Poliţiştii renunţă la uniforme pe capete, să se facă bodyguarzi în Anglia!

politia1

Una dintre problemele cu care se confruntă Poliţia Română este situaţia personalului din mediul rural şi nu numai. La nivelul judeţului Constanţa, lucrurile nu sunt diferite, existând şi cazuri în care au rămas câte doi oameni ai legii la o subunitate. Spre exemplu, la Dobromir, în urmă cu aproximativ o săptămână, un poliţist a plecat în Anglia, altul a fost exclus din sistem şi apoi a decedat, în momentul de faţă rămânând doar doi. Şi, din câte se pare, tot mai mulţi aleg să părăsească sistemul, aici fiind vorba şi de mediul urban, optând pentru locuri de muncă mai avantajoase.

Sincopele din Poliţie nu sunt de ieri, de azi. De data aceasta facem referire strict la situaţia personalului atât din mediul rural cât şi cel din mediul urban. În momentul de faţă există subunităţi la care activează numai doi poliţişti, un exemplu fiind comuna Dobromir. „La Băneasa sunt trei poliţişti. Zona aceasta este scăpată de sub control. La Dobromir a plecat un poliţist, acum o săptămână, în Anglia, şi-a dat demisia. Altul a fost exclus din sistem, şi în urmă cu un an a murit. Acum, din 4 poliţişti, au mai rămas 2. Zona chiar e scăpată de sub control. Sunt cazuri în care se îmbată adolescenţii prin baruri, fac scandaluri…”, a declarat, pentru „Replica”, Eugen Iliescu, primarul din Dobromir.

Precizăm că poliţistul care a ales să plece în Anglia se pare că şi-a găsit un loc de muncă mai bun, însă şi iubita acestuia era stabilită acolo. Un alt exemplu a fost la Medgidia, acolo unde subinspectorul Marin Dinu a ales să plece, cu data de 1 mai 2015, din sistem. Acesta este absolvent al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza şi a activat în cadrul Secţiei 4 Poliţie din municipiul Constanţa, după care a fost repartizat la Medgidia, la Biroul Rutier, unde a şi fost împuternicit ca şef birou I în cadrul Poliţiei municipiului Medgidia. I-a plăcut meseria aleasă, neavând abateri disciplinare, însă, potrivit declaraţiei de avere din anul 2014, salariul său anual era de 27.000 de lei, ceea ce înseamnă cam 2.250 de lei pe lună. Potrivit informaţiilor noastre, tânărul ofiţer a ales să părăsească Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa pentru Anglia, acolo unde lucrează ca bodyguard, la o firmă foarte cunoscută, câştigând cam 3.000 de lire pe lună.

Citiți și:  Dacă poliția ne-ar fi păzit și pe noi așa cum păzește acum vila Duduienilor, Duduienii nu ar mai fi avut vilă

Poliţistul condamnat pentru purtare abuzivă a murit!

Cât despre poliţistul de la Dobromir, care a decedat, precizăm că este vorba despre Dan Sima, care a fost condamnat pentru purtare abuzivă şi exclus din sistem. Acesta a primit, în 2011, 5 luni cu suspendare, decizia aparţinând Tribunalului Constanţa, însă a urmat apelul. Ultima sa declaraţie de avere de pe siteul Poliţiei Române este din 2012. Fapta pentru care a fost judecat a avut loc în 2008, când se pare că ar fi agresat o femeie, pe Florentina Neagu, din satul Vlahii, care nu ar fi vrut să recunoscă un furt. Ulterior, potrivit informaţiilor noastre, acesta s-ar fi angajat în domeniul feroviar şi, în urmă cu un an, s-a electrocutat în timp ce se afla la serviciu, decedând. Prin urmare, la Poliţia Dobromir au mai rămas doi poliţişti.

„Nu este o problemă doar a Constanţei, este o problemă naţională. Bineînţeles că se regăseşte şi în Constanţa. Este personal insuficient. Chiar şi cu 3 poliţişti e o problemă. Nu mai spun dacă este unul în concediu… Să sperăm că vom schimba acest aspect într-un viitor cât mai apropiat, să găsim soluţii, mai ales în mediul rural. Este necesar ca poliţiştii să patruleze câte doi. Acum intervine la evenimentte şi unul singur. Am tot spus şi spunem mereu: mediul rural constituie cea mai arzătoare problemă a Poliţiei Române în momentul de faţă. Evenimentele nu mai sunt cum erau.

Citiți și:  Poliția știe ...și asta îi face complici!

Nici autoritatea Poliţiei nu mai este aşa cum era în urmă cu 20 – 30 de ani. A crescut şi numărul evenimentelor, lumea sună la 112 zi – noapte şi trebuie să ai omul pregătit pentru intervenţie, în permanenţă. În acelaşi timp trebuie respectat programul de lucru, nu se pot efectua ore suplimentare pentru că nu sunt plătite şi de aici apare acest cerc vicios”, a declarat, pentru „Replica”, Daniel Constantin Avasilcăi, şeful Sindicatului Agenţilor de Poliţie (SAP) Constanţa.

Unii aleg calea mării!

De asemenea, se pare că tot mai mulţi poliţişti aleg să părăsească sistemul, din diferite motive, unele dintre acestea fiind şi legate de salarii sau condiţiile de muncă. Potrivit informaţiile noastre, există oameni ai legii care s-au înscris la facultăţi maritime pentru a se îmbarca. Potrivit unei statistici, până în iulie 2015, au părăsit sistemul 13 oameni ai legii de la malul mării, atât la cerere cât şi pensionaţi, fiind vorba de 5 ofiţeri şi 8 agenţi de Poliţie. Ulterior a părăsit sistemul, tot la cerere, comisarul Lorin Ursa, care a condus Biroul Combaterii Infracţiunilor contra Patrimoniului. (sursa: replicaonline)

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile