Poliţiştii au primit “liber” să bată ţigani şi prostituate

tiganbatut

Acuzaţi că au bătut un tigan şi o femeie tarfa, un ofiţer şi un agent de la Poliţia oraşului Mărăşeşti au scăpat pe jumătate de acuzaţii si procurorii de la Galaţi i-au scos basma curată, invocînd că faptele sesizate nu ar fi existat u la puţin timp după bătaie pe tricoul bărbatului se vedeau încă urmele de bocanci, după cum se arată într-un film aflat în posesia redacţiei u victimele acestor infracţiuni fac parte din categoria celor uşor de discriminat şi, cel mai probabil, nu vor avea capacitatea de a se apăra în continuare împotriva oamenilor legii.

CITESTE SI: VIDEO – Salbaticia fara de margini a TIGANILOR : POLITISTI LUATI LA BATAIE DE TIGANI!

Procurorii de la Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Galaţi i-au scos nevinovaţi pe poliţişti care au fost reclamaţi pentru agresiunea unor persoane civile, dar cu risc de stigmatizare şi discriminare. Cei doi poliţişti acuzaţi că a fi lovit un tînăr de etnie tiganească din oraşul Mărăşeşti în vara trecută, dar şi o femeie care este bănuită că practică prostituţia au scăpat parţial de acuzaţii după ce Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Bucureşti a decis neînceperea urmăririi penale. Procurorii au motivat în referatul de neîncepere a urmării penale faptul că fapta nu există, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvînt al instituţiei. “În cazul subinspectorului şi a agentului de poliţie acuzaţi că l-ar fi lovit pe Coman Ion s-a decis neînceperea urmăririi penale. În cazul agentului, petentul a indicat de altfel în propria declaraţie că agentul nu l-a lovit. În urma cercetărilor s-a decis că fapta reclamată nu există”, a precizat procurorul Costel Codiţă, purtătorul de cuvînt al Parchetului. La vremea respectivă, ziarul nostru a relatat pe larg despre caz, mai ales că liderul comunităţii de tigani din zonă spunea că nu este prima agresiune de acest fel comisă de poliţişti în cartierul Modruzeni. Pe 23 iunie 2011, cei doi poliţişti de la Mărăşeşti s-au deplasat la o persoană din Mărăşeşti unde Ion Coman lucra cu ziua. Însoţiţi de un angajat al Primăriei, oamenii legii l-au întrebat pe Coman, care avea de executat mai multe ore de muncă în folosul comunităţii, dacă este de acord sau nu să se achite de obligaţii. După ce tînărul a refuzat, acesta susţine că ar fi fost luat pe sus de oamenii legii, încătuşat şi lovit cu pumnii şi picioarele. Acesta a prezentat ulterior anchetatorilor documente care atestă faptul că ar fi fost lovit, însă ancheta procurorilor gălăţeni a infirmat varianta lui Ion Coman. Filmul realizat atunci de reporterii noştri arată urme de bocanci pe spinarea bărbatului. Soluţionarea poate fi atacată la prim procuror şi ulterior la instanţă în cazul în care petentul se declară nemulţumit de concluzia procurorilor. Ţinînd cont că avem de-a face cu un om sărac şi neinstruit, este greu de crezut că acesta va avea capacitatea de a contesta decizia.

CITESTE SI: Codrut Oprea si Cristian Iliescu: politisti MUTILATI PE VIATA de TIGANI interlopi


După TIGAN urmează curva

Tot de competenţa Parchetului Curţii de Apel Galaţi este şi sesizarea unei femei de 31 de ani din oraşul Mărăşeşti care a depus plîngere împotriva mai multor lucrători de poliţie tot de la Mărăşeşti, care au agresat-o în crucea nopţii. Ana Maria Găină a susţinut că, pe 15 ianuarie 2012, în timp ce se afla în faţa unui bar din Călimăneşti, a fost luată pe sus de poliţiştii care au considerat că femeia ar fi fost prostituată, meserie ilegală în ţara noastră. Procurorii gălăţeni nu au finalizat cercetările însă spun că au audiat mai multe persoane care au fost prezente la faţa locului în noaptea cu pricina, a căror declaraţii ar fi  contradictorii. De altfel, o parte din agresiunea comisă asupra femeii a fost surprinsă şi de o cameră de supraveghere aflată în incinta barului. Localul este de altfel renumit pentru scandalurile petrecute pornind de la prostituatele care frecventează zona. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea, prin vocea ofiţerului de presă, inspectorul Bogdan Toader, ne-a transmis că orice poliţist care este reclamat pentru o faptă de acest gen este cercetat de Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Galaţi şi că ancheta internă în cadrul instituţiei nu se poate desfăşura decît la finalul celei realizate de procurori. În apărarea lor, poliţiştii au spus că “persoana de sex feminin s-a manifestat violent, atît verbal cît şi fizic”. Rămîne de văzut dacă poliţiştii din Mărăşeşti vor scăpa de acuzaţii şi în cazul reclamaţiei de la barul din Călimăneşti, însă sursele noastre spun că dosarul se îndreaptă “ca un pumn” către N.U.P, adică neînceperea urmăririi penale. Aşadar, nu vă miraţi dacă la Mărăşeşti ar putea apărea şi alte cazuri de cetăţeni agresaţi de poliţişti. Procurorii le dau voie să-şi descarce “nervii profesionali” pe cetăţeni. (G. SAVA, D. CHIRIAC) – Ziarul de Vrancea

NOTA NATIONALISTI.RO: Foarte bine! La mai multi!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

3 comentarii

 1. Da idiotzilor! Luatzi-le partea la tzigani ca sunt discriminatzi! Daca I-au batut aia n-au facut-o degeaba. Ceva au facut ei. Bine le face. Sa-I termine in bataie asa cum fac lasii de tzigani cand sunt in haita. Daca-i dai o bucata si-l lasi lat pe al mai smecher dintre ei, o taie totzi de zici ca nici n-au fost. Altfel? Sar pe tine ca mustele pe kkt si te snopesc odata cazut la pamant.Despre curve…cu alea chiar nu am nimic. Sistemul de kkt in care traim le adduce pe femei la prostitutzie,pentru ca alta sansa nu li se ofera. Aici nu generalizez! In plus, tot noi ne-o cautam ca mai apoi sa ne plangem. Daca ar fi legalizata prostitutzia ar fi altceva. Dar cui ii convine? Cand ies bani "adevaratzi" din aacerea asta!? Si nu in ultimul rand,daca nu ar exista cerere si oferta ar fi mai slaba,pe cand asa….s-avem pardon!

 2. mda…din pacate se mai intampla SI INVERS!
  Ciuca bataii si-o iau amaratii nimeriti la locul nepotrivit, intr-un moment nepotrivit!
  E o nedreptate ce s-a facut in cazul asta: amaratul ala de tigan trebuia sa i se dea dreptate, iar femeii aleia – la fel!
  Tiganul, daca lucra in folosul comunitatii, inseamna ca nu era totusi use de Biserica, iar militienii voiau sa abuzeze de pedeapsa lui, obligandu-l sa munceasca pentru ei!
  Femeia – daca stia ca barul cu pricina este rau-famat, trebuia sa-si serveasca bautura (mai bine) la ea acasa! Bine-nteles ca nu era obligatoriu, dar asa – sarindu-i tatana, le-a vorbit militienilor cum nu trebuia – cu nerv, cu artag! Iar ei – frustrati si nevrozati – au considerat-o din start prostituata…
  Vremurile sunt tulburi si nenorocite, pline de violenta si dorinta de razbunare datorita lipsei de dreptate si echitate aplicabile in societate, de-aici comportament agresiv, anormal cu cei mai mici (in functie sau statut), mai slabi in putere (femei, copii sau batrani)…trist!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.