Planul de răzbunare al lui Putin, îndeplinit. „Veți îngheța!”

Rusia a trimis o amenințare terifiantă pentru Europa, în timp ce milioane de oameni se confruntă cu faptul că facturile la energie cresc din nou, în urma unei sugestii de relaxare a regulilor de plafonare a prețului energiei de către Ofgem, autoritatea de reglementare a industriei.

În timp ce președintele rus Vladimir Putin a negat că este responsabil pentru creșterea prețurilor la gaz la nivelul Europei, Vladimir Zhabarov, membru al camerei superioare a Rusiei, a sugerat că Moscova deține controlul complet asupra Europei.

El a spus aseară: „Nord Stream 2 ar putea fi operațional încă din acest an, altfel Europa va îngheța”. Acesta vine după ce Kremlinul a înăsprit aprovizionarea cu gaz în Europa, în timp ce așteaptă aprobarea controversatului gazoduct de către autoritățile de reglementare UE.

Lipsa gazului din Europa a dus deja la explozia prețurilor internaționale, ducând la o creștere semnificativă a facturilor de energie casnice din Europa. Ultimele estimări spun că „aproximativ 40%” din importurile de gaze naturale ale UE provin din Rusia. Prin comparație, Marea Britanie importă mai puțin de un procent.

Citiți și:  Avertisment apocaliptic din SUA: Rusia plănuieşte un mare exerciţiu cu arme nucleare. S-ar putea întâmpla simultan cu invazia Ucrainei

În ciuda acestui fapt, lipsa globală a împins prețurile internaționale ale gazului la valori maxime. Ofgem a spus acum că are în vedere o revizuire a modului în care funcționează plafonul prețului la energie după ce prețurile cu ridicata din industrie au început să scape de sub control.

Din cauza creșterii prețurilor la energie și a plafonării prețurilor fixe pentru clienți, mai mulți furnizori se află la marginea prăpastiei în timp ce se luptă să facă față, iar mulți au intrat deja faliment.

Acesta este motivul pentru care o mână de companii depun eforturi pentru o revizuire a plafonului
Susținând că nu vor putea supraviețui creșterii de șase ori a prețurilor la gaz și a unei creșteri de patru ori a prețurilor la energia electrice.

Citiți și:  Occidentul deține un "BUTON NUCLEAR" prin care ar putea prăbuși regimul Putin. Dungaciu explică însă de ce butonul nu va fi apăsat

În timp ce nivelul stabilit al plafonului de preț este revizuit doar de două ori pe an, Ofgem nu a exclus o revizuire a plafonului de preț în această situație de urgență

Se așteaptă să fie abordate lucruri precum modul în care se calculează plafonul și cât de des poate fi modificat. Jonathan Brearley, director executiv al Ofgem a declarat: „Deși creșterea prețului gazelor este fără precedent astăzi, va trebui să ne planificăm pe baza faptului că șocuri de acest gen s-ar putea întâmpla din nou”, relatează Express.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *