Poliția are acum puterea să intre în casele oamenilor fără nici un mandat

Poliția din Melbourne, Australia are acum puterea de a intra în casele oamenilor fără un mandat pentru a efectua „controale la fața locului” și a impune respectarea noilor reguli de carantină împotriva coronavirusului.

După ce statul Victoria a anunțat o „stare de dezastru” ca răspuns la un vârf în cazurile de coronavirus, premierul de stat Daniel Andrews le-a spus rezidenților: „Nu mai putem avea oameni să iasă afară fără nici un motiv”.

În plus față de intervalul 20:00 – 5:00, rezidenții își pot părăsi casele doar pentru a cumpăra produse alimentare și obiecte esențiale, îngrijire medicală, precum și exerciții fizice și munca zilnică.

Noile reguli oferă poliției dreptul de „a intra în casa ta pentru a efectua verificări la fața locului, chiar dacă nu le dai permisiunea și nu au un mandat”, relatează LockdownSkeptics.org .

Au fost, de asemenea, introduse controale privind cumpărăturile, limitând cetățenii la achiziționarea a cel mult două dintre anumite produse esențiale, inclusiv lactate, carne, legume, pește și hârtie igienică.

După cum am subliniat mai devreme , imediat după ce guvernul a anunțat noile măsuri draconice, poliția s-a poziționat în jurul blocurilor de locuințe rezidențiale pentru a se asigura că nimeni nu poate pleca.

Oamenilor li s-a spus că trebuie să stea în locuințele în care au dormit noaptea precedent, pentru următoarele șase săptămâni. Oricine încalcă noile reguli se confruntă cu o amendă de până la 1.652 dolari, sumă care urmează să fie majorată.

După cum scrie Toby Young, creșterea cazurilor în COVID-19 din regiune s-ar putea datora pur și simplu faptului că se efectuează mai multe teste.

„Districtul Victoria a testat aproape 43.000 de oameni duminică, 26 iulie, de două ori mai mult decât în ​​zilele obișnuite, iar maximul de miercuri s-ar putea datora câtorva zile de întârziere înainte de obținerea rezultatelor. În plus, un procent din rezultatele pozitive se datorează probabil urmăririi de contact extinse introduse în ultimele săptămâni, cu testarea orientată a celor care au fost în contact cu alte persoane infectate. ”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *