Pfizer, informatie de ULTIMA ORA legata de varianta de super-COVID

Pfizer a declarat că dezvoltă un rapel pentru a-și ajuta vaccinul să se protejeze împotriva noilor variante extrem de infecțioase de COVID-19.

Pfizer dezvoltă arma împotriva variantei de super-COVID. Aceasta, la doar câteva ore după ce primul caz de „super-COVID” din Brazilia a fost raportat în Statele Unite.

„Ori de câte ori apare o nouă variantă, ar trebui să putem testa dacă vaccinul nostru funcționează sau nu”, a declarat șeful Pfizer, Albert Bourla.

„Odată ce vom găsi ceva care nu este la fel de eficient, vom putea foarte, foarte repede să putem produce o doză de rapel. Care va fi o mică variantă a vaccinului actual”.

El nu a specificat ce variantă sau variante vor viza țintele de rapel pe care firma le dezvoltă în prezent, scrie Daily Mail.

Anunțul vine după ce Moderna a anunțat că avansează propria sa variantă de rapel pentru a combate varianta sud-africană în studiile clinice.

Testele de laborator efectuate de ambele firme sugerează că fiecare dintre vaccinurile lor va funcționa suficient de bine împotriva variantelor de coronavirus din Marea Britanie și Africa de Sud. Pentru a fi „protectoare”.

Testele efectuate de Moderna au sugerat însă că varianta sud-africană ar putea face ca injecția lor să fie mai puțin eficientă. Sau să reducă timpul pentru care funcționează vaccinul.

Minnesota a raportat primul caz în SUA cu varianta braziliană P1 COVID-19. Deja, cel puțin 175 de persoane din SUA au varianta „super-COVID” din Marea Britanie.

Pfizer dezvoltă arma împotriva variantei de super-COVID. Dar cât de eficientă este?
Niciun caz al variantei sud-africane nu a fost detectat în SUA până în prezent. Dar varianta braziliană împărtășește mutații cu aceasta. Care ar putea face vaccinurile mai puțin eficiente împotriva oricăreia dintre ele.

Bourla a spus că „există o mare probabilitate” ca coronavirusul să devină un virus anual și sezonier . Iar vaccinurile trebuie să fie mărite în fiecare an pentru a combate formele sale în evoluție.

Pfizer a anunțat săptămâna trecută că vaccinul său a fost eficient împotriva variantei B117 care a devenit dominantă în Marea Britanie și a fost detectată în cel puțin 25 de state.

Studiile sale de laborator au arătat că anticorpii declanșați de vaccin se leagă cu succes de proteina spike mutantă care face B117 cu aproximativ 70% mai infecțioasă.

Mutații care îi îngrijorează pe oamenii de știință
Compania a menționat că studiul de laborator nu a testat vaccinul împotriva întregului virus viu. Dar, pe lângă concluzii, este probabil ca COVID-19 cauzat de varianta de virus din Marea Britanie să fie prevenit și prin imunizare cu vaccinul său.

Cu toate acestea, varianta sud-africană are mutații suplimentare care sunt prezente și în varianta braziliană.

Aceste mutații îi îngrijorează pe oamenii de știință.

Nu numai că mutațiile variantelor sud-africane și braziliene le fac cu aproximativ 50% mai infecțioase. Dar pot ajuta și virusul să se „ascundă” de anticorpii declanșați de vaccinuri sau de o infecție anterioară.

Moderna a declarat luni că vaccinul său este încă protector împotriva mutației variantei sud-africane în testele de laborator.

Cu toate acestea, potența anticorpilor din lovitura împotriva mutației a fost de aproximativ șase ori mai mică comparativ cu cât de eficientă este împotriva formei originale de coronavirus în teste de laborator similare.

Eficacitatea împotriva variantelor nu a fost testate la oameni sau animale.

Dar fotografiile Moderna și Pfizer sunt ambele vaccinuri ARNm. Deci dacă noua variantă face unul mai puțin eficient, este posibil ca același lucru să fie valabil și pentru celălalt.

Bourla a mai spus că firma este înaintea programului pentru livrarea de vaccinuri către SUA și alte țări în 2021.

Problemele legate de lanțul de aprovizionare cu materii prime au provocat întârzieri la sfârșitul anului trecut. Pfizer a trebuit să reducă la jumătate expedițiile mondiale prevăzute pentru sfârșitul anului 2020.

Acum, Bourla a spus că firma va putea expedia 120 de milioane de doze de vaccinuri COVID-19 către centrele de distribuție din SUA. Până la sfârșitul primului trimestru. Și 200 de milioane până la începutul lunii mai – cu două luni mai devreme decât era prevăzut.

Dar nu este clar când vor fi gata sau expediate vaccinurile sale de rapel.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.