Politician turc: Războiul cu Grecia „doar o chestiune de timp”

Șeful Partidului Mișcării Naționale Turcești, Devlet Bahçeli, a declarat că războiul cu Grecia este „doar o chestiune de timp”, a menționat Vineri publicația The New Khaleej .

„Este de neconceput să renunțăm la interesele noastre istorice în Marea Mediterană și Marea Egee”, a anunțat Bahçeli într-o declarație pe site-ul de știri arab.

„Se pare că apetitul și dorința Greciei de a fi aruncată în mare apare iar”, subliniind că războiul din Mediterana și Marea Egee este „doar o chestiune de timp”.

El a adăugat: „Scopul Greciei este să vină din nou să ne ocupe teritoiile de pe care i-am izgonit în urmă cu 98 de ani. Ne confruntăm cu un nou plan de invazie. ”

Politicianul turc, care este un aliat al partidului de guvernământ turc, a continuat: „De acum înainte, atitudinea și comportamentul Greciei vor fi cele care vor determina tensiunile crescânde care vor provoca sângerări sau o confruntare abominabilă”.

Turcia și Grecia sunt în contradicție cu privire la delimitarea frontierelor maritime în Marea Mediterană și dreptul de a explora resursele de hidrocarburi de acolo.

Joi, șeful NATO Jens Stoltenberg a anunțat că Grecia este de acord să înceapă discuții cu Turcia pentru a reduce tensiunea, dar Grecia a negat acest lucru.

Ca răspuns la negarea Greciei, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat Vineri pentru Agenția Anadolu:

Ei [Atena] au fost inițial de acord [cu discuțiile], apoi au spus că nu. De fapt, Grecia minte, nu secretarul general. Grecia a arătat încă o dată că nu sunt în favoarea dialogului .

Mai târziu, Stoltenberg a anunțat începerea discuțiilor dintre cele două țări.

„Credem că este necesar să avem discuții tehnice despre cum să dezvoltăm mecanisme îmbunătățite pentru reducerea conflictului”, a declarat Stoltenberg, la o conferință de presă după întâlnirea ambasadorilor NATO.

„Nu s-a ajuns încă la un acord, dar discuțiile au început”, a confirmat Stoltenberg. – Ortodoxinfo

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *