fbpx
JUSTITIENATIONAL

Poliția si Jandarmeria, dealeri autorizati de cocaina! Un POLIȚIST şi un JANDARM, în arest pentru trafic de DROGURI de mare risc

Potrivit anchetatorilor, cei doi inculpaţi au fost prinşi în flagrant pe 21 iunie 2022, în timp ce vindeau câteva doze de cocaină.

cocaina diicot 1068x664 1

Tribunalul Dolj a dispus prelungirea mandatelor de arestare emise în iunie 2022, pe numele a doi bărbaţi de 31 şi 41 de ani, acuzaţi de trafic de droguri de mare risc.

Cei doi au fost prinşi în flagrant în timp ce vindeau cocaină unor consumatori din Craiova. Unul dintre inculpaţi este un poliţist de la rutieră, care se afla în concediu la data faptei. Al doilea inculpat este un fost jandarm, condamnat în februarie 2022 la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri.

Potrivit anchetatorilor, cei doi inculpaţi au fost prinşi în flagrant pe 21 iunie 2022, în timp ce vindeau câteva doze de cocaină.

„La data de 21 iunie 2022, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofițeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, i-au prins în flagrant pe cei doi inculpați după ce au vândut şapte doze de cocaină în schimbul sumei de 3.500 de lei. Ulterior, în cauză au fost puse în executare trei mandate de percheziţie domiciliară pe raza județului Dolj, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate 20 de doze de cocaină, două pistoale și muniție, două telefoane mobile și o farfurie cu urme de cocaină”, au precizat oamenii legii.

Drogurile au fost găsite la domiciliul bărbatului de 41 de ani, din comuna Podari. De asemenea, în autoturismul condus de poliţist au fost descoperite alte două doze de cocaină.

Mandatele de arestare, prelungite de instanţă

Procurorii DIICOT au stabilit că, începând cu anul 2021, cei doi bărbaţi au vândut cocaină cu 500 de lei gramul. Clienţi erau consumatori de droguri din Craiova. Pe 22 iunie 2022, cei doi inculpaţi au fost arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. Mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Dolj.

Pe 28 august, anul acesta, judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus menţinerea măsurii arestului preventiv faţă de cei doi inculpaţi. Instanţa a respins cererile formulate de inculpaţi, de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de cei doi bărbaţi la Curtea de Apel Craiova. Marţi, pe 5 septembrie, Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţi.

Un poliţist şi un fost jandarm, judecaţi pentru trafic de droguri de mare risc

În septembrie 2022, inculpaţii au fost deferiţi justiţiei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 11 septembrie. În rechizitoriul întocmit, procurorii au precizat că cei doi inculpaţi afiţau o stare materială destul de bună.

Unul dintre ei a venit la întâlnirile cu colaboratorul sub acoperire cu un autoturism marca Audi A6. Celălalt conducea un Audi Q7. Anchetatorii mai spun că inculpatul de 31 de ani era agent de poliție în cadrul Biroului Rutier Craiova la data faptelor, fără antecedente penale.

Celălalt inculpat nu are ocupație, este fost jandarm, cu antecedente penale. În februarie 2022 a fost condmanat la doi ani de închisoare cu suspendare tot pentru trafic de droguri. Acesta este şi motivul pentru care bărbatul „se ferea să comercializeze în mod direct cocaina, întrucât a mai fost condamnat anterior pentru săvârșirea unei infracțiunii de trafic de droguri de risc”, au explicat oamenii legii. Drogurile erau vandute de bărbatul de 31 de ani, care a recunoscut acuzaţiile procurorilor. Bărbatul de 41 de ani şi-a rezervat dreptul la tăcere.

Vezi si – Ferește-mă, Doamne, de polițiști, ca de hoți mă feresc eu singur!

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.