Planul secret al lui Vladimir Putin! Se va întâmpla sâmbătă, 19 martie

Președintele rus Vladimir Putin va supraveghea personal exercițiile militare cu rachete balistice și de croazieră din această sâmbătă, a anunțat, vineri, 18 februarie, Ministerul Apărării de la Moscova. Forțele aerospațiale și forțele de rachete strategice vor lua parte la ceea ce armata a descris drept exerciții de „descurajare strategică”.

Rusia a anunțat debutarea, pe data de 19 februarie, a „exercițiilor strategice de descurajare”, ce vor fi supravegheate de președintele Vladimir Putin. Districtul militar de sud al forțelor terestre se va alătura flotelor de nord și de la Marea Neagră ale marinei la lansările de rachete. Ministerul Apărării care a declarat că manevrele au fost „planificate în avans”.

Vladimir Putin va conduce exercițiile militare rusești
Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat că exercițiile cu rachete balistice au loc în mod regulat și că nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

Întrebat dacă exercițiile militare rusești cresc tensiunile, Kremlinul a declarat vineri că exercițiile sunt „absolut transparente”.

Citiți și:  Putin pare că pregătește cea mai amplă campanie militară de la Al Doilea Război Mondial

Lansările de rachete de sâmbătă vor urma unei serii de declarații ale Rusiei potrivit cărora își retrage o parte din trupele și tancurile din apropierea graniței cu Ucraina, după ce masarea trupelor sale a declanșat cea mai mare criză cu Occidentul de la Războiul Rece încoace.

Guvernele occidentale au contestat afirmațiile Rusiei, spunând că armata sa își sporește de fapt prezența în apropierea Ucrainei, în loc să o reducă.

Rusia amenință SUA și NATO cu „măsuri tehnico-militare”
Statele Unite au transmis, joi, că Rusia este pe punctul de a declanșa un atac militar masiv împotriva Ucrainei, respingând afirmația Moscovei potrivit căreia își retrage forțele.

Rusia neagă orice plan de a invada Ucraina, dar joi a avertizat că va lua „măsuri tehnico-militare” dacă nu vor fi satisfăcute cererile sale de mare amploare privind retragerea SUA și NATO din estul Europei, relatează The Moscow Times.

Citiți și:  ULTIMA ORA România își retrage personalul din ambasada Ucrainei, de la Kiev/ SURSE

Tensiunile au fost exacerbate de jocurile de război comune ale Rusiei în curs de desfășurare în Belarus, al cărui lider Alexander Lukașenko, omul forte, s-a aflat vineri la Moscova pentru discuții cu Putin.

Luptele sporadice rămân frecvente în estul Ucrainei, iar armata ucraineană i-a acuzat pe separatiștii pro-ruși de zeci de încălcări ale încetării focului, majoritatea folosind arme grele. După tensiunile de joi, când au fost raportate 60 de atacuri armate din partea rebelilor pro-ruși, Ucraina a mai înregistrat alte 6 bombardamente vineri, în localitatea Stanița.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, l-a acuzat pe președintele Vladimir Putin că dorește să creeze un pretext pentru a invada militar Ucraina.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.