Poliția din SUA către cetățeni: Pregătiți-vă să fiți jefuiți și faceți ce vă spun infractorii

Autoritățile din Minneapolis au trimis o scrisoare adresată rezidenților, spunându-le „să se pregătească” pentru a fi jefuiți și să se supună infractorilor în urma unei creșteri recente în jafuri și furturi de mașini.

„Fiți pregătiți să renunțați la telefonul mobil și la poșetă sau portofel”, precizează e-mailul, care mai spune că, dacă un rezident întâlnește un infractor, ar trebui „să facă așa cum i se spune”.

Avizul vine în urma a peste două luni de revolte, proteste și tulburări în urma morții lui George Floyd.

Minneapolis a înregistrat o creștere de 46% a furturilor de mașini și o creștere de 36% a jafurilor în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, „Poliția din secția a treia secție a orașului a primit mai mult de 100 de rapoarte de jafuri și 20 de rapoarte de furturi auto în doar ultimul luna ”, relatează Alpha News .

Reprezentantul Congresului Minneapolis, Ilhan Omar, a solicitat, în repetate rânduri, demontarea și înlocuirea forței de poliție cu o armată de lucrători sociali.

Se pare că autoritățile din oraș s-au predate în fața unor infractori care acum vor fi încurajați să vizeze mai multe victime care au șanse mai mici să poată să impună orice fel de rezistență.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *