Pizdificarea Barbatului

pizdificarea-barbatuluiDe cînd (s-)au mu(ie)rit bărbați partea 1

În lumea de astăzi tot mai uşor le este a trăi proştilor cu minţile scurte şi foarte bine spălate de propaganda televiziunilor şi corporaţiilor transnaţionale. Oamenii care nu-şi pun întrebări foarte profunde despre ceea ce suntem, unde mergem, de ce se întîmplă un lucru sau altul, oameni care nu sînt „împovăraţi” de grele cunoştinţe în ale istoriei şi politicii. Trăiesc mai bine parcă oamenii care mănîncă fără deosebire acea rugumătură (sau mai bine zis vomă) dată de televiziuni drept pur adevăr fără a mai avea puterea de a analiza şi a înţelege pe adevăratelea ce se întîmplă în societate şi cine ne face dintr-un popor mare cu trecut glorios într-o gloată fără gîndire sau poziţie redusă la cel mult un electorat care să fie cuminte şi să voteze pe cei care se vor îmbogăţi pe seama lor. Asta e domnilor, am ajuns o societate de rîsul găinilor care nu este în stare nici măcar să ştie care este intersul ei ca popor, astăzi am ajuns să credem că fncţia noastră de veacuri a fost să ne transformăm într-un aliat, un satelit ascultător po post de vasal al unei puteri mondiale şi dacă vom fi cuminţi atunci ne vor lăsa şi oleacă de carne pe oasele care ni le aruncă ei de la masa lor. Asta e la nivel de republică.

Într-o astfel de societate bolnavă se nasc şi se dezvoltă tendinţe bolnave, tendinţe de a da reguli pentru tot şi toate. De a considera poporul într-atît de prost şi incapabil încît să faci reguli pînă la felul cum să ţină mătura în mînă şi cum să măture, de la dreapta la stînga sau invers.

Vedem în societăţile dezvoltate ale vremii un fel de altă societate decît ceea ce este la noi. Şi nu ne mai punem întrebarea de a analiza cum trăiesc ei că e bine sau e rău că e corect sau sînt unele greble pe care ar trebui să le evităm. Toate aceste precauţii şi tendinţe normale de a vedea ce se întîmplă sunt spulberate de un singur argument „acolo trăiesc oamenii mai bine” şi acest mai bine se referă exclusiv la partea materială şi la bani, crezînd că aceasta este suficient pentru a accepta fără a mai pune întrebări orice regulă sau directivă. Acest trăiesc mai bine este iarăşi un balon de săpun creat pentru cei mulţi şi proşti. Ceilalţi care mai văd şi alte părţi ale medaliei sau sunt marginalizaţi undeva în nişte cotloane ale politicii sau pur şi simplu tac de nu vor să se bage în polemici sau pur şi simplu înţeleg că ei reprezintă doar o mică parte a societăţii.

În numeroase articole abordez problema rolului bărbatului şi al femeii în societate, prostia femenistelor, cum are loc atacul asupra femeii cu scopul de a o defeminiza şi de a face un mutant ceva între bărbat şi fenmeie fără un loc clar şi bine conturat fără rolul de mamă şi a celei care păstrează vatra casei, fără loc normal în genere dar emancipată şi cu un sac de drepturi.

Păi iată că paralel cu acest atac asupra femeii prin care i se aburesc minţile zicîndu-i zilnic că nu are drepturi şi trebuie să lupte pentru ele cu toţi din jur (bărbat, copii, părinţi, alte femei), are loc un atac perfid dar foarte bine planificat asupra bărbatului. Atac care are un singur scop: de a-l face să nu mai fie bărbat, să fie un molău, un muieratic sau cum a spus un coleg şi foarte bine a nimerit are loc pizdificarea bărbaţilor. Aceştea îşi pierd treptat calităţile cu care i-a înzestrat natura şi cu care i-a făcut Dumnezeu (după chipul şi asemănarea Sa) şi coboară şi ei nivelul devenind ceva între bărbaţi şi femei.

De mici copii pe băieţi îi învăţau că vor creşte mari vor lupta cu răul vor deveni soldaţi, vor zbura în comos (poate), vor trece oceanul la cîrma corăbiei, vor fi ca oştenii lui Ştefan şi puternic ca Samson, li se inocula imaginea de un viteaz luptător, un stîlp la bătrîneţe pentru părinţi şi un întemeietor de familie, acestea erau imaginile pe care ni le-au creat nouă băieţilor despre ceea ce ctrebuie să fim, nişte viteji care nu se tem să înfrunte răul, nişte conducători (cel puţin al familiei), nişte bărbaţi care să nu aibă frică nici de a lua o decizie nici de a privi morţii în ochi dacă asta va cere situaţia. Fetiţelor li se creau alte imagini, legate de rolul femeilor în societate, să joace cu păpuşile să le îngrijească, să înveţe a fi mame, prinţese şi viitoare soţii, ocrotitoare ale caselor şi liantul familiei, nu e deloc uşor şi nici mai puţin important decît să aduci banii în casă, poate chiar şi mai important.

Deci un bărbat este caracterizat nu doar de prezenţa fizică a unui organ mai mult decît la femei ci mai important şi în primul rînd prin caracteristicile psihologice şi morale pe care acesta le-a căpătat, caractere şi modele de comportament. Pe care acesta le-a căpătat din cei 7 ani de acasă, din şcoală, universitate, legislaţie, mas-media, cărţi sau chiar şi din stradă; toate acestea modelează chipul psihologic al omului.

Astăzi, după o intensă prelucrare a societăţii noastre de masmedie şi crearea de noi stereotipuri unde nu sînt bărbaţi şi nu sînt femei, ci sînt doar idivizi el şi indivizi ea bărbaţii au început a se împuţina. Bărbaţii adevăraţi am în vedere, bărbaţi independenţi, capabili de a lua o decizie şi ca aceasta să fie cibzuită şi inteligentă, bărbaţi capabili să conducă şi nu doar familii şi doar în virtutea postului la care au nimerit întîmplător. Au dispărut, nu se mai nasc, s-au dus undeva, (s-)au mu(ie)rit. În locul lor au apărut bărbaţii slabi şi perfizi, laşi şi iresponsabili, nepregătiţi de viaţă slabi de înger în orice situaţie, incapabili să spună şefului ceva chiar şi dacă au dreptate, incapabili să inţeleagă şi cu atît mai mult să cucerească o femeie, un fel de bărbaţi doar pe acte cu litera M şi nimic mai mult.

Ei nu vor să fie eroi, ei nu vor să lupte nici pentru ţară nici pentru femeia dragă, ei nu pot să ia o decizie sau să spună ceva independent de a da unsunet sau a consulta 50 de directive sau acte normative. Un fel de soi nou de bărbaţi, care pe lîngă bărbaţii adevăraţi, bărbaţii independenţi de circumstanţe şi puternici cu duhul sînt ca nişte hiene pe lîngă un leu. Şi mulţi din ei nu înţeleg acest lucru că fiind hienă nu vei avea decît o mică parte din ceea ce va lăsa leul de la masa lui.

Cum s-a ajuns ca înloc de bărbaţi să avem astăzi nişte copii mari? Să avem doar nişte gameri (pasionaţi de IT-uri şi jocuri la calculator). Am văzut personal băieţi( bărbaţi în acte) de peste 25 şi peste 30 de ani care zilnic petrec 4-5 ore făcîndu-şi check-in-uri şi selfe-uri cu I-padul şi calculatorul. Avem parte de bărbaţi (în acte, şi muieri în suflet) care îs mai istericaţi decît femeile, oameni care acţionează la emoţii, care întîi fac şi apoi se gîndesc, bărbaţi pentru care cel mai mare coşmar al vieţii lor este să iasă mai departe de oficiul lor sau să se întîmple vre-o situaţie nestandardă. De asemenea exemplare este plin vestul. Acum aceasta vine şi la noi de aceea fenomenul este mai observabil. Vedem imaginea unui bărbat vestic practic lipsit de orice voinţă, de orice drept, băsbaţi care în marea lor majoritate nu ştiu a schimba o priză în casa lui şi asta o spun practic toţi ai noştrii care au plecat şi au lucrat peste hotare. Şi încă ceva ne mai spun, dar vedem şi noi, sînt mai urîţi; urîte le sînt femeile lor urîţi le sînt bărbaţii lor; de aia cînd ne vin aici caută printre localnici ceva, ceva care ar fi bucuros de banii şi poziţia ce o va căpăta alături de el sau de ea.

Cum s-a ajuns situaţia aceasta? Foarte simplu şi sistematic, s-au luat legi după legi care au limitat cît ce au putut orice caracter bărbătesc. Au arătat cazuri de excepţie drept reguli de bază zicînd că să fii puternic duce la despotizm, să poţi lua decizii este o ignoranţă faţă de ceilalţi, să fii hotărît este o grosolănie, iar să fii independent este o nebunie. Aceste lucruri s-au impus la nivel legislativ, au făcut o sperietoare din bărbaţii adevăraţi. Astfel că mulţi din ei au fost educaţi de masmedia, de şcoală, de trăininguri de 2 bani ca să fie doar un partener de viaţă pentru femeie şi nimic mai mult. Astfel rolul bărbatului care trebuia în mod normal să ţină o familie să facă o casă şi să o apere brusc a devenit unul deprisos sau uite că şi femeile o pot face şi nu mai rău ca voi.

Dacă desenele animate, poveştile din cărţi care le citeau cu 20 de ani în urmă erau în mare parte cu personaje masculine puternice care se luptă cu răul şi înving iar personajele femenine erau frumoase, duioase şi smerite aşteptînd prinţul astăzi marea majoritate a poveştilor ne dau personaje femenine care au luat rolul de apărător, luptător şi decident iar bărbaţii aşa pe colo pe într-o parte nişte servitori mici.

Avem astăzi generaţii de bărbaţi în acte, oameni distruşi psihologic cărora li s-a dopat în minte ideea de a se adapta la condiţiile şi cerinţele noi ale vremii, bărbaţi care nu se duc la ţară fiindcă se tem de muncile cîmpului, bărbaţi care înloc să ridice coasa ridică zilnic berea de o duc la gură, bărbaţi care nu ar mişca un pai pentru apărarea ţării şi s-ar teme de orice boare de conflict militar, bărbaţi incapabili să ia o decizie şi să placă unei femei. De aia şi nu îi iubesc femeile şi sînt atrase doar de banii lor sau de poziţia socială pe care ar putea-o căpăta. De aia şi apar rîsuri de Femen, Pussy Riot, femeniste şi alte lepădături în sînul femeilor. De aia şi femeile sînt nevoite să lucreze, să forţeze poate uneori mai mult decît trebuie, fiindcă nu au bărbaţi adevăraţi alături, bărbaţi pentru care ar lepăda măştile de femei puternice şi s-ar simţi mult mai în largul lor în spatele unor asemenea bărbaţi. Şi nu merge vorba aici de puterea mîinilor sau banilor ci de puterea de a fi bărbat şi a hotărî ceva. Orice femeie din astea mari şi tari în aceeaşi zi ar lepăda totul doar să se aşeze alături de un bărbat de la care ar simţi siguranţă şi hotărîre.

Citiți și:  Un actor homosexual și negru a fost condamnat de un juriu pentru că și-a înscenat un atac „rasist” asupra sa

Au apărut legi care încalcă şi bunul simţ şi constituţia prin care impun cote ale femeilor în parlament, guvern, în APL şi alte prostii prevăzute de aceste legi. Dragii mei, în administraţiile publice locale şi aşa sunt peste 70% femei, iar dacă şi din scructurile de decizii mai îndepărtaţi bărbaţii atunci poate ne trimiteţi pe Marte undeva unde am putea lucra dacă aici nu avem loc. Dacă e să facem procente şi egalităţi atunci mai multe femei ar trebui date afară din primării, consilii raionale, şcoli, colegii etc. Se ajunge la marazm în situaţia aceasta de aimpune şi alegătorului să aleagă pe altcineva decît candidatul care îi place deoarece nu este femeie.

Ca rezultat avem bărbaţi tineri rămaşi la stadiul de copii în vîrstă, şi avem satele pline de bărbaţi beţivani care au pierdut capacitatea de a gîndi şi a decide, bărbaţi pentru care sunt nevoite să decidă femeile.

Cine sînt promotorii acestor legi de egalitarizare excesivă? Sunt nişte forţe exterioare oricărei naţiuni şi popor, dar care îşi fac legea prin vînzătorii de ţară şi leprele locale, acei care cică reprezintă societatea civilă. De obicei îs nişte oameni rataţi în alte domenii, bărbaţi şi femei urîţi la chip şi la suflet, cărăra nu le-a mers în dragoste, în carieră sau au fost agresaţi cînd erau mici şi acum se răzbună pe întreaga societate. Şi asta nu e doar la noi unde vedem aceeaşi clovni care îi numeri pe degete precum fonarici, bregi, ostafi, barberoşii şi alte elemente, asemenea personaje respinse are orice popor. Cei care îi finanţează să-şi facă meandrele foarte bine ştiu a alege persoane cum se spune ущербные, destul de înrăiţi dar foarte perseverenţi în a schimba mentalităţi după propriul macaz. Aceştea adoptă limbaje de lemn prin care doar ştiu a cita unele exemple de nu ştiu pe unde pe care doar ei le ştiu şi unicul lucru ce ştiu a-l face este să critice legile fundamentale ale existenţei unui popor.

Distrugînd bărbaţii şi făcîndu-i molăi se loveşte dublu, în primul rînd în familie care nu va mai fi formată din bărbat adevărat şi femeie femenină ci dintr-un molău şi o băbătoaică, se mai loveşte şi în educaţia copiilor care vor avea exemple de urmat nu tocmai potrivite, vor deveni mulţi homosexuali şi multe lezbiene, deja va fi interzis să spui unui băieţel să fie puternic iar unei fetiţe să fie frumoasă, părinţii vor fi prea ocupaţi să educe normal copiii, iar şcoala va avea programe întărite şi politcarecte. Este învechit, se vrea egalitate. Ei aceşti activişti spun că apără drepturile femeilor prin astfel de acţiuni şi legi impuse, dar oare au întrebat ei de aceste femei vor ele să aibă nişte molăi pe care să-i rabde toată vaţa sau bărbaţi pe umărul cărora se pot sprijini? Aceşti activişti care nu adună nici 1% sunt acea coloană a 5-a care nu reprezintă nici bărbaţii nici femeile, nici sudul nici nordul ci nişte lătrăi plătiţi.

Cînd a început procesul de muierire al bărbaţilor?

În diferite ţări în mod timpuri diferite, clar că civilizaţia vestică a fost prima, iar aceasta a culminat cu revoluţia sexuală, după care a urmat imediat revoluţia homosexuală. Mecanismele care s.au utilizat le putem foarte uşor distinge acum….

De cînd (s-)au mu(ie)rit bărbați partea 2

Intro

Am scris partea 1 a acestui articol ceva mai devreme și m-am gîndit mult înainte de a da curs părții a 2-a, deoarece va trezi și mai multe întrebări și unele nemulțumiri ale celor care se vor simți oarecum vizați de acest articol.

Atacul asupra bărbaților mai bine zis al firii bărbătești (al așa zisei Мужское начало) a început nu prea demult și a avut ca scop o permanentă modificare, metamorfizare dacă vreți a bărbatului încădin cea mai fragedă copilărie și transformare a sa în ceva între bărbat și femeie.

Bărbații din ziua de azi nu mai sînt acei bărbați care săreau pe cal, apucau arma în mînă și plecau la luptă cu invadatorii, nu sînt acei bărbați care să privească cîmpul de lîngă casă și săvadă ce și cum va crește pe acel cîmp și să nu se teamă să o facă cu mîinile sale. S-au cam terminat bărbații care aveau casa plină de copii și ograda plină cu de toate trebuincioase gospodăriei.

Astăzi bărbații sînt altfel, în cea mai mare parte fricoși față de orice schimbări sau posibil disconfort, cu frică se uită la femei temîndu-se să le zică ceva ca nu cumva să încalce vre-o regulă a etichetului sau a ierarhiei, mai mult un fel de șoareci de birouri sau vînzători de ce vrei.

Aud multe femei în ziua de azi zicînd ceva de genul că nu mai au încredere în bărbații lor, nu mai sînt buni de nimic, stau toată ziua și nu fac nimic fără a fi împinși din urmă. Altele zic că stau și beau toată ziua și atît doar. Iar o bună parte nu-și pot găsi soțul deoarece ceea ce văd nu este deloc acea imagine a bărbatului pe care au vrut să o întîlnească ele.

Bărbații de astăzi în mare parte au fost caliciți, psihologic mă refer, au fost lipsiți de armele/elementele psihologice care îi caracterizează și fac din ei anume acea imagine celuia care poate să ia o decizie independentă, care poate analiza la rece situațiile apărute și care știe cum să se comporte cu onoare în societate și care în momente decisive poate să-și asume răspundere. Bărbați care ar putea deveni lideri și să ducă și pe alții în urma lor, căci aceasta era menirea bărbaților de a asigura familia, a o păzi și a conduce comunitatea, familia, țara.

Copii de mici. Băieții și educarea lor

Astăzi ceea ce ne educă școlile de astăzi sînt niște gameri de calculatoare, sînt niște inadaptați în societate și incapabili de răspundere, băieți crescuți pe pe desene animate cu spangi bob-uri cai zburători, musculițe vorbitoare și alte chestii care construiesc în imaginea copilului de mic o imagine a lumii ruptă de realitate. Atrageți atenția că 90% din desenele animate computerizate și lipsite de orice componentă educativă, desene animate cu care astăzi sînt otrăviți copii au ca protagoniști și eroi principali personajele femenine. Chiar și acele obiecte vorbitoare se comportă ca fetițele și cu glas de fetițe.

Nu am nimic cu femeile sau personajele femenine în rol de erou și luptători cu magia rea sau cu babele cloanțe, ideea de bază este că astfel se creează imaginea greșită de a pune femeile să facă lucruri care nu le sînt caracteristice, să lupte să sară dintr-un copac în altul iar prezența masculină în aceste animate este doar una secundară care a venit mestecînd o gumă și zicînd că e cool că vrăjitoarea cea rea a fost învinsă.

Poveștile de mici.

Ca să vedem diferența putem să ne amintim poveștile cu care au fost crescute generațiile precedente unde era clar delimitat rolul de bărbat care se duce peste mări și țări ca să găsească ceva foarte important, se luptă cu răul și îl învinge și eliberează pe frumoasa prințesă care îi și devine soție. Mesajul era cam acesta, și astfel băieții creșteau cu imaginea spre care trebuiau să tindă, de un bărbat care știe să decidă, nu se teme de neajunsuri și greutăți și a cărui menire este să păzească femeia, familia și să fie un stîlp de temelie pentru aceasta. Și femeia foarte bine își găsea locul în aceste povești, locul de mamă, de soră, de soție care așteaptă și iubește, crește și educă copiii. Astăzi unele mame creează probleme grave pentru viitor, crescînd copiii mai ales băieții sub o cupolă de sticlă în care vor să-i protejeze cum se gîndesc ele de absolut orice, să nu pună mîna copilul cela pe nimic ce ar însemna lucru sau să facă ceva în ale casei, să-i dea orice vrea acesta pînă a mai ajunge ca acesta să zbiere. Și astfel cresc niște paraziți ai societății, copii care pînă la vărsta 15 ani nu știu a spăla o farfurie după ei sau a sădi o semință de porumb. În schimb ceea ce știu ei foarte bine este să zbiere ori de cîte ori au nevoie de ceva și știu că cineva este dator, ba chiar toată lumea le este datoare. Bărbați doar cu numele care la prima lor greutate în viață fără mama vor intra în depresie sau se vor ascunde cît mai departe de a decide. Și taoate astea părinții le fac sub lozinca distrugătoare de soartă: „Să aibă tot ceea ce nu am avut eu”, este rețeta perfectă de a crește niște inadaptați sau lodari.

Este drept vremurile s-au schimbat. Nu mai avem acele hoarde care ne năvălesc și nu mai avem acele greutăți de învins, dar s-au schimbat doar formele în care apar evenimentele, în fond lucrurile sunt la fel. Războiul de astăzi se duce pe alte planuri, pe cel informațional, tehnologic și financiar, însă ca esență a rămas același, unele popoare asupresc pe altele. Și vai de acele popoare care nu au bărbați adevărați în conducere, capabili să înțeleagă și să ia o decizie, capabili să spună un NU puternic fie și acelor parteneri care îi depășesc ca putere militară și economică.

Citiți și:  Un actor homosexual și negru a fost condamnat de un juriu pentru că și-a înscenat un atac „rasist” asupra sa

Cum s-a întîmplat de s-au muierit bărbații?

Cred că fiecare a avut momente cînd vezi pe stradă venind ceva în întîmpinare dar nu înțelegi ce este acea vietate, e bărbat sau femeie, de obicei este emo la care fetele nu prea se deosebesc de bărbați. E o modă e un trănd cum se spune. Numai că această modă este o bombă cu efect întîrziat. În societățile din vest acest fenomen deja este în metastază, și vestul încearcă disperat să exporte acest mod de viață și de abordare al lucrurilor peste tot ca să nu explodeze. În caz că oriunde va putea exista o societate care încă nu a fost înghițită de viciile acestea dar care se descurcă bine aceasta va fi fatală pentru lumea toleranței excesive.

Liberalizmul și multiculturalizmul.

Liberalizmul și egalitarizmul a fost primul factor care a distrus bărbăția. Bărbații nu pot fi toți egali în primul rînd și nu poți să-i iai dreptul de alua decizie și a analiza anumite situații. Dar anume asta și se întîmplă cel mai des în școli, în grădinițe, la lucru.

De ce mulți bărbați astăzi nu fac decît să bea?, mai ales la țară. Fiindcă nu au fost educații altfel, de mici nu li s-a pu semința aceea a bărbăției, iar dacă a fost atunci sistemul foarte bine i-a inhibat-o. Li s-a arătat că este mai ușor să stai undeva în colț și să aștepți ce va spune cineva, cine este mai marele, acela va decide, iar voi doar să excutați, din portretul or psihologic a fost exclusă funcția de a hotărî ceva, iar odată cu aceasta și funcția de a chibzui, de a analiza a planifica ceva înainte. Sistemul nu vrea oameni puternici și capabili să decidă, căci aceștia pot uneori să înțeleagă cînd lucrurile merg prost și să se răscoale. Practic toate răsoalele erau conduse de bărbați.

Femeilor li s-a implantat în cap idei și noțiuni noi pecum emancipare femei în conducere, li s-a creat imaginea unui bărbat care le asuprește și le bate zilnic și vrea ca ele să stea doar la cratiță, bărbați care stau și beau și le bat toată ziua dar ele plîn, niște situații care chiar și dacă sînt undeva atunci este sub 0.1%. Însă îs foarte bine mediatizate aceste exemple ca să le țină în sperieți cum că bărbații ăștia îs așa de răi.

Femeile modernizate, sau barbațelele

Femeile modernizate însă au fost create de mici în felul în care sînt, au fost de mici educate că ele nu-s cu nimic mai preejos decît bărbații ba chiar în multe cazuri sînt mai sus și se fac multe statistici în diferite domenii să arate cum se descurcă ele mai bine. Se fac felurite „cercetări” ca să vadă cum și de ce anumite domenii mai sînt dominate de bărbați și cum se poate sparge aceasta. Se susțin femeile să facă biznes să facă politică și orice numai nu ceea ce tradițional este a ei și astfel de exemple sînt mediatizate intens. Acolo unde nu ajută metodicile indirecte se impune direct prin lege, spre exemplu acu la noi se impun cote de participre a femeilor în partide și în domeniile de conducere ceea ce este o gravă încălcare deoarece se încalcă principiul merito-crației, și dacă cumva cota nu este respectată va trebui să da afară un bărbat ca să pui o femeie. Oare cineva pînă acum le-a pus piedici femeilor din Moldova să fie deputați, miniștri directori și ce mai vor ele? Nu ideea este de a prosti un popor și pentru aceasta se dopează bani grei din afară. În orice și oriunde se va urmări componenta de gender chiar și la punerea asfaltului.

Bărbații molăi și fără inițiativă.

Bărbații se tem să mai interacționeze cu femeile, pe de o parte îs femei gingașe și slabe iar pe de altă parte îs niște cucoșei gata în orice moment să sară în cap dacă cumva socoți că ai dreptate mai multă decît îți dă ea. Dar toate femeile șefițe niciodată nu-și vor lua bărbat care respectă regula, vor căuta din acei care au făcut altfel și au reușit.

Și mulți bărbați devin molăi, așa îi educă societatea, așa îi impune legea, așa îi învață femeile mame, profesoare și educatoare. Iar apoi tot femeia plînge că nu poate găsi bărbatul normal în care poate să-și găsească sprijin, bărbatul cu care poate să se relaxeze și să uite de toate.

De unde să-i luați dragele mele dacă tot voi cele emancipate și cu arhi-drepturi i-ați castrat psihologic? Și cel mai interesant este faptul că nu toate femeile se vor așa moderne și mancipate și cu arhi-extra-drepturi, doar 5-8% din toate, cea mai mare parte nu au treabă și nici nu vor nervii de a fi directoare sau deputată sau mai nu știu ce. Femeile înțeleg instinctiv că sînt anumite roluri care nu le este dat lor și că mai bine s-ar simți sub aripa unei forțe protectoare cum este un bărbat. Însă cele mai țiptoare îs anume acele 5% care sînt mereu nemulțumite și au găsit că rădăcina tuturor relelor este inegalitatea și bărbații despoți.

Femeile cu funcții de conducere se epuizează mai repede, unele au ales această cale de nevoie fiindcă nu avea un sprijin la momentul decisiv, altele vrînd să demonstreze apropiaților și celor din jur ceva, dar întotdeauna vor căuta o relație în care ele să fie cele slabe și ajutate.

Bărbații curvari. De unde apar?

Nici o femeie capabilă să iubească nu va iubi un molău. Ceea ce atrage pe femei la bărbați este anume independența acestora și capacitatea de a lua hotărîri și doar deciții ci foarte bine gîndite decizii. De aceea nu prea sînt atrase de bărbați care la fiecare pas se sfătuie și o întreabă ce să fac.

Unii bărbți însă pricep foarte bine că situația nu este bună și nu toate regulile trebuie respectate, deci rămîne în ei acel ax vertical și capacitate de a gîndi și a decide, de obicei încep să facă ceva deosebit, se descurcă material bine și prin forța lor psihologică nu pot rămîne neobservați.

Bărbații adevărați au mai rămas, mai puțini decît r fi normal să fie dar totuși sînt, și aceștia foarte bine pricep situația că ei sînt puțini. Fiind puțini își pot permite femei mai multe. Fiindcă ceilalți nu le sînt concurenți, orice bărbat care are intelect, verticalitate șiputere de decizie este net superior șoarecilor de birouri și unii se folosec de acest lucru. Nu pot spune că e bine sau e rău, este o consecință a situației de dispariție a bărbaților normali. Îi vezi uneori că nu are cine știe ce avere sau nu este un dita-mai animal mare de om dar face ce face și are un telefon plin de numere la care se poate duce și să fie primit. Eu i-aș numi sanitari, deoarece munca aceasta nu este ușoară, ei fac ca femeile să fie măcar pe un timp vesele și bucuroase. Se schimbă foarte mult fața unei femei după o partidă de sex calitativ față de situația cînd o faci de mîntuială. Și chiar la lucru este observabilă fața și comportamentul șefițelor veșnic nemulțumite cumbse spune în popor недаё…ные, fiindcă nu au bărbați lîngă ele, poate au doar o umbră cu acest rol. De obicei tot ele îl educă mai departe și îl țin alături doar ca decor și să le facă copkii.

Cel mai rău este că specia de bărbați adevărați este pe cale de dispariție, aceștia nu mai sînt formați, nu mai sînt educați, doar cei care cumva au scăpat de influiența sistemului sau au citit mai multe cărți la viața lor.

Acum să vedem ce se vrea în Moldova.

Toate țările ortodoxe sînt în primul rînd dopate excesiv cu false valori care să înlocuiască valorile tradiționale. La noi femeile au avut întotdeauna un rol privilegiat, nu erau ele conducători de oști și de țară dar aveau un rol și mai important, ținea vatra familiei. Și era de mare păcat să ridici mîna la o femeie. Nu se privea nicodată cu ochi buni aceasta. Foarte repede bărbații de la noi au fost supuși procesului de muierire și (s-)au mu(ie)rit, mai întîi pe vemea sovietică cu un comunism și egalitarizm colhoznic, iar acum de 20 și ceva de ani în spiritul ultra liberal și toleranței maxime. Avem statistici în care Moldova e pe locul 10 din peste 230 de țări ale lumii la capitolul femei în conducere, alături de așa țări „puternice” ca Beliz, Costa-Rica, și v-o 2 țări din Africa centrală.

Cu mult înaintea SUA care este pe locul 50 și ceva și a mediei europene. Și tot la noi se impune prin amicii noștri din vest să facem legi „pentru a mări șansele femeilor de a ajunge la conducere”. Păi nu e schizofrenică această situație? Acei care nu prea au femei în conducere ne dau nouă bani să primim legi de gender, care sîntem mai bine poziționați ca ei.

Răspunsul este simplu, cineva ne vrea proști și fără bărbați și respectiv fără femei, căci acolo unde femeile iau rol de bărbați acestea nu mai sînt femei. Adică cu bărbați muieratici care nu știu ce e aia responsabilitate și o independență și femei bărbate care nu au văzut fustă sau smerenie de la vîrsta de 3 ani.

Musulmanii care au invadat Europa au foarte mare succes la femeile din Franța, Spania, Germania, UK, de ce? Fiindcă nu au crescut într-o societate îmbolnăvită dar au fost educați altfel. Și nici să se apere o societate bolnavă nu poate căci nu are bărbați adevărați.

Va urma…

Articol de Sergiu Ungureanu, Vox.Publika.md
CITESTE SI: Femeile NU sunt egale cu barbatii

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

39 comentarii

 1. Sorin Dumitrescu

  Trist, dar adevarat. Vina noastra a barbatilor este ca adesea maculinitatea este confundata cu mitocania, incultura, tupeul, curvasareala, violenta, alcoolismul si alte vicii. Societatea face tot posibilu sa ne castreze, dar ne lasam prea usor emasculati.

 2. Ideea in esenta este corecta dar un barbat adevarat,"care a citit mult din carti" ar fi stiut sa se exprime corect,sa faca acord intre partile de propozitie si sa nu repete de 10 ori aceeasi idee.

  • He he… Recomand cu caldura un dictionar roman-moldovenesc. De curand am aflat printr-un divort ca nu vorbim dar futem aceeasi limba. Si ca desi cuvintele suna la fel si gramatica e aceeasi, intelesurile sunt de cele mai multe ori TOTAL diferite! 🙂

  • Bravo Alex..felicitarile mele. TU esti un barbat adevarat…parerea mea e ca autorul articolului, pe langa faptul ca e in razboi cu femeile, mai e si cu limba romana…de fapt, frustrarea lui poate vine din cauza faptului ca nu poseda anumite caracteristici feminine? O fi gay?!
   In plus, sursa ar fi : nationalisti.ro …nationalisti? Care natiune? Homosexuali din toate tarile, uniti-va?! Come on…

 3. Corporatistu

  Dincolo ca multe chestii is corecte de acolo, as comenta un pic cu privire la chestia "barbatul in vest nu stie schimba o priza". N-ar fi vorba ca nu vrea, dar nu e nevoit, merge la facultate, invata se face inginer ITist face o gramada de bani, n-are timp de schimbat prize. Nici eu n-as avea in locul lui. Te cheama pe tine sa schimbi prizele lui 🙂 Si e ok. Nu suntem egali, exista cei care pot si cei care nu pot sau nu vor. Cei cu abilitati inferioare e normal sa fie condusi de cei puternici. Zicem de soarecii de birou dar vedeti voi, aia se descurca mai bine ca tu care ai plecat din tara ta ca nu te descurci. Nu mai suntem in epoca lui Stefan cel Mare, nu impresioneaza pe nimeni cat de mare esti tu si puternic daca esti prost de bubui. Iar femeile nu se dau cu aia pt ca au bani, femeile se dau cu aia pt ca e in natura lor sa caute protectie. Barbatul e provider, el pune pita pe masa ca sa zic asa si asigura stabilitate economica. Ala mare musculos clasic e la minimum pe economie, nu prea mai poate face este. Nu face el ce nu poate sa faca in ziua de azi 2 miliarde de chinezi si indieni. Pur si simplu s-a schimbat societatea aici asadar barbate pune mana pe carte ca daca doar cu schimbat de prize nu mai merge. Pt motivele astea anumite parti din articolul asta nu mi se pare manifest de barbatie ci bocet de tarfa proasta slaba care nu se descurca in lume. Fii barbat si descurca-te si mai vorbim 😉

 4. Ideea de baza e interesanta. Problema e ca ai multe greseli gramaticale, repeti aceleasi lucruri la nesfarsit, in multe situatii esti incoerent. Folosesti cuvinte mari fara sa stii cum. Daca nu poti stai pe treaba ta. Nu te apuca sa scrii articole pompoase, lungi si plictisitoare. Am citit cel mult un sfert. N-am putut mai mult. E un articol deranjant. Si asta din cauza redactarii. Du-te la scoala.

 5. De ce tot insista cercopitecii astia sa ne spuna care e rolul si rostul nostru… pe mine ma depaseste. Om bun, dar pricepe odata. Dumneata iti vezi de pestera dumitale si noi de treaba noastra. Pentru ca da, in ciuda faptului ca faci dumneata spume la gura, nu ne mai intoarcem sub biciul nimanui. Faza aia cu femeia care abia asteapta sa se supuna barbatului puternic si sa "lepede masca" de feminista m-a facut sa ma stric de ras. Mi-a amintit de scena din Sclava Isaura cand idiotul ala viseaza ca o bate pe Isaura si ca ei ii place nevoie-mare. :))) Multi prosti pe lume, Doamne, orbiti de propria "importanta". Nu, mersi. N-am nevoie nici de protectia dumitale, nici de sfaturile dumitale, obiectiv esti mult mai prost ca mine. Nu intelegi absolut nimic despre femei (cred ca nici despre multe altele) si faptul ca esti agresiv nu iti da dreptate. Noapte buna.

 6. Bărbați sau bărbații? La naiba române.

 7. Mai asta de-ai scris polologhia asta lunga si plictisitoare, esti o mare panarama de om.Mars in pzda ma tii de fascist țicnit.

  • Ticnita e ma-ta ca ti-a dat viata.

   • Auzi omule,tu duci o lupta in cautarea barbatului gen Adonis,frumos si puternic.In Republica Moldova este puternic inradacinata ideea aia a rusilor (barbatul ca ursul) si stai linistit,am vazut cazuri,am cunoscut femei si am prins o idee despre barbatul tau la care aspiri.Moldovean din ala necizelat care isi trateaza femeia cu replici ca ,,tu sa nu ridici tonul la mine,, si ,,treaba ta e sa faci copii si sa ai grija de casa,, .Ala nu e decat o urma retardata a barbatului de pestera care inca predomina in barbatii rusiei si in moldoveni.In lumea civilizata nu mai exista ideea barbatului care produce singur si femeia sta inchisa in casa, este istorie!Asa ca,moldovene,priveste peste rusia,peste moldova si vezi in restul lumii civilizate cum femeia nu mai este doar o fabrica de copii!! Ea de ce nu are dreptul sa se ridice,de ce trebuie sa ii duci tu si curul si capul?Voi apelati la injosirea femeii,supunerea ei,din teama de a nu se ridica mai sus ca voi.Nu cunoasteti alta metoda mai buna decat gura si palma ca sa puteti face o femeie sa va respecte,sunteti orgoliosi,le tineti intr-un balon,nu cumva sa ceara libertate mai multa sau si mai rau,sa nu isi mai respecte barbatul.Daca romania s-ar uni cu Rep.Modova si inevitabil sa luati contact cu femeile noastre,femeile de la oras,femei care conduc zeci,sute de barbati in firme si institutii,o sa va puneti sfoara de gat sau o sa faceti ce stiti voi mai bine,le bateti.Moldovene,Europa iti bate la usa iar tu ai o gandire de sec 19,trezirea!

 8. Si tu ce faci, ma? Scrii la calculator toata ziua? Asta-i munca de muieri, ma! Du-ti si tu si scrie-mi un sant, sapa o fundatie, ceva. Ca io-s ungur si scriu mai corect decat tine.

 9. Nu sunt de acord cu autorul acestui articol. Eu ma consider un barbat normal, puternic si capabil sa iau decizii importante, dar totodata stiu sa respect o femeie care isi doreste ceva mai mult de la viata, decat sa stea la cratita si sa creasca puradei. Daca vrei sa te duci pe front, pe camp, sa dai cu coasa sau sa sadesti porumb, in timp ce femeia ta matura vatra casei, iti recomand sa cauti o masina a timpului. D-aia tarile astea din est, comuniste sunt asa de inapoiate, sarace si pline de betivi, curvari, cocalari, saraci, din cauza mentalitatilor de genul asta. Mai iesi afara din casa, plimba-te prin civilizatie, ca nu e de ajuns sa faci articole de genul asta, mulate pe o gandire bolsevica si religioasa.

 10. Istericati? Rugumatura? Femeniste? Tu boule reinventezi limba romana? Scriind cu î demonstrezi ca esti un retardat libidinos. Mai pune punct…mai pune virgula in propizitii loaza.

 11. Atanasiu Adrian

  CONCLUZIA ! FETELOR DAȚI-LE MAI MULTA CA SA NU ȘI-O FACĂ SINGURI … !!!

 12. AI mare dreptate Sergiu! Toti de aici care au comentat articolul sunt ori tampiti ori femei. Hai sa mergem impreuna la razboi. Hai sa ne sacrificam pentru patrie. Si sigur o sa ne tina minte 3 generatii, cand peste 50 ani o sa vina sa depuna flori la monumentul soldatului necunoscut.

 13. AdnDeScarbos

  Societatea asta penibila ne remodeleaza si ne distruge si ultimii neuroni…
  Sparta a fost un oraș-stat din Grecia antică, era organizată ca stat militar, având o armată de sol puternică… se spune că 300 de spartani au reușit să țină în frâu mai mult de 1.000.000 de persani pentru 3 zile și 3 nopți. Erau barbati adevarati!!!
  THIS IS NOT SPARTA!

 14. Un articol interesant si la obiect. Din păcate așa este. Mie societatea mi se pare cancerizată, în metastază, societatea occidentală, copie fidelă a celei americane și când o să cadă o să cadă împreună cu sociatatea noastră că am intrat și noi cu ei în horă. Am stat o perioadă destul de scurtă în Canada. Acolo bărbatul este exact cum e descris în articolul de mai sus. Și am stat în cea mai feministă regiune posibilă de pe Glob- în provincia Quebec. Ca și la americani , la drepturi pe primul loc se gasesc copii, animalele de companie, femeile, negrii și apoi bărbatul alb. E nasol să fii barbat și alb acolo că vei fi discriminat și socotit de cei care te discriminează că esti rasist pentru culoarea pielii. O femeie acolo este stricată, bisexuală în general ca și bărbații. O femeie daca s-a plictisit de tine sună când vrea la politie si spuna ca ai lovit-o, injurat-o sau violat-o și in secunda doi ți se pun cătuse, pâna la proces esti considerat vinovat, mergi la arest sau pușcărie. Este multă nedreptate și pe acolo, cunosc mute cazuri , de aceea nu am dorit ca să traiesc in acea țară unde seara pe strazi vedeam numai femei (mulți în capitală sau Montreal erau barbați travestiti, fiecare oras mare al lor avea obligatoriu cartier ptr. gays). Bărbații ma uitam la ei se plimbau așa, prea liniștiti, mâncau înghețată și priveau ca tâmpii la vreo mașină, pasăre. La femei nu prea se uitau insistent ca să nu fie acuzati de hărțuire. Exact genu de barbat papă-lapte care a locuit cu părinții până la 42 de ani. Am vazut femeie cu 4 copii, fiecare de altă culoare, era așa zis mamă pentru că statul federal îi platea dacă naștea. Am auzit că la ei multe femei după 40 de ani, înainte de menopauză o iau razna si ajung prin sanatorii. Cică că au prea multă libertate și putere de decizie și nu stiu ce sa facă cu astea. Am cunoscut o femeie de 46 de ani care era din Iarn, venise in urma cu 10 ani cu sotul ei care era la studii acolo si cand au trebuit ca sa se intoarcă ea l-a acuzat pe barbat ca o maltratează si statul canadian i-a despartit. Ea cică mințise ca sa nu mai plece in Iran, ca vroia sa profite de viata canadiană. Și ajunsese la varsta aia o curva, se culcase într -o zi cu 4 bărbați, pe motivul că ea ca si arăboaică este foarte sexuală, asa a afirmat. Si asta fără jenă. Majoritatea barbatilor la canadieni nu se casatoreau , putini erau aia si de obicei mariajul se dezmembra în cateva luni, la proces femeia avea de obicei avantaje materiale. Am întrebat pe ce principii se guvernează acolo și cineva de al lor, un quebecos mi-a spus așa…. cu frică. La noi e sistemul albinelor. Regina mamă e Regina Angliei, femeile canadiene sunt pe primul loc, considerate niste mici regine de regina mamă, au privilegii, pentru faptul că pot produce copii pentru a popula vasta Canadă, trebuie sa facă cat mai multi copii (acolo media e de 3 copii/ femeie din ceea ce am vazut eu) iar bărbații sunt considerați ca și albinele lucrătoare și trântorii. Buni pentru reproducere și muncă. Pe mine experiența canadiană m-a marcat neplăcut. Mi s -a părut o țară imorală din punct de vedere al vechilor tradiții pe care le consider sănătoase, un loc unde totul este invers decât aici, unde frigiderul este plin cu de toate dar sufletul îl simți foarte gol. O țară unde dacă esti emigrant te privesc autohtonii încruntați și nu te acceptă decât pentru munci mizerabile, discriminarea se face întâi după nume de aceea multi pentru a reuși își schimbă numele. Trist.

 15. În unele privințe îți dau dreptate, dar scrie naibii corect gramatical ! Corect este "sunt" nu "sânt", la mijlocul cuvântului se folosește această literă "â" nu aceasta "î" și chiar nu înțeleg cum ai putut scrie "vre-o" cu cratimă ! Revizuiește-ți scrisul te rog !

 16. In unele privinte iti dau si eu dreptate, dar evitarea cuvintelor vulgare ar da mai multa putere si prestanta mesajului.

 17. Articolul asta nu se ridica mai presus de o gandire bolsevica si inapoiata. Ramai tu frumos in secolul 19 unde iti e locul, ca daca ma iau dupa gandirea ta, e ok sa se intample o nenorocire de ani intregi ca un razboi mondial cu victime colaterale cacalau (civili neinarmati) din cauza greselii unui singur incompetent. Ai tu ceva frustrare pe suflet, nu prea pricepi tu cum functioneaza UE. Nici nu pot sa exprim ce scarba imi e de ce ai scris tu aici. Mi-a ramas un gust de comunism in gura. Dar ce zic eu, mai toarna niste gin tovarase, dubluplusbun!

 18. Fii cine esti si ramaii cine esti! vreai sa fii barbat, fii barbat!

 19. O persoana scarbita

  Inafara mutilarii grotesti a limbii romane, cat de inapoiat si inchis la minte sa fii sa debitezi asemenea mizerii? Ramai tu la rolul "barbatului viril" care da la sapa si crede ca are "un organ in plus" fata de femei, si nu doar unul diferit. Ar trebui sa-ti prescrie careva niste pastile contra diareei mentale.

 20. Băi și eu care credeam că numai o muiere proastă și neșcolită ar putea suferi în asemenea hal de logoree, încât să verse atâta venin într-un "articol". 😀 Frate, nu te mai isteriza atâta, că faci riduri. Sau ar trebui să zic "isterica"? Mai bine mai dă o tură pe la școală, poate măcar să scrii corect înveți.

 21. Dar avem aici o situatie: ba spui despre ”calităţile cu care i-a înzestrat natura şi cu care i-a făcut Dumnezeu (după chipul şi asemănarea Sa) ”, ba despre ”educatia pe care au primit-o/cei 7 ani de-acasa”.

  Pai care-i treaba? Ori s-au nascut barbati, ori s-au nascut oameni si au fost transformati in barbati ulterior?!?

  Apoi, pe barbati i-a facut Dumnezeu după chipul şi asemănarea Sa? Pai Dumnezeu e barbat? Pe ce lume traiesti?
  Dumnezeu nu e nici barbat, nici femeie.

  Mai mult, Barbatii ”coboară şi ei nivelul devenind ceva între bărbaţi şi femei”. Dar oamenii nu sunt superiori si inferiori – ei sunt doar diferiti. Numai orgoliul te indeamna sa ii imparti in inferiori si superiori.

  (ORGÓLIU, orgolii, s. n. Părere foarte bună, adesea exagerată și nejustificată, despre sine însuși, despre valoarea și importanța sa socială; îngâmfare, vanitate, suficiență, trufie. – sursa: DEX.)

 22. Facand abstractie de greselile gramaticale ai dreptate! Femeile devin din ce in ce mai independente pentru ca barbatii sunt mitocani, brutali, afemeiati, betivi, imaturi, impulsivi, si, cu toate astea, inca mai considera ca ei sunt capul familiei si ca femeia e slaba, proasta si trebuie condusa. Si iar ai dreptate cand zici ca am lasa la o parte taria ca sa fim femei din nou! Dar nu putem lasa un neghiob sa ne conduca viatza si sa ne calce in picioare! Voi, barbatii, ne obligati sa ne descurcam singure!

  • Foarte correct !!!! Au fost si sunt situatii critice in care femeile sunt obligate de imprejurari sa preia fraiele. Dar si multe (din ce in ce mai multe) femei gresesc atunci cand exagereaza in educatia copiilor si ii cocolosesc (indifferent ca sunt fete sau baieti). Nu ii invata ca viata este o lupta si nimic nu vine de-a gata, pe tava, ca trebuie sa fie responsabili. Asa ajung unii niste ratati si nu reusesc sa se descurce, se sinucid sau ucid pentru ca nu au discernamant, nu stiu sa gandeasca, nu stiu sa-si organizeze viata, nu mai stiu sa socializeze, nu sunt in stare sa-si intemeieze o familie, un camin sanatos

 23. un frustrat,,care a scris asemenea articol,,nu mai judeca tu maestre lumea si barbatii ,pentru ca fiecare le stie pe ale lui,,si in primul rand viata nu poti sa ti-o programezi dupa bunul tau plac,,,nu traim in povesti,,sau in filme si desene animate,,,,e viata reala,,,iesi din irealitate,,domnule scriitor,,,,

 24. Imi pare sincer rau pentru tine, Sergiu! Prin acest articol demonstrezi faptul ca este adevarat ca omul se trage din maimuța si poate ramane la acel stadiu, involuat. Nu cred ca deții suficiente notiuni despre psihicul uman ca sa-ti poti da cu parerea despre astfel de probleme. Scuze, dar cu bărbați de genul tau, care mai mult de a trăncăni istorici despre drepturile lor nerespectate si superioritate lor (de altfel inexistenta), nu ar avea societatea din zilele noastre cum sa evolueze. Faci pe lupul moralist, dar nici macar nu posezi minimul de cunostinte legate de gramatica limbii romane. Totuși, daca tot vrei să publici un articol de acest gen, ar trebui sa fie macar corect. Frustrările tale și-au pus amprenta asupra lucrării tale de mare anvergura. Ai ramas cu mentalitatea unui om din secolele 17-18, nu cred ca istoria trebuie citită si învață de oricine; este pentru oamenii inteligenti. Tot textul tau este o aberație totala. Nu din cauza desenelor, cum ai spus tu, se distrug mințile copiilor ci din cauza oamenilor ca tine care le induc si le stopează evoluția intelectuala si, in plus, le dau "lectii" despre cum se scrie "corect" in limba romana si despre cum se pot reinventa cuvintele chiar daca nivelul de cultura este extrem de scăzut. Doar suntem mari "intelectuali" daca venim si scriem niste articole aberante pe net, nu? Societatea este intr-o continua schimbare, la fel si oamenii, doar ca nu pot fi doar oameni dotati, ar fi culmea, trebuie sa existe si partea cealaltă mai putin dotata. Ce sa facem?! Ai spus ca mass-media prostește oamenii… Tu esti un exemplu. Toti avem drepturi egale si acest fapt ne demonstrează ca trăim intr-o tara cat de cat civilizata, dar nu poti face din toti cetățenii oameni civilizati, din păcate.
  In concluzie, fii martirul cauzei tale si fii sigur de faptul ca o sa fi amintit in manualele de istorie ( mai degrabă in cărțile de psihiatrie, ca exemplu) si venerat pentru bărbăția ta frustrata. De ce te-ai muierit?

 25. Ma uimeste si in acelasi timp dezgusta faptul ca profiti de dreptul de exprimare libera in acest mod, pentru ca de obicei aceste dezbateri (in cazul de fata interne) pe care le faci aici trebuie bazate pe ceva. Iar acel ceva mi-e teama ca la tine nu numai ca lipseste, dar este demonstrat uneori opusul filozofarii tale prelungi. Personal nu inteleg de ce iti asumi rolul de intelectual printre oamenii de rand pentru ca, fii sincer cu tine macar daca nu cu noi, nu esti. Aceasta chestiune pe care o aduci tu in discutie nu este nicidecum atat de superficiala pe cat o crezi tu si numai cineva cu credinta doar in propriile ganduri (adica spus direct egoist si egocentrist) poate dezvolta o teorie asupra situatiei din tara asta legandu-se de impactul pe care il are o prezenta feminina asupra uneia barbatesti. Imi pare rau sa te informez, dar acest concept de "pizdificare" denota cu adevarat imaginea barbatului puternic, care poate sa aiba grija de familia sa si nu este doar o bruta cum ti-l imaginezi tu. Femeia isi asuma uneori rolul de conducator pentru ca acel concept al imaginii femeii traditionale, in bucatarie cu cratita e gresit si poate fi numai viziunea unui om inchis si indolent. Inchei prin a-ti da sfatul sa nu mai judeci lumea dupa bunul tau plac pentru ca uneori fixurile tale pot fi gresite si te faci de ras singur.

 26. Sunt cateva idei in articol care sunt adevarate. Vorbesti despre ele insa succint si neglijent si treci foarte repede de la o idee la alta, fara sa termini fundamentarea si concluzia celei prezentate anterior. Lasand la o parte coerenta gramaticala si cea de idei, nu sunt de acord in totalitate cu tine in privinta moliciunii barbatilor. Decizii fara a consulta partenerul se iau de majoritatea dintre noi, insa depinde despre ce decizie vorbim. Intr-un cuplu libertatea de a lua decizii este conditionata de convietuirea in doi si de armonia relatiei, altfel se duce totul de rapa si foarte repede. Gandeste-te un pic la reciprocitatea situatiei si vei gasi foarte multe ocazii cand ai vrut si ai fost intrebat de femeie ce sa faca intr-o anumita situatie. Sa nu luam ca etalon acele decizii "barbatesti" gen "ma duc la bere cu baietii si gata" sau "ce ma tot intrebi unde am fost?" (ca doua exemple banale) drept un sablon de comportament si sa credem ca ele reprezinta o caracteristica (cat de mica) a Barbatului. Masculinitatea nu se manifesta in cat de agresiv pot fi, cat de badaran si nesimtit ma pot manifesta, cat pot sa beau sau cu cate femei ma culc (si altele asemenea). Barbat e cel care are ocazia si toate "astrele aliniate" sa isi insele partenera si nu o face caci e fidel, barbat e cel care isi surprinde sotia / iubita cu atentii mici (fara a astepta 1 / 8 martie, zi onomastica, Craciun, etc), barbat e cel care spala vasele, arunca gunoiul, face curatenie fara sa fie rugat / atentionat ca este necesar,barbat e cel care participa la educarea copiilor si se preocupa de viitorul lor, nu doar sa aduca bani si cu asta punct. A trecut vremea cand El, barbatul adevarat, se trezea dimineata (de obicei din betie), isi ascutea sabia, mergea la lupta, venea acasa si pretindea mancarea calda, patul pregatit de sex si…gata! Se incearca intr-adevar astazi intr-un mod agresiv sa se impuna anumite conduite barbatului (vezi Conchita Wurts) insa nu toti cadem in capcanele sistemului si te asigur ca exista foarte multi barbati in lume care isi fac treaba (aceea de care vorbesti tu cu atata ardoare – sa fie capul familiei, sa ia decizii, sa infrunte pericolele) si sunt vazuti de femeile potrivite. Caci si ele, femeile, au responsabilitatea de a selecta si discerne intre barbati (nu doar din vorbe si plansete). Si ele au partea lor de vina daca cel de langa ele nu este barbatul dorit. Oare ele sunt sau mai sunt (la momentul cand vorbesc) femeia dorita?

 27. cinevanonymus_etc

  Trecand peste problemele de redactare (nu ar strica o secretara, ceva…) fondul problemei identificate de tine (si nu numai) este cunoscut. Faptul ca exista o subtila coruptie a celor doua principii-feminin si masculin-puternic sustinuta printr-o propaganda furibunda (desi abil implementata, la nivel global) este cat se poate de evident. Dovada sunt si comentariile unora, probabil atinsi de adevarul unor afirmatii (chiar scrise cu unele greseli!). Insa, in abundenta informationala si prin grija noastra putem gasi resursele de combatare a acestei stari de fapt. Nu trebuie sa existe consens. Avem nevoie de dialog, chiar si de unul sub anonimat, plin de ura uneori si de invective inutile. E chiar de apreciat ca cineva a avut curajul sa expuna o stare de fapt, cu mijloacele de exprimare avute la dispozitie. Eu zic ca Sergiu merita apreciat si chiar felicitat (numarul comentariilor poate fi un criteriu). Complexitatea subiectului (si a tot ce deriva din acesta) ar trebui sa ne faca pe fiecare dintre noi sa ne punem macar o intrebare legata de transformarile sociale pe care le traim NOI, ACUM si de mostenirea pe care (vrem sa) o lasam copiilor nostri. Pentru unii foarte veninosi comentatori: e doar un articol publicat pe internet -un punct de plecare pentru o eventuala discutie- nu e un tratat de psiho-sociologie. Incredibil cat de usor dau unii cu pietre!

 28. Sfatul "medicului" : Inceteaza sa mai folosesti cuvinte cate te depasesc, ca nivel de inteligenta. Ai facut praf articolul asta la cate greseli nu numai elementare dar si la finalul lui incercand sa faci reclama barbatilor musulmani spunand "Musulmanii care au invadat Europa au foarte mare succes la femeile din Franța, Spania, Germania, UK, de ce? Fiindcă nu au crescut într-o societate îmbolnăvită dar au fost educați altfel. Și nici să se apere o societate bolnavă nu poate căci nu are bărbați adevărați." Mergi si mai fa o data scoala, poate te ajuta. Imbecil ce esti !

 29. Ba astia de mai sus, un pic va zice omul ca n'ati facut ceva bine, repede sariti in aer si ce e mai ciudat ca toti o faceti pe net, ca la serviciu si in casa probabil nua veti curaj, ca va da dracu' afara…E ciudat cata ignoranta exista in voi…

 30. Șerban a Lu cac s care faci comentarii așa inteligente mai sus. Ești așa de adaptat că sunt uimit de unde mai poți nimeri și câte un cuvânt corect în scribăleala ta. Ești dezastruos de înțelept. Nu doar după cum știi să scrii dar felul în care dovedești atașamentul tău față de bolnavii incurabili, adică gunoiul societății, moderniștii după cum reiese din gurița ta aia genitală, spurcăciunile de homosexuali. Ei au ajuns să formeze grupuri mari, și pe lângă nerușinarea de a infesta moralul omenesc, și-au propus să ne explice cât de normali și contemporani sunt ei, încât lumea trebuie să adere la principiile lor condamnabile. Nu vă e de-ajuns că nu mai faceți pușcărie pentru asemenea atentat la bunele moravuri, și că ați putea să vă exersați boala în spații discrete, cât mai private. Nu. Acum luptați pentru transformarea societăților în libidinoși bolnavi ca voi, desființarea familiei, otrăvirea mentalității și gândirii minorilor. Eu te sfătuiesc să rămâi lângă javrele tale, și să aștepți că într-o zi se va produce un eveniment: adică eu alături de oamenii sănătoși, am să vă mitraliez să nu mai rămână os pe os din voi. Nici măcar să scrii nu știi și vii ca păduchele în frunte să ne explici că normal ar fi să ne futem în cur și să sugem pula, conform sfaturilor voastre. Atunci vin eu și zic: democrația asta nu-i bună. Acest fel de a gândi despre umanitate, este echivalentul crimei cu premeditare. Prin urmare, ATENȚIE LA DEMOCRAȚIE. Nu este decât o debandadă făcând parte din dictonul „dezbină și conduce”. Nimic benefic nu a adus pentru noi democrația. Sunt popoare mai ales în sud-estul Europei care nu pot trăi în degringolada poreclită LIBERTATE. La noi e nevoie de un conducător, care să poarte responsabilitatea pentru toată conducerea unei națiuni. Dictator nu înseamnă neapărat om rău. Așa s-a format poporul nostru, pe această rută trebuie să ne corectăm și echilibrăm. Nu o sumedenie de funcții din care nu poți pedepsi greșpeala. Vina rămâne colectivă, a unui partid de exemplu (nu a unui individ), acesta se poate schimba cu altul care repetă de la început aceeași crimă. Anii trec odată cu viața noastră, iar noi așteptăm până la agonie și Pa! Ne sunt prea multe necazurile, ca să mai tolerăm și spurcarea sufletului. Moarte pentru fiecare homosexual în parte. Pentru boala lor nu există medicină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *