POLIȚIE POLITICĂ! A fost deschis DOSAR PENAL pe numele lui Călin Georgescu pentru promovarea cultului lui Zelea Codreanu și Ion Antonescu

Parchetul General a deschis un dosar penal pe numele lui Călin Georgescu pentru promovarea cultului persoanelor vinovate de genocid și crime de război. Sesizarea a fost făcută din oficiu, după ce președintele de onoare al AUR i-a lăudat pe liderul legionar Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu, personaje istorice vinovate de crime și genocid, în aparițiile televizate din ultimele săptămâni.

Într-o emisiune televizată, Călin Georgescu a spus că liderul legionar Corneliu Zelea Codreanu „s-a luptat pentru moralitatea ființei umane”. Georgescu a vorbit și despre Ion Antonescu, pe care l-a numit „martir”.

Dosarul penal a fost deschis în temeiul art. 5 din OUG 31/2002. Această ordonanță se referă la interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.

Articolul 5 prevede: „Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, precum și fapta de a promova, în public, idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi”.

Citiți și:  George Simion - un TRĂDĂTOR

Într-o intervenție avută pe 31 ianuarie la Antena 3, Călin Georgescu a spus că liderul legionar Zelea Codreanu și Ion Antonescu au făcut „și fapte bune”, dar și fapte pe care nu le poate comenta, dar „pe care trebuie să le demonstreze istoricii”.

De asemenea, președintele de onoare al AUR a mai declarat, referitor la Codreanu și Antonescu, că „față de martiri nu poate să aibă păreri” și că „îngenunchează în fața poporului român”. Georgescu a mai spus că poporul român nu este „anti nimic” în general, în momentul în care a fost întrebat despre Holocaustul din România. În aceeași intervenție televizată, vorbind despre asasinarea lui Nicolae Iorga și Armand Călinescu la ordinul legionarilor, Călin Georgescu, a transmis că „Istoria este mistificată”.

Citiți și:  COMUNISMUL A REVENIT! Dosar penal după ce AUR a catalogat Holocaustul drept „o temă minoră”. Parchetul General s-a autosesizat

Totodată, într-o emisiune de la Realitatea Plus, din 6 februarie, Călin Georgescu a declarat că „legionarii sunt eroi ai României”.

Regimul național legionar, condus de Ion Antonescu și instaurat în România în 1940, a legiferat atunci o serie de măsuri de excludere din viața publică a evreilor. Începând cu 1941, violențele fizice împotriva evreilor s-au generalizat și a început deportarea masivă a lor către Transnistria, unde mulți dintre ei și-au pierdut viața în lagăre. În România, promovarea cultului persoanelor vinovate de genocid a fost încadrată drept infracțiune printr-o ordonanță de urgență din 2002 și se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Am ajuns prea departe cu exagerarea. Confundăm persoanele cu faptele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *