“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATISTIRI

POLITIA franceza SOCATA: In Paris – Tabere pline de TIGANI care au furat 600.000 de euro din buzunarele turiştilor – VIDEO descindere

Autorităţile române şi franceze derulează o anchetă împotriva hoţilor de buzunare români care, în ultimii ani, au comis nenumărate furturi de buzunare în Paris. Peste 100 de copii din Iaşi ar fi fost trimişi în ultimii ani, de proprii părinţi, pentru a fura din Paris, adunând astfel 600.000 de euro. Atacau în special turiştii şi se mobilizau exemplar la evenimentele de amploare.

La Iaşi, procurorii ieşeni au mobilizat o adevărată armată de forţe de ordine pentru a intra în cartierul din care provin copiii infractori: Păcureţi.

Peste 300 de jandarmi şi poliţişti au participat la percheziţii derulate de DIICOT Iaşi, zeci de persoane de etnie romă, dar şi de copii, fiind audiaţi la DIICOT în acest caz. Şase persoane, Aurel Gândac, Gheorghe Drugu, Spania Sănătescu, zisă „Anglia”, Marius Roman, Somna Bobocel şi Norica Leonte au fost reţinute de anchetatori, alte câteva zeci fiind vizate de autorităţi.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015, pe raza municipiului Iaşi, s-a constituit un grup infracţional organizat care a acţionat pe linia traficului de minori constând în exploatarea unor minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, care erau determinaţi să comită furturi din buzunare, din genţi sau din incinta unor societăţi comerciale, bunurile fiind însuşite de către membrii grupului, proprii părinţi ai minorilor”, au precizat procurorii.

Membrii grupării au acţionat în anii anteriori în state din vestul Europei, respectiv Spania, Franţa, Belgia unde s-au ocupat cu furturile din buzunare, context în care unii dintre ei au făcut obiectul unor proceduri judiciare. Începând din anul 2015 aceştia s-au retras în ţară unde au pus la punct reţeaua de hoţi din buzunare, compusă din proprii copii minori, speculând faptul că aceştia nu răspund penal şi în acest mod se obţin venituri consistente, în paralel în mod personal au efectuat deplasări în străinătate unde au comis în mod direct sau au coordonat alţi copii ai lor majori în comiterea de furturi din genţi sau buzunare, cu predilecţie Franţa, susţin procurorii.

Mărturia unui ofiţer francez

„Minorii victimă au fost instruiţi de către părinţi asupra modului în care să comită furturile, să plaseze bunurile sustrase şi să părăsească locul comiterii faptelor pentru a nu fi prinşi, cercetările efectuate au evidenţiat o strănsă legătură între părinţi şi minori. Victimele au perceput în mediul familial ca un fapt normal săvârşirea de furturi şi predarea familiei a bunurilor sustrase. S-a constatat că aceştia au susţinut în unele cazuri faţă de lucrătorii de poliţie, care i-au prins în flangrant sau identificat ca autorii ai faptelor de furt, că sunt trimişi de către părinţii lor să fure şi să aducă acasă bunuri sau bani pentru a întreţine întreaga familie care este compusă din număr mare de membrii, inclusiv majori care nu prestează activităţi legale aducătoare de venituri. Prin neasigurarea condiţiilor necesare traiului zilnic, majorii au ajuns să îi forţeze pe minori să fure, aducându-i practic într-o stare de sclavie”, au mai precizat procurorii DIICOT Iaşi.

În timpul investigaţiei, ofiţeri din cadrul Brigăzii de Protecţie a Minorilor din Paris s-au deplasat la Iaşi pentru a participa la ancheta derulată de DIICOT Iaşi, în colaborare cu autorităţile din Paris. Unul dintre aceştia ofiţeri, prezent la Iaşi, a declarat că mulţi dintre minori furau din zonele frecventate de turişti. Ofiţerul a mai arătat că minorii din România sunt cei mai numeroşi „stranieri” care comit infracţiuni pe raza oraşului Paris şi care sunt în vizorul Brigăzii de Protecţie a Minorilor.

Un exemplu

Procurorii din Iaşi au exemplificat cazul ieşencei Spania Sănătescu, care, împreună cu două minore, a plecat la Paris şi şi-a determinat copii să fure de la turişti. „În Paris, minorii au fost coordonaţi de către inculpata Sănătescu Spania alias Anglia, cazarea fiind iniţial în barăci, într-un parc sau teren viran de la periferia oraşului Paris, în imediata apropiere a cartierului Saint Denis, loc în care se regăsesc numeroase familii de rromi din cartierul Păcureţi şi din municipul Roman.

VEZI SI: ATENTIE! Un CLAN de TIGANI da lovitura dupa lovitura – O nouă metodă de INSELACIUNE face victime. Mai mulţi români au picat în plasă!

La rândul său, inculpata Sănătescu Spania era coordonată de către inculpatul Drugu Gheorghe, care a instruit-o atât pe ea cât şi minorii exploataţi cu privire la comportamentul în relaţia cu autorităţile franceze, modul de comunicare prin intermediul mijloacelor de comunicare telefonică impunând utilizarea unui limbaj codificat, astfel banii erau numiţi „albe”, telefoanele sau portofelele „portocale”, „a mânca” înseamna a fura”, au arătat procurorii.

Din investigaţiile penale efectuate de către autorităţile judiciare franceze a rezultat că, încă din anul 2011 au fost înregistrate mai multe fapte de furt comise de tineri majori şi minori, de naţionalitate română în zona de transport public metropolitan sau feroviar a Parisului. Aceste fapte au cunoscut o creştere bruscă în anii 2015 şi 2016 în contextul organizării unor evenimente sportive de anvergură în Franţa, precum Euro 2016 şi COP21. Din cercetări a rezultat faptul că autorii furturilor aparţineau mai multor clanuri familiale din oraşele Iaşi şi Roman iar în Paris locuiau în diverse imobile ocupate ilegal din localitatea Saint Denise, fiind supravegheaţi de către adulţi, în numele şi la comanda cărora acţionau.

Procurorii au mai arătat că, în fiecare dimineaţă, între orele 06:00 şi 10:00, minorii plecau din locaţie în grupuri mici, pentru ca ulterior să se regrupeze la metroul din Paris unde comiteau fapte de furt. Seara aceştia reveneau în localitatea Saint Denis cu bunurile furate care erau predate adulţilor.

„Prejudiciul cauzat în Paris, ca urmare a furturilor comise în peroada 2011-2016, a fost estimat la peste 600.000 euro din care peste 148.000 au fost transferaţi din Franţa în Romania”, au încheiat anchetatorii. (SURSA)

VEZI SI: INCREDIBIL dar in ROMANIA exista un loc unde TIGANII primesc LOCUINTE GRATUITE. Utilitatile, platite de PRIMARIE

 

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

2 comentarii

  1. constat cu stupoare ca in continure aceasta etnie se numeste roma?!?!….nici macar ,,rroma,, …..poate ar fi cazul sa revenim la vechea denumire?!?!?!?…..care de altfel este in toata Europa ?!?!?!?,,tzigani,,…..?!?!?!…..

  2. constat cu stupoare ca in continure aceasta etnie se numeste roma?!?!….nici macar ,,rroma,, …..poate ar fi cazul sa revenim la vechea denumire?!?!?!?…..care de altfel este in toata Europa ?!?!?!?,,tzigani,,…..?!?!?!…..

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.