 persoane au fost reținute, acestea sunt doi agenți de poliție, examinatori și 2 polițiști, unul din Poiana Brașov și un agent de poliție rutieră de la Râşnov.”, a declarat Adrian Radu – prim procuror Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov.

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu