POLITICA

PNL stă pe un butoi cu pulbere. Florin Cîţu, înlocuit?! Avertisment crunt din interior

florin citu da verdictul jumatate din psd trebuia sa fie astazi in puscarie 669584

Probleme mari pentru premierul Florin Cîţu. Acesta şi-ar putea pierde şi scaunul de premier dacă nu va câştiga bătălia cu Ludovic Orban pentru şefia PNL. Chiar actualul şef al Camerei Deputaţilor a dat semnalul. La PNL nu e deloc linişte înaintea Congresului din luna septembrie.

PNL stă pe un butoi cu pulbere înaintea Congresului din septembrie când îşi va alege noul preşedinte. Premierul Florin Cîţu îl va contracandida pe actualul şef al partidului, Ludovic Orban. Ultimul a lansat săgeţi către Ciţu şi l-a avertizat.

Bătălie cruntă între Orban şi Cîţu
Ludovic Orban duce o bătălie dură pentru şefia PNL cu premierul Florin Cîţu. Supărat că a pierdut susţinerea din Piatra Neamţ, şeful Camerei Deputaţilor s-a dezlănţuit. „Eu am programat această vizită la Piatra Neamţ în urmă cu trei săptămâni.

Între timp s-au mai produs mici schimbări pe ici, pe colo, de abordare. Nu le înțeleg, eu oricum am venit cu bucurie… Mie nu-mi plac declarațiile astea, eu le-am cerut să fie mai discreți, să nu spună că îl susțin pe Orban. Eu voi duce această campania așa cum am făcut în 2017 și în toată cariera mea în PNL, voi vorbi cu fiecare membru al PNL. Nu mi-am dorit această competiție. Eu voi merge pe aceeași linie”, a spus Orban, la Piatra Neamț.

Cererile lui Ludovic Orban
Ludovic Orban vrea ca delegațiile filialelor pentru Congres să fie desemnate în funcție de performanțele politice ale membrilor și nu de simpatia pentru un candidat sau altul.

„La Brăila a fost demis inspectorul școlar general, el mă susține. Probabil, a fost demis la cererea celui care conduce organizația PNL. Acest lucru nu poate fi acceptat, să fie demis doar pentru că este susținătorul meu. Nu are legătură cu ceea ce înseamnă managementul corect, nu trebuie să aibă conexiune cu campania electorală din cadrul PNL”, a precizat Ludovic Orban.

Orban, atac direct la Florin Cîţu
Orban nu s-a mai abţinut şi a lansat atacul final la adresa lui Florin Cîţu. A transmis clar. Cine va fi preşedintele PNL trebuie să fie şi premier.

„Domnul Ţapu, senatorul Eugen Ţapu-Nazare, preşedintele interimar al PNL Neamţ spunea că premierul trebuie să fie şi preşedintele partidului. Eu spun altceva, că cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier”, a spus preşedintele PNL, Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă la Piatra Neamţ.

El a adăugat că este o mare diferenţă între el şi echipa care îl susţine pe contracandidatul său la preşedinţia PNL în ce priveşte relaţiile pe care le are cu membrii partidului.

„E o mare diferenţă între mine, şi nu mă refer la contracandidatul meu, mă refer la toată echipa care zice că îl susţine. Nu cred că împreună ei cunosc un număr la fel de mare de membri ai PNL, pe numele mic, cu telefon mobil şi cu care să fi interacţionat de-a lungul timpului cât cunosc eu.

În ceea ce priveşte ce va urma (după congresul de alegeri al PNL – n.r.), eu nu am ocupat toate poziţiile de conducere pentru echipa mea, eu am păstrat cinci locuri libere pentru oameni care l-au susţinut pe Cristian Buşoi, iar când s-a vacantat primul post de vicepreşedinte în Biroul Politic Naţional l-am susţinut pe Cristian Buşoi, care a fost contracandidatul meu, să ocupe acea poziţie şi a fost ales vicepreşedinte.

Eu deja am menţinut unitatea PNL după o astfel de competiţie şi, cu siguranţă, eu sunt un garant al menţinerii unităţii PNL după ce voi câştiga alegerile în partid”, a afirmat liderul PNL.

Orban nu vrea să apeleze la preşedintele Klaus Iohannis, pentru a-l sprijini să câştige şefia PNL. „Pentru mine decizia de alegere a preşedintelui PNL trebuie să aparţină în integralitate membrilor PNL, care trebui să ia decizia indiferent de considerente care pot veni din exterior”, a susţinut acesta.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.