EXCLUSIV Bugetul.ro/ Polițiștii au RĂBUFNIT! Acuză o MANIPULARE aruncată în spațiul public, pentru a-i compromite

Zilele trecute, o filmare postată de Tik-Tok a fost preluată de mai multe publicații. Concret, prin acel video s-a indus ideea că un polițist de frontieră ia șpagă de la fiecare cetățean în parte prezent într-un autocare ce intra în România. Numai că, polițistul respectiv a încerca să facă un bine, pentru a nu se crea un blocaj la frontieră și a merge totul mai rapid în condiții meteorologice vitrege, astfel că a băgat documentele oamenilor în buzunar. Ulterior, el a fost acuzat că ia șpagă. Întâmplarea s-a petrecut la punctul de trecere Nădlac 2.

Marius Ionescu, unul dintre liderii Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, a reacționat dur pe această temă. Marius Ionescu a declarat, pentru Bugetul.ro, că, dacă 10 sau 100 de cetățeni ajung să facă lucrul ăsta, să reclame o faptă inexistentă, ajungem în situația în care se blochează punctul de frontieră.

Așadar, se întreabă Marius Ionescu, oare nu are cineva interesul ăsta să arunce o anatemă asupra Poliției de Frontieră?

„Polițiștii de Frontieră de acolo au vrut să facă bine și cineva de bine i-a filmat. Lucrurile nu s-au confirmat. Inclusiv DGA-ul a mers acolo.

Totul a plecat de la filmarea de la Tik-Tok.

Dacă zece sau 100 de cetățeni fac tot felul de plângeri, vă dați seama că se închide filtrul. Oamenii ăia, în loc să-și facă treaba, merg și dau cu subsemnatul. Apoi, vă dați seama că se face un blocaj la frontieră și toată opinia publică va fi revoltată. Astfel, ajungem să ne punem întrebarea: Oare cineva nu cumva are interesul ăsta, pentru ca apoi să spună Poliția de Frontieră e de vină?”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Marius Ionescu.

SNPPC: „Furia diasporei se revarsă pe cine nu trebuie, pe polițiști! Noi îi apărăm”
„Furia diasporei se revarsă pe cine nu trebuie, pe polițiști! Cine îi apără?

Noi, SNPPC!

Un scurt clip apărut pe reţelele de socializare a creat un mini-scandal în cadrul Poliţiei de Frontieră. În clip se putea observa cum un poliţist de frontieră primeşte anumite documente din partea cetăţenilor care voiau să intre în România.

În descrierea clipului se spunea că poliţistul ia şpagă pentru a permite accesul fără a fi controlate documentele.

În fapt, poliţistul în cauză cerea buletinele şi certificatele digitale ale celor care voiau să intre în ţară. Incidentul filmat s-a petrecut Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2, în data de 19 decembrie.

Cărțile de identitate și certificatele digitale ale persoanelor trebuiau verificate cât mai repede, în condițiile în care temperaturile de afară erau sub 0 grade, polițiștii de frontieră muncind ore în șir în asemenea condiții, neputând mișca nici degetele de la mâini din cauza temperaturilor vitrege.

Dar pe cine interesează asta?

Pentru că a îndrăznit să pună actele persoanelor în buzunar, iar apoi să le verifice pe rând, având și o stație mobilă de verificare asupra sa, colegului nostru i s-a pus direct eticheta de ”șpăgar” sau ”hoț”,

Polițistul își făcea datoria, să nu fie supărată diaspora. Noi știm că nu este confortabil dar românii trebuie protejați de covidul care vine din țările care sunt pe roșu. Nu vrem decât să nu mai moară oameni, să avem acces la spitale, să trăim fără mască și să nu mai pomenim de certificat verde! Atât! Ne protejăm poporul!

Urmare la eveniment, din acest moment probabil nu vor mai fi deschise benzi suplimentare de turisme pe benzile destinate traficului de marfa. Nu este vina noastră!

Colegul care făcea verificările de frontieră nu avea voie sa facă verificările în autocar… Ca să întelegeti ce poate crea un ”fake news” și raspandit pe toate retelele sociale.

Un coleg de-al nostru are de tras chiar in aceste clipe. Asta deoarece avea ordin de fluidizare si deschiderea de benzi suplimentare.

SNPPC asigură TOȚI membri de sindicat că le va sta SCUT în fața tuturor acuzaților nefondate pentru că suntem singura POLIȚA DE ASIGURARE JURIDICĂ în fața abuzurilor de acest gen. Pentru că instituția este incapabilă să le asigure avocați o facem noi, SNPPC prin Departamentul juridic pe care îl vom întări constant cu avocații cei mai buni, pentru ca membri să se simtă în siguranță!

Noi existăm prin voi, membri de sindicat și pentru dumneavoastră!”, este mesajul transmis de SNPPC, pe Facebook.

Sursa: bugetul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. ANDREI TALIANU

    TILHARII care-s si poliţisti de frontiere tilharesc romanii de zeci de ani. Soferul autocarului stringea cate 10 marci de la fiecare pasager, ca sa dea spaga pretinsa. Un umblat i-a facut si propuneri rusinoase prietenei mele, dar pina la urma s-a mulţumit cu 50 marci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *