Poezia care ÎMPLETICEŞTE limbile românilor. 95% nu pot să o facă fără greşeală. Voi puteţi?

Românii nu stau foarte bine la capitolul dicție, iar acesta este unul dintre motivele pentru care poezia concepută special pentru a ajuta la pronunțarea corectă a unor consoane este foarte greu de citit de mulți dintre noi.

O poezie, care este în sine un exercițiu de dicție, reprezintă o problemă pentru foarte mulți români. Site-ul onlinereport.ro propune un test pentru cei care cred că au o dicție bună și pot face față cu brio.
Exercițiul se desfășoară în felul următor: citești cu voce tare într-un ritm mediu fără să silabisești cuvintele. Dacă ai făcut chiar și o singură greșeală ai picat testul.

177

”Plosca plişti şi plosca ploşti.
Plom ploşiu cu puni prosoşi
Praz propit pe placi cu pluni
Doi tăciuni şi doi cărbuni.

Ştrip ştropit şi ştris şilşit
Şomoioc şi strug şirşit
Ştos-n ştol şi ştras cu ştruni
Doi tăciuni şi doi cărbuni.
Zizi zazag zobi cu zări
Zmuls zolid zornea pe zgări
Zdrap cu zdraz şi zdrazi-n zdruni
Doi tăciuni şi doi cărbuni.”

VEZI SI: Luptator de MMA provocat de doi TIGANI! ” Va mai trebuie SMARDOIELI D-ASTEA? Va da TATA” !

5 comments

 1. Impostură lingvistică.

  Poezia nu este în limba română şi pentru verificarea dicţiei noi aven texte foarte bune. Ce speraţi că am vândut capitaliştilor la kilogram toate cărţile româneşti?

  V-am înţeles de mult timp.

 2. Aiurea.Acesta este un act de incultura.Poezie balbaita fara logica,fara sens.

  Capra neagra calca-n piatra ,piatra crapa-n patru,crapiar capul caprei negre in patru cum a crapat piatra-n patru.

 3. tarabostes Aza

  Da, am.citit-o si cu dictie. Chestia e sa fii atent si sa nu fii foarte obosit. Ciudate sunt cuvintel pe care nu le-am intalnit in limba romana. Si fiindca am prins ocazia, am.sa va bat urat obrazul. Ce tot varsati zoaie de propaganda murdara in capul bietilor refugiati si chiar al nostru ? In tinerete am luucrat benevol cu refugiati si am vazut toata mizeria lumii. Cum pot fi copiii mici cu mamele lor, unii crestini sau yazidi, teroristi ai Statului Islamic ? Creatie a Occidentului Atlantist cu majoritate musulmani.occidentali si wahhabiti din Arabia Saudita, fapt dovedit dar si recunoscut de SUA. Cand un actor israelian se da drept sef ISIS, ce pretentie de credibilitatea si de intoxicare mai.poate fi pretinsa ? Telefoane scumpe si toale.de.firma ? Chiar nu stiti nimic despre islam, despre zakah, una dintre indatoririle musulmanului obisnuit ? Chiar sa va reamintesc ca e vremea de.pelerinaj la.Makkah si ca trebuie sa se faca milostenie ? Cat despre bani de.drum, fie si-au vandut casele, fie au rude care le-au dat bani etc. Va recomand filmul 7 sole ca sa va faceti oaresice idee despre suferintele refugiatilor. Si fiindca tot veni.vorba de hispanoamericani, va atrag atentia ca rata convertirilor in Americi, mai.ales printre amerindieni atinge culmi pe care nici nu le puteti banui. In sha Allah !

 4. Vreau un anglofon cu dicție! Acum! De ce suntem unii dintre noi anti români? Să vedem sursa banilor. Românii sunt cei mai buni vorbitori de limbi străine. Cui nu convine?

 5. DISCERNE-TI : CUM SCAPAM DE IDIOTII DIN POLITICA ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *