Pfizer, anunțul momentului la nivel mondial! Ce se va întâmpla de anul viitor

Compania Pfizer/BioNTech a venit recent cu un anunț important la nivel mondial! Se pare că Vaccinul împotriva Covid pe bază de ARN nu are deocamdată nevoie de modificări pentru noile variante, cum ar fi varianta Delta.

Vaccinul împotriva Covid produs de Pfizer/BioNTech „nu trebuie încă adaptat” la noile variante ale SARS-Cov-2, a transmis șeful biroului de presă al BioNTech, recomandând în schimb o „a treia doză”.

S-ar putea face modificări la vaccinul Pfizer în următorul an
„Este posibil ca în următoarele șase până la douăsprezece luni să apară o variantă care să necesite adaptarea vaccinului, dar nu este cazul deocamdată”, spune co-fondatorul Ugur Sahin.

„O decizie luată acum s-ar putea dovedi a fi greșită, dacă în trei sau șase luni va domina o altă variantă”, adaugă acesta.

O astfel de măsură ar trebui luată doar dacă „vaccinul existent nu este eficient sau nu este optim”. Însă, „pentru moment, știm că un rapel cu formula de bază este suficient”, spune Ugur Sahin.

Ca urmare, „cea mai bună abordare pentru a face față acestei situații este de a continua cu a treia doză” pentru a crește imunitatea acordată de vaccin, adaugă el.

Studii cu privire la a treia doză de vaccin
De asemenea, Pfizer și BioNTech au transmis, la începutul lunii iulie, „rezultate încurajatoare” ale studiilor pentru a treia doză și intenționează să solicite autorizația pentru a treia doză de vaccin în SUA și Europa.

De la începutul anului, laborator german BioNTech a înregistrat deja o cifră de afaceri de 7,3 miliarde de euro, față de 69,4 milioane de euro în aceeași perioadă a anului trecut, înainte de dezvoltarea serului împotriva Covid-19. Creșterea uriașă se datorează în principal ofertei generoase de vaccinuri împotriva Covid-19 din întreaga lume”, mai spune purtătorul de cuvânt.

BioNTech a livrat mai mult de un miliard de doze de la începutul anului și se așteaptă să ajungă la 2,2 miliarde până la sfârșitul anului 2021. Doar cu vaccinul împotriva Covid-19, BioNTech speră să realizeze anul acesta o cifră de afaceri de aproape 16 miliarde de euro.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *