Stupoare la Casa Regală. Planul top secret despre moartea Reginei Elisabeta aII-a

Planul secret cu privire la moartea reginei Elisabeta a II-a, a fost dezvăluit. Totul este cuprins, până la cel mai mic detaliu, în „Operațiunea London Bridge”.

Planurile de top secret care urmează să fie adoptate la moartea reginei au fost dezvăluite astăzi, inclusiv coborârea tuturor steagurilor guvernamentale la jumătate de catarg în termen de zece minute, urmat de un anunţ la TV de către Prințul Charles și un serviciu memorial pre-planificat la Catedrala Sf. Pavel unde totul trebuie pară că este „spontan”.

„Operațiunea London Bridge” a fost dezvăluită după ce a fost actualizată în timpul pandemiei. Ziua morții fiind numită „Ziua D”
Palatul Buckingham a refuzat să comenteze – dar o persoană din interior a spus că oficialii „nu sunt fericiți”. Expertul regal Angela Levin a spus: „Cred că este îngrozitor și crud să eliberezi planurile de top secret despre moartea reginei. Unde mai este morala noastră?

În scurgerea de informaţii arată cine este prima persoană care va afla vestea tristă. Va fi primul ministru, care va fi telefonat de secretarul privat al reginei, înainte de o „cascadă de apeluri” către membrii cabinetului, membrii consiliului privat și seniorii, inclusiv un apel la Forțele Armate.

Toți vor primi același mesaj scris: „Tocmai am fost informați despre moartea Majestății Sale Regina. Este necesară discreția”
Casa regală va emite apoi o „notificare oficială” care va transmite știrile triste publicului prin intermediul televiziunilor și al presei scrise, inclusiv confirmarea că înmormântarea Majestății Sale va avea loc zece zile mai târziu la Westminster Abbey înainte de a fi îngropată în cripta familiei de lângă iubitul ei Prinț Philip la castelul Windsor.

Înainte de aceasta, trupul ei va rămâne timp de trei zile în Palatul Westminster, care va fi deschis nonstop pentru ca publicul să poată depune omagii.

Documentele Biroului Cabinetului difuzate către Politico arată că Guvernul va coborî toate steagurile până la jumătate de catarg în decurs de zece minute pentru a evita inflamarea „unui val de furie publică”.

Departamentul pentru Transporturi are sarcina ca Londra să fie „plină” pentru prima dată în istorie, cu trenuri și autobuze. Oameni care să inunde Capitala pentru a o jeli pe regină. Apoi se vor alinia pe marginea traseului pe unde va trece sicirul cu regina. Hotelurile și pensiunile vor fi, de asemenea, pline.

Actualizată „Operațiunea London Bridge” conține, de asemenea, planuri pentru social media
Site-ul Familiei Regale va fi înlocuit cu o pagină complet neagră, cu o scurtă declarație care confirmă moartea Majestății Sale. Toate site-urile web GOV.UK vor avea adăugat un banner negru. Și nu sunt permise declarații publice până când premierul nu vorbește primul, probabil din Downing Street.

Descriere de zi cu zi a „Operațiunii London Bridge”: Ziua D

Primul-ministru va fi informat prin telefon și prin mesaj că regina este moartă. Nu este clar dacă codul: „London Bridge a căzut” va fi folosit de Palatul Buckingham, dar acesta este încă din anii 1960. Va începe o „cascadă de apeluri”, informând politicienii și funcționarii publici în ordinea vechimii, începând cu cabinetul, secretarul cabinetului și Consiliul privat.

Apoi o „notificare oficială” se va transmite televiziunilor – probabil că va fi către Asociația Presei și principalele radiodifuzoare din Marea Britanie. De asemenea, poate confirma planurile pentru înmormântarea reginei, care va avea loc probabil la 10 zile după moartea ei. De asemenea, va fi trimis un e-mail miniștrilor și funcționarilor publici spunând: „Dragi colegi, scriu cu tristețe pentru a vă informa despre moartea Majestății Sale Regina”.

Imediat toate steagurile de pe Whitehall și din toate clădirile statului ar trebui să fie coborâte la jumătate de catarg. Nr 10 Downing Street a spus că este îngrijorat că nu au un „ofițer de pavilion” cu normă întreagă – ceea ce înseamnă că există anumite ore ale zilei în care pavilionul ar putea fi dificil de coborât. Un contractant ar putea fi folosit în aceste perioade, spun documentele.

Conturile oficiale Twitter, Facebook și Instagram se vor înnegri și toate tweet-urile vor fi întrerupte, altele decât cele deja convenite – dar va fi liniște până când primul ministru din acea vreme vorbește public mai întâi. Premierul va vorbi în Downing Street la TV în direct pentru a-i oferi primul omagiu Majestății Sale. El sau ea va merge apoi să-l vadă pe noul rege, prințul Charles, care se va adresa el însuși națiunii la ora 18:00 pentru a coincide cu principalele buletine de știri de seară.

Premierul și cei mai înalți miniștri ai cabinetului vor merge apoi la o slujbă de aducere aminte la Catedrala Sf. Pavel. În ciuda faptului că a fost planificat în prealabil, ar trebui să se facă să pară „spontan”, conform documentelor oficiale divulgate către POLITICO.

Ziua D +1: 10 dimineața
Consiliul de aderare – format din toți consilierii privați, mari ofițeri de stat, lordul primar și partidul civic al orașului, înalții comisari ai regatului și anumiți înalți funcționari publici – va fi convocat la Palatul St. James, aproape de Palatul Buckingham.

Vor proclama noul suveran. Un oficial va fi filmat citind proclamația că Marea Britanie are un nou monarh – simultan același mesaj va fi citit la Royal Exchange din City of London, lângă Banca Angliei. La prânz, deputații vor depune tribute în Camera Comunelor, conduse de prim-ministru. Iar la ora 15.30, prim-ministrul și cabinetul vor merge la Palatul Buckingham unde vor avea audiență cu noul rege – dar nu vor fi permise soții.

Ziua D +2
Oriunde se odihnește corpul reginei, acum va fi returnat la Palatul Buckingham, unde sicriul ei va fi în Sala Tronului. Va fi un altar, stâlpul, Standardul Regal și patru gărzi de grenadier, cu pălăriile din piele de urs înclinate şi cu puștile îndreptate spre podea.

Există diferite planuri în funcție de locul prin care va trece regina. Dacă se află la Sandringham din Norfolk, trupul ei va fi transportat la Londra cu trenul regal – va ajunge la gara St Pancras din Londra, unde îl așteaptă fiul ei prințul Charles, prim-ministru și miniștri ai cabinetului.

Dacă Majestatea Sa se află la Balmoral în Scoția, va începe Planul A, cunoscut sub numele de Operațiunea Unicorn. Trenul Regal va fi trimis în Aberdeenshire pentru a transporta sicriul înapoi la Londra, din nou la St Pancras. Dacă acest lucru nu este posibil, oficialii vor trece la Operațiunea Overstudy, ceea ce înseamnă că sicriul va fi dus la Londra cu avionul de la Aeroportul Aberdeen. Acesta va ateriza probabil la Londra Heathrow sau RAF Northolt.

Ziua D +3
Noul Rege Charles va începe un turneu în Marea Britanie. Acesta va începe cu o vizită la Westminster Hall din Camerele Parlamentului, unde parlamentarii vor da o „moțiune de condoleanțe”.

Următoarea sa oprire va fi Edinburgh pentru a vizita parlamentul scoțian urmat de o slujbă de pomenire la Catedrala Sf. Giles din Edinburgh.

Ziua D +4
Regele Charles va zbura apoi în Irlanda de Nord, unde membrii parlamentului devolut vor da o altă moțiune de condoleanțe, de data aceasta la Castelul Hillsborough, reședința secretarului de stat pentru Irlanda de Nord și reședința oficială a monarhului în timp ce se afla în Irlanda de Nord. Apoi va participa la o slujbă la Catedrala Sf. Ana din Belfast.

Între timp, la Londra va avea loc prima repetiție a procesiunii sicriului reginei de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster prin The Mall, cunoscută sub numele de Operațiunea Leu.

Ziua D +5
Regina va părăsi Palatul Buckingham și va fi dusă la Palatul Westminster pentru a se afla în stat. Procesiunea va fi de fapt prima mare paradă militară, cu un mers lent similar cu cel de la înmprmântarea Reginei Mamă în 2002 unde a implicat 1.600 de angajați care s-a întins pe o jumătate de kilometru. Se consideră că traseul poate conține aproximativ un milion de oameni. O slujbă de pomenire va avea loc la sosirea ei.

Ziua Z +6 până în Ziua Z +9
Începe Operațiunea Pene. Sicriul ei va sta pe un catafalcul – un cadru din lemn atent decorat. Primii oameni care vor vizita vor fi VIP-uri, cărora li se vor acorda ocazia de a aduce un omagiu. Apoi, publicul va putea să intre cu camera închisă doar o oră în fiecare zi.

Între timp, Charles va zbura în Țara Galilor pentru etapa finală a turneului său în Marea Britanie. El va vizita parlamentul galez înainte de o slujbă de pomenire la catedrala Llandaff din Cardiff.

Va exista un volum uriaș de muncă asigurându-se că șefii de stat, VIP-urile și demnitarii au totul aranjat în scopul a se îndrepta spre Marea Britanie pentru înmormântarea din ziua 10.

Departamentul pentru Transporturi, Ministerul de Interne și de Frontieră au planuri stabilite pentru numărul de britanici și turiști străini care se așteaptă să meargă la Londra în această perioadă.

Ar putea ajunge peste un milion de oameni, ceea ce înseamnă că hotelurile, transportul public și spațiile publice din Londra vor fi „pline”, se spune în document. Concediile în Poliție vor fi probabil anulate, dar există îngrijorări cu privire la numărul de administratori necesari și unde să le găsească.

Ziua D +10
Ziua înmormântării Reginei. Va fi o „Ziua de doliu național” – deși nu va fi o zi de sărbătoare oficială. Dacă se încadrează într-o zi din săptămâ, va fi lăsat la latitudinea angajatorilor să decidă dacă personalul poate avea ziua liberă, dar nu va exista nici un diktat care să o ordoneze.

Va urma înmormântarea de stat desfășurată la Westminster Abbey, culminând cu un moment de reculegere de două minute în întreaga națiune la ora prânzului.

Apoi va fi dusă la Capela Sf. Gheorghe de la Castelul Windsor, unde va fi înmormântată în Capela Memorială Regele George al VI-lea, alături de iubitul ei soț, Prințul Filip. Nu se știe când va avea loc încoronarea prințului Charles. Dar mama sa Regina a fost încoronată la patru luni după moartea regelui George al VI-lea, relatează Daily Mail.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *