Planul lui Klaus Iohannis: Motivul pentru care președintele vrea ca Guvernul să cadă

Aflat la România TV, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că președintele României dorește ca Guvernul Orban să cadă pentru ca românii să nu-l mai considere vinovat pe el.

”Vrea să provoace alegeri anticipate, de aceea și atacul dur la adresa UDMR. Iohannis vrea să facă UDMR să voteze moțiunea. El vrea ca Guvernul să cadă la moțiune și să nu mai poarte vina, înainte de alegeri, pentru criza profundă în care a aruncat România.

Președintele nu poate pune premier pe cine vrea el, pe partenerul lui de golf, el trebuie să respecte Constituția. Nu are o marjă de manevră nelimitată, nu poate să pună după bunul plac. Dacă nu ar exista Parlamentul, ar putea să pună pe cine vrea el, dacă nu ar fi o țară democratică.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Ce a declarat Klaus Iohannis azi
Șeful statului a afirmat că Guvernului i s-au luat din mână legile pentru aproape trei săptămâni, motiv pentru care criza nu a putut fi gestionată corect. Mai mult decât atât, președintele a mai declarat că Partidul Social Democrat a tras de timp și a creat situația în care ne aflăm azi.

„Un zidar nu poate să construiască o casă fără mortar, cum un tâmplar nu poate să lucreze fără cuie. Aşa un Guvern nu poate să lucreze fără lege. Guvernului i s-au luat din mână legile timp de aproape trei săptămâni şi practic nu a putut să gestioneze aşa cum a trebuit criza. PSD cu un cinism inimaginabil a tras de timp şi a creat această situaţie în Parlament”, a spus Klaus Iohannis.

Partidul Social Democrat a decis să dea jos Guvernul Orban. În CEX-ul de joi, social democrații au votat pentru depunerea moțiunii de cenzură care va avea loc în luna august.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *