“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ANALIZENOUTATI

Politiste date cu japca procurorilor!

politiste2

Un nou scandal este gata sa dinamiteze sistemul, din interior. Pentru ca, observand ca se clatina „sandramaua”, chiar multi dintre cei care au activat multa vreme in asa-numita „Republica a procurorilor” s-au razvratit acum, mai ales cei care s-au si retras sau sunt deja cu un picior la pensie. Astfel, mai multi ofiteri de politie judiciara au grija sa se afle in tot sistemul despre misteriosul exod de politiste tinere, de-abia iesite de pe bancile scolii, care o buna perioada de timp ar fi fost propulsate direct in structurile de politie judiciara detasate pe langa diverse Parchete. Si astfel, in timp ce politisti cu vechi state de serviciu in aceasta meserie bateau strazile pentru a face dificila munca de judiciaristi, birourile procurorilor din structurile centrale „gemeau” de colegele promovate la centru.

Desigur, cum gura lumnii sloboda nu o poate opri nimeni, au si aparut legende despre tot felul de idile la nivel inalt. Asta in timp ce o alta parte dintre cei nemultumiti reclama acum ca mai tinerele lor colege beneficiau de sporuri deloc de neglijat doar pentru ca ar fi completat citatii sau ar fi transcris interceptari. Insa si mai interesanta este pozitionarea unor veterani ai politiei judiciare, care vorbesc pe sleau despre strania situatie ca, in unele cazuri, procurorii de fapt nici macar nu doreau detasarea politistelor, banuind ca acestea le erau date „cu japca”, avand cu totul alte misiuni… Si astfel s-ar putea explica si stupoarea a nenumarati inculpati si a avocatilor lor atunci cand, la audieri, procurorii erau muti ca pestii, mai mult cei de la politia judiciara conducand interogatoriile…

Tinerele frumoase si libere

Fara nicio obsesie sexista, ca doar au trecut vremurile cand batranii „tablagii” burtosi se plangeau sefilor ca sunt obligati sa patruleze prin Ferentari cu „mimoze” care isi fac unghiile spre deliciul interlopilor, o noua situatie tensionata este gata sa rabufneasca intr-un sistem deja serios zdruncinat de tot mai multele scandaluri din ultima vreme. Si cum la mijloc este vorba si despre niste structuri de elita, politia judiciara nefiind doar simpla „anexa” a procurorilor, este greu de crezut ca noua revolta ar putea avea la baza o astfel de perceptie „ingusta”.

Sau, mai bine spus, nu doar atat. Insa cert este ca, in sistem, „trend”-ul ultimilor ani a fost ca tot mai multe „tinere frumoase si libere” sa fie propulsate din teritoriu catre structurile centrale, unde au fost detasate pe langa procurori cu nume, de la Parchete importante si care aveau drept urmare in lucru unele cazuri spectaculaose. Si, pe zi ce trecea, aproape ca structurile de politie judiciara, mai ales cele de pe langa Parchetele de la Centru au fost „rupte” in doua parti distincte. Pe de o parte, politisti cu decenii de meserie in spate, „harsaiti” in cazuri spectaculaose derulate pe cand erau doar „gabori” care-i trimiteau „la suferinta” pe capii interlopilor. Insa cealalta tabara a ajuns aproape la fel de numeroasa, fiind formata in genere din politiste aflate la inceput de cariera si a caror „explozie” profesionala nu avea cum sa nu iste discutii. Insa interesant este ca, desi unele ar fi fost promovate pe pile, avand la randul lor rude in sistem, nu aceasta este principala suspiciune care le priveste acum.

Sa aiba spor!

Cam acesta ar putea fi unul dintre principalele scopuri ale celor care reusesc sa-si obtina detasarea la structurile de politie judiciara de pe langa unitati de elita din cadrul Parchetului General. Pentru ca, salariile de politisti nefiind nici pe departe pe cat de mari isi inchipuie unii, orice supliment financiar este mai mult decat binevenit. De asemenea, lucrul cotidian langa procurori mai are si alte „bile albe”, de la faptul ca altfel inveti meserie aici, pana la faptul ca o astfel de detasare da bine la CV, o promovare fiind mult mai usor de obtinut pe urma. Insa sunt si initiati ai sistemului care stiu foarte bine ca, nu in ultimul rand conteaza si faptul ca fiind nedespartiti de procurori, politistii judiciari patrund in anumite cercuri relationale extrem de influente. Si tocmai pe aceasta ipoteza bat moneda ofiterii care sustin ca unele dintre mai tinerele lor colege propulsate pe banda rulanta la „Judiciara” s-ar fi lipit ca marca de scrisoare de magistrati macinati de orgoliul de a fi, la randul lor, promovati cu orice pret. Si ar fi aparut astfel un periculos pol de putere format din astfel de procurori si politisti judiciari care le-au facut jocurile, fie si din pura lipsa de experienta.

Soc si groaza

Insa, dupa cum sustin sursele noastre, ofiterii de informatii din partea de sistem care sprjina „resetarea” Justitiei sunt mai nou „bombardati” cu detalii despre faptul ca au fost si nenumarati procurori care nu mai stiau cum sa faca sa scape de „ajutorul” tinerelor politiste judiciare. Pe care, pur si simplu, le suspectau ca erau trimise cu un scop cat se poate de pragmatic pe langa ei, fiind in prealabil instruite temeinic in acest sens de catre servicii. Si uite cum buna parte din sistem este cuprinsa de soc si groaza, unii temandu-se sa nu se afle ca si-au infiltrat oamenii pe langa procurorii unor cazuri importante. In schimb, alti procurori se tem ca au fost prea volubili si ar fi putut sa se deschida prea mult in fata tinerelor colaboratoare. Mai ales ca unii pur si simplu nu ar fi rezistat tentatiei de a se da mari in fata politistelor, facand mai pe durii decat erau de fapt. Sau lasand „garda jos” si dezvaluind astfel amanunte pe care si daca le stia o a doua persoana era deja prea mult…Deci, daca fetele deschid gura, e jale mare prin unele Parchete, mai ales daca ele nu au fost avansate pe pile, ci o cu totul alta treaba! Insa cel putin la fel de multe lucuri stiu si politistii judiciari care deja au iesit la pensie si ar putea acum sa scoata al iveala amanunte halucinante din „Republica procurorilor”…

Autor: Catalin Tache / Sursa: National.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.