Planul Rusiei pentru o nouă confruntare globală

Un nou submarin fabricat de Rusia indică intenția Moscovei de a pregăti un nou război rece, desfășurat mai ales în oceane.

Submarinul nuclear Belgorod a intrat în dotarea Marinei militare din Rusia la începutul acestei luni, amintește CNN într-un material de analiză publicat pe site-ul său.

Belgorod a fost lansat la apă în 2019 (foto galerie) și trebuia livrat Marinei ruse în 2020, după numeroase teste, dar planurile inițiale au fost amânate de pandemia de coronavirus, potrivit agenției TASS.

Experții vestici spun că Belgorod este o versiune îmbunătățită a submarinelor din clasa Oscar II, dotate cu rachete ghidate.

Este cel mai lung submarin din lume: măsoară peste 184 de metri și depășește submarinele din clasa Ohio ale Marinei militare americane, care au o lungime de 171 de metri.

Citiți și:  Revoltă în armata rusă! Mai mulți soldați au tras focuri de armă și au sărit din camioanele care-i duceau în Ucraina

A fost modificat pentru a putea lansa torpile nucleare Poseidon, aflate în curs de dezvoltare și care sunt proiectate pentru a fi lansate de la sute de kilometri distanță de țintă și pentru a evita sistemele de apărare de coastă.

H. I. Sutton, un expert american, avertiza în lunile din urmă că “Poseidon reprezintă o categorie complet nouă de arme, care va remodela perspectivele navale ale Rusiei și ale Occidentului și va crea necesitatea de noi arme pentru a o putea contracara”.

Atât americanii, cât și rușii au estimat că torpilele Poseidon pot lansa asupra țintelor de coastă încărcături nucleare care ar face ca aceste zone să devină nelocuibile timp de decenii.

Citiți și:  Arma apocaliptică Belgorod. Rusii au lansat un nou tip de submarin nuclear

Datele disponibile până în prezent arată că o torpilă nucleară Poseidon are peste 20 de metri lungime și doi metri în diametru, fiind cea mai mare torpilă dezvoltată vreodată, cu dimensiuni de treizeci de ori mai mare decât o torpilă obișnuită.

Sursa: antena3.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu