PNL ataca DUR: „Circul trebuie oprit. Clotilde Armand încalcă legea”

Organizația liberalilor din Sectorul 1 reacționează după ce primarul Clotilde Armand i-a acuzat de boicotarea ședinței Consiliului Local pe tema contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu Compania Romprest SA.

Organizația PNL Sector 1 a reacționat, vineri, la acuzațiile primarului Sectorului 1 Clotilde Armand, care i-a acuzat pe consilierii liberali că au boicotat şedinţa în care urma să se ceară rezilierea contractului cu Romprest. Liberalii au publicat pe Facebook, o scrisoare către cetățenii sectorului 1, în care o acuză pe aceasta că le sacrifică în mod cinic binele, sănătatea şi calitatea vieţii.

PNL Sectorul 1 reacționează imediat după ce Clotilde Armand i-a acuzat de sfidare
Liberalii din Sectorul 1 au transmis că nu doresc să ia parte la ședința organizată de Clotilde Armand întrucât rezilierea este ilegală, ceea ce înseamnă prejudicii de sute de milioane de euro pentru Sectorul 1. Pe de altă parte, executarea contractului de salubrizare ține doar de primarul Sectorului 1, nu și de Consiliul Local.

Amintim că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat pentru vineri o şedinţă de îndată a Consiliului Local pe tema rezilierii contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu Compania Romprest Service SA. Ulterior, Clotilde Armand i-a acuzat de sfidare pe consilierii care nu au participat la ședință.

Pe de altă parte, prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, a anunțat că acest contract nu va fi reziliat.

Mesajul PNL pentru cetățeni. „Circul trebuie oprit”
„Stimaţi cetăţeni,

De luni de zile, sunteţi supuşi unui asediu constant al gunoaielor, mizeriei şi şobolanilor. Dar cel mai mare pericol este incompetența soră cu minciuna din primăria sectorului 1. De dragul circului mediatic, pentru a-şi construi platforma pentru alegerile prezidenţiale la care visează, primarul Clotilde Armand vă sacrifică în mod cinic binele, sănătatea şi calitatea vieţii. Ştim că v-aţi săturat până peste cap. Circul trebuie oprit, iar PNL nu va cădea în capcana unui populism ieftin, pe spatele dumneavoastră”, a transmis PNL Sectorul 1.

Citiți și:  Cutremur în dosarul fraudării alegerilor de la Sectorul 1 al Capitalei. Este răsturnare completă de situație

Consilierii locali ai PNL care nu au participat la ședință au explicat motivele pentru care nu au dorit să ia parte la „circul” primarului Clotilde Armand.

Motivele pentru care consilierii nu au participat la ședință
„1. Executarea contractului de salubritate ŢINE DOAR DE PRIMAR, iar primarul NU are nevoie de împuternicirea Consiliului Local pentru a cere instanţei rezilierea contractului. Este liberă să facă pe cont propriu toate demersurile legale — şi să şi le asume. Astfel, şedinţa de azi este doar o nouă mare păcăleală, o diversiune prin care se încearcă manipularea dumneavoastră, stimaţi cetăţeni, şi pasarea răspunderii la Consiliul Local.

  1. Nu sunt întrunite condiţiile legale pentru reziliere. Este chiar concluzia departamentului juridic din subordinea primarului (culmea!), care arată că proiectul de HCL NU respectă condiţiile contractuale (art. 22). E negru pe alb: înainte de reziliere in instanta, trebuie definitivata negocierea directa. Daca la 15 zile dupa negocierea directa nu se ajunge la un compromis, abia atunci se poate merge catre rezilierea in instanta. Dar Consiliul Local a mandatat deja de săptămâni bune primarul sectorului 1 să negocieze reducerea tarifelor. Ştiţi ce a făcut? Aţi ghicit: NIMIC.

  2. Rezilierea ilegală înseamnă prejudicii de sute de milioane de euro pentru sectorul 1. Proiectul propus de primar este complet IRESPONSABIL, dar doamna Armand nu riscă nimic. Pentru că aruncă toată răspunderea pe Consiliul Local, iar prejudiciul va fi suportat finalmente tot de către dumneavoastră, cetăţenii fără vină ai sectorului 1.

Citiți și:  Andrei Caramitru dă de pământ cu Clotilde Armand şi cu Nicuşor Dan

PNL sector 1 mai spune în scrisoare că primarul Armand „trebuie să îşi asume toate aceste demersuri, inclusiv riscurile încălcării legii şi prejudiciile care vor decurge din aceste decizii”, au transmis consilierii liberali din Sectorul 1.

Acuzații din partea PNL. Clotilde Armand încalcă legea
„Prin neplata facturilor legale, cu bun de plată, primarul încalcă legea, acumulează penalităţi şi blochează ridicarea gunoiului. Acum câteva zile, justiţia a decis prin hotărâre EXECUTORIE că primăria datorează peste 8 milioane de lei penalităţi pentru neplata unor facturi de peste 70 de milioane de lei. Primarul trebuie să îşi asume PE PERSOANĂ FIZICĂ aceste prejudicii”, mai spun consilierii PNL Sectorul 1.

Amintim că în Sectorul 1 s-a declarat stare de alertă, o măsură extraordinară la care se apelează din cauza imposibilității de a rezolva problemele pe căi amiabile – în acest caz este vorba despre criza generată de gunoaie. Primarul Clotilde Armand a mai anunțat că la două-trei zile după decretarea stării de alertă, vor fi înaintate proceduri pentru contractarea unui alt operator care să strângă gunoaiele din sector.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *