Poliţia Română, sluga lui Gâdea | Statul, complice cu TERORIŞTII media

gadea1

Poliţia s-a sesizat instant atunci când Mihai Gâdea a anunţat că este ameninţat cu moartea. Foarte bine! Dar n-a făcut la fel atunci când nu o persoană privată – ca Mihai Gâdea -, ci una publică a fost ţinta ameninţărilor? Iată de pildă ce-a păţit Narcisa Iorga, pe când era în CNA, atunci când Antena 3 a apăsat butonul de ură împotriva sa:

„Acum cativa ani, dupa ce am propus in CNA o amenda Antenei 3, Mircea Badea a facut publica adresa mea de e-mail si a indemnat la trimiterea de „felicitari”. Am primit 3500 de e-mailuri in cateva zile, cele mai multe cu injurii si jigniri, dar si cateva amenintari cu moartea la adresa mea si a copilului meu. N-am spus nimic la acel moment. Am amintit de ele intr-un alt context. Mihai Gadea ma ridiculiza, spunand ca ma victimizez, ca si ei primesc sute de mailuri de amenintare. Eu as putea sa fac publice amenintarile cu moartea, inclusiv datele celor care le-au expediat, ca urmare a indemnurilor lui Badea. Sunt curioasa daca Mihai Gadea poate face acum dovada amenintarilor pe care le-a primit. Sau e doar o ocazie de a se victimiza, ca tot si-a schimbat ochelarii?”, a povestit Iorga, pe Facebook.

Nu doar că fostul secretar de stat (un membru CNA are rang de adjunct de ministru) nu a primit protecţie, dar instituţiile statului nu s-au obosit o secundă să-l la întrebări pe Badea pentru instigarea evocată de Narcisa Iorga. Zilele trecute, Antena 3 a difuzat victorioasă o ştire cu un domn de la un inspectorat de Poliţie (foto alăturat) care anunţa fălos că l-a identificat pe cel care l-a ameninţat pe Gâdea. Bravos! Dar pe Gâdea l-a anchetat cineva atunci când i-a sugerat, în direct, unui cetăţean care-l scuipase pe fostul preşedinte să se sinucidă din ură anti-Băsescu? Nu, de ce ar face Poliţia aşa ceva!

Citiți și:  Judecătoarea Adriana Stoicescu, atac dur la CNA: "Cât de puțin la minte să fii ca să distrugi tot..."

N-ar fi prima oară când instituţiile de forţă ale statului protejează televiziunea familiei Voiculescu. A doua zi după condamnarea mogulului, Jandarmeria Română a asigurat protecţia manifestaţiei ilegale organizate de Gâdea&Antena 3 împotriva justiţiei. Atenţie, Jandarmeria Română, nu o firmă privată de pază! Da, tocmai instituţia plătită din banii populaţiei! Aceeaşi care îi călca în picioare pe moşnegii de la Pungeşti şi pe tinerii de la marşurile anti-Roşia Montană. Felicitări, dragi instituţii de lege şi ordine! Aţi devenit complici ai celor care s-au comportat ca terorişti media.

De ani de zile, la Antena 3 se produc, live, încălcări ale Codurilor penal şi civil: ameninţări în direct, linşaje, atacuri la statul de drept, complicitate cu corupţii, parteneriate cu infractorii, insulte. De câte ori aţi auzit să se fi sesizat Poliţia pentru aceste potenţiale infracţiuni? Dar CNA? Niciodată.

A fost nevoie ca şefa DNA Laura Codruţa Kovesi să ia – singură împotriva tuturor – taurul de coarne şi să-i acţioneze în justiţie pe Gâdea, Ciuvică&comp. Încercase în prealabil să sesizeze CNA, ştiut fiind că ea e instituţia obligată prin lege să oprească din faşă abuzurile audiovizuale. Degeaba! Aşa a ajuns ditamai şefa DNA să-şi caute dreptatea în justiţie.

Poliţia, ca şi Jandarmeria, ca şi CNA continuă să se comporte ca instituţii plătite din banii românilor să trateze preferenţial oamenii Antenei 3. Explicaţia ţin doar de teama şefilor acestor instituţii de nu fi luaţi la ochi de camerele lui Mihai Gâdea. Şi, bineînţeles, are legătură cu faptul că respectivii sunt şantajabili. Dacă ar fi curaţi şi fără schelete în dulap, şi-ar face datoria. Numai că Gâdea ştie bine ce hram poartă unii dintre ei şi de aici puterea televiziunii sale în raport cu instituţiile statului.

Citiți și:  Gâdea, facut praf in scandalul momentului, dupa ce a dat VERDICTUL sau. "Partizanat orb, judecata pătimaşă şi intoleranţa agresivă"

Domnul din imaginea de mai sus a ieşit repede în faţa presei pentru a anunţa că omul care l-a ameninţat pe Gâdea a fost identificat şi că riscă închisoarea pentru fapta sa. Foarte bine! Dar cine e Gâdea pentru ca Poliţia Română să vină cu explicaţii în faţa presei? Este demnitar? Conduce vreo instituţie faţă de care Poliţia are o obligaţie anume? Nu puteau să-şi facă treaba poliţiştii fără să producă tam-tam şi conferinţe de presă? Cum au reacţionat aceiaşi apărători ai legii atunci când Narcisa Iorga a primit nu una, ci zeci de ameninţări cu moartea? Au spus vreodată şefii Poliţiei, ai Jandarmeriei sau ai CNA ce pedepse riscă cei care instigă la violenţă, în direct şi la oră de maximă audienţă, la TV? Dimpotrivă, au ascuns de fiecare dată gunoiul sub preş tolerându-i pe teroriştii libertăţii de exprimare. S-au simţi datori să se „execute” atunci când Gâdea s-a simţi ameninţat, dar n-au făcut nimic atunci când acelaşi Gâdea a organizat sistematic ameninţări şi violenţe în cascadă. Pentru asta, plăteşte cineva? Nu, niciodată câtă vreme guvernul PSD consideră Antena 3 aliatul său care poate face orice împotriva oricui fără să plătească vreodată. De aceea, Mihai Gâdea este în continuare adevăratul şef al şefilor Poliţiei, Jandarmeriei etc. Comparaţia dintre ameninţarea la adresa şefului Antenei 3 şi cea în cazul Narcisei Iorga spune totul despre cât de puternic – vorba lui Vântu – este statul român! – R. V.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *