Pfizer trimite o undă de şoc în toata Europa! ANUNTUL momentului despre vaccin. BREAKING NEWS

Undă de şoc în toată Europa! Acesta este anunţul momentului despre vaccin. Toţi românii trebuie să afle. Producătorul Pfizer a decis să limiteze producţia.

Undă de şoc în toată Europa! Acesta este anunţul momentului despre vaccin. Toţi românii trebuie să afle. Producătorul Pfizer a decis să limiteze producţia de vaccinuri.

Se limitează producţia de vaccinuri
Decizie surprinzătoare a celor de la Pfizer. Producătorul de vaccinuri a decis să limiteze producţia, astfel că în Europa vor ajunge mai puţine doze.

Pfizer reduce temporar livrările de vaccin împotriva COVID-19 în Europa. Totuşi, își îmbunătățește capacitatea de producție, au declarat vineri compania și Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI).

„Am primit acest mesaj astăzi cu puțin înainte de ora 10:00 (09:00 GMT). Ne așteptam la 43.875 de doze de vaccin de la Pfizer în săptămâna a treia. Acum se pare că vom primi 36.075 de doze ”, a arătat FHI într-un comunicat.

Reducerea livrărilor vine în condițiile în care Pfizer limitează producția. Astfel, vrea să își poată îmbunătăți capacitatea de producție la 2 miliarde de doze de vaccin pe an de la 1,3 miliarde în prezent, a susținut FHI.

Reducerea va afecta toată Europa
„Această reducere temporară va afecta toate țările europene”, arată FHI: „Deocamdată nu este clar cât timp va dura până când Pfizer va ajunge la capacitatea maximă de producție din nou”.

Cei de la Pfizer susțin că a trebuit să facă modificări procesului care vor necesita aprobări suplimentare.

„Deși acest lucru va avea un impact temporar asupra transporturilor la sfârșitul lunii ianuarie până la începutul lunii februarie, va oferi o creștere semnificativă a dozelor disponibile pentru pacienți la sfârșitul lunii februarie și martie”, a arătat Pfizer, conform Reuters.

Norvegia are acces la vaccinuri datorită Suediei, membru UE care va cumpăra mai mult decât are nevoie și va vinde Norvegiei. Institutul Norvegian de Sănătate Publică a adăugat că nu vor fi întârzieri în implementarea vaccinurilor, deoarece și-a făcut rezerve de când au început livrările.

Multe țări din UE declară că primesc cantități mai mici de vaccinuri COVID-19 decât se așteptau și s-au plâns de incertitudinea livrărilor viitoare, au declarat oficiali ai UE.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *