Politicieni suedezi: Romania sa plateasca ajutoarele sociale pe care le dam cersetorilor TIGANI

Doi importanti politicieni ai Partidului Liberal din Suedia au cerut, marti, ca tarile Uniunii Europene ai caror cetateni „saraci si discriminati” calatoresc in tara scandinava pentru a cersi ar trebui sa suporte cheltuielile pentru ajutoarele sociale de care beneficiaza acestia.

„Este momentul ca factura sa ajunga acolo unde ii este locul”, au spus politicienii liberalilor (Folkpartiet), pentru un cotidian local, citat de The Local.

„Stockholm nu mai este compus din orasul interior si din suburbii, ci din oras, suburbii si mahalale”, au scris politicianul local Lotta Edholm, si candidatul la europarlamentare Erik Scheller.

Cei doi au mai spus ca cel mai socant a fost sa-si dea seama ca mahalalele de la marginea capitalei suedeze sunt preferate vietii din tarile natale ale imigrantilor.

Citiți și:  Video şocant din timpul conflictului între clanurile tiganesti de la Murgeni. Bărbat lovit de o maşină, la câţiva metri de o autospecială care nu intervine

„Am realizat ca aceste mahalale suedeze sunt ceva catre care cei din Europa fug, nu de care fug”, au mai afirmat politicienii.

Politicienii liberali au mai afirmat ca noua din zece persoane care cersesc pe strazile Suediei sunt TIGANI din Romania, care au fugit spre nordul continentului pentru a scapa de saracie si de „discriminare” in tara lor natala. Edholm si Scheller sustin ca autoritatile romane nu fac nimic pentru a-i ajuta pe cei mai saraci cetateni ai sai.

„Cred ca se pot gasi bani pentru aceastia in bugetul obisnuit al Romaniei”, a spus Scheller, subliniind si ca Romania pune in folosinta doar 20 la suta din partea care i s-a alocat din fondurile sociale europene.

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”

In viitor, Suedia ar trebui sa poata trimite la Bucuresti orice factura pentru serviciile si ajutoarele sociale primite de TIGANI, mai afirma politicienii suedezi, insa asemenea prevevedere ar trebui sa fie transpusa in forma unei directive la nivelul Uniunii Europene.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile