“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

Peste 300 de oameni de știință AU FOST CENZURATI pentru că DENUNTA măsurile împotriva Covid: ”Totul e o mascaradă. Trebuie să redefinim democratic o strategie de sănătate care e în plină derivă autoritaristă”

cenn

Peste 300 de oameni de știință au semnat și publicat un manifest în care solicită o schimbare urgentă a strategiei de sănătate în fața Covid-19. După ce ziarul Journal du Dimanche le-a refuzat textul, iar restul presei ”independente” i-a ignorat complet, mesajul lor a fost publicat de Mediapart, la secțiunea „blog”.

La începutul lui septembrie, 35 de specialisti semnau un prim articol „Nu vrem să fim conduși de frică”. Doctorul Fouché era unul dintre ei. Ulterior, vocile celor care spun că „Este urgent să se schimbe strategia de sănătate în fața Covid-19”, a reunit un număr de 300 de experți, oameni de știință, cadre universitare și profesioniști din domeniul sănătății oameni de știință, cadre universitare și profesioniști din domeniul sănătății printre care nume cunoscute în Franța precum profesorul Jean-François Toussaint, prof. Christian Perronne și epidemiologul Laurent Toubiana. Toți critică, pe o singură voce, măsurile autorităților care restricționează libertățile individuale. Acuzând acelaști timp că totul este o farsă, inclusiv prin modul în care autoritățile numără decesele provocate de covid-19, fără a menționa că cei care au murit sufereau și de alte patologii.

„În timp ce Guvernul pregătește o nouă lege (a patra în 6 luni!)pentru extindere „regimului de urgență” care a înlocuit starea de urgență sanitară, Ministerul Sănătății a anunțat măsuri suplimentare miercuri, 23 septembrie, de restrângere a libertăților individuale și colective despre care susține că se bazează științific pe analiza epidemiei de coronavirus. Această afirmație este discutabilă. Dimpotrivă, credem că frica și orbirea guvernează gândirea, conducând la interpretări greșite ale datelor statistice și la decizii administrative disproporționate, care sunt adesea inutile sau chiar contraproductive ”, spun cei 300 de experți.

Ce știm despre această epidemie și evoluția ei?

SARS-CoV-2 amenință în primul rând persoanele ale căror sisteme imune sunt slăbite de bătrânețe, sedentarism, obezitate, comorbidități cardio-respiratorii și boli asociate ale acestor sisteme. Rezultă că prioritatea sănătății este protejarea acestor persoane fragile: respectul pentru gesturile de distanțare și spălarea mâinilor sunt două dintre ele.

SARS-CoV-2 circulă în jurul lumii de aproximativ un an. Va continua să circule, ca toți ceilalți viruși care trăiesc în noi și în jurul nostru și la care corpurile noastre s-au adaptat treptat. Speranța că acest virus va dispărea să prin distrugerea vieții sociale este o iluzie. Alte țări, atât din ​​Asia, cât și din Europa, nu au recurs la aceste practici medievale și nu se sunt mai rău decât noi”, se spune în textul lor.

Cei 300 de experți mai explică și că , în ceea ce privește evoluția, ideea unui „al doilea val” care reproduce vârful din martie-aprilie 2020 nu este o constatare empirică. Este o teorie catastrofică, rezultată din modele bazate pe ipoteze neconfirmate, anunțată în martie și scoasă din sertare la fiecare etapă a epidemiei. În cele din urmă, așa-numitul „al doilea val” este o aberație epidemiologică și nu vedem nimic care să poată fi comparat în mod serios cu ceea ce am experimentat în primăvară.

Politica cifrelor duce la o nouă aberație

În cele din urmă, vedem că, din motive dificil de definit (panică, presiune politică sau mediatică etc.), autoritățile sanitare franceze nu sunt în măsură să prezinte o comunicare onestă cu privire la cifrele epidemiei. Mai presus de orice, au abandonat indicatorul fundamental, mortalitatea, pentru a păstra doar pe indicatorul pozitivității testelor care nu au putut să distingă subiecții bolnavi de cei vindecați. Această politică a cifrelpr aplicată testelor duce la o nouă aberație, aceea de ne uimi astăzi de ceea ieri nici nu căutam. De asemenea, conduce la clasificări ale departamentelor sau regiunilor din zone mai mult sau mai puțin „periculoase” cărora le oferim culori frumoase care ascund fragilitatea și arbitrariul numărării: cutare și cutare se vor regăsi în „zona roșie” în timp ce „există mai puțin de zece pacienți în terapie intensivă, un altul își va vedea toate restaurantele sale închise fără dovezi că sunt locuri de contaminare majore. Toate acestea cu greu au sens”, explică experții.

Mesajul continuă:

„Autoritățile sanitare nu pun sub semnul întrebării viitorul numărului mare de decese din alte cauze majore (cancer, boli cardiovasculare) pentru care asistența medicală este neglijată și nici faptul că unii dintre subiecții clasificați printre persoanele „decedate de Covid” sunt, de fapt, moarte din cauza unei alte patologii, dar clasifictă drept Covid, deoarece erau și purtători ai virusului. Cu toate acestea, studii recente arată că acest grup ar putea constitui până la 30% din decesele din Regatul Unit în ultimele săptămâni. Acest mod de a număra tot mai mulți oameni „morți de Covid”, dar, în fapt, afectați în primul rând de alte boli, este probabil explicația principală a faptului că, așa cum este scris integral pe site-ul INSEE: „De la 1 mai, Franța nu se mai observă o mortalitate mai mare, comparativ cu 2019”.

„Având în vedere toate acestea, rezultă că nu are sens să paralizăm întreaga țară, sau o parte din viața societății, urmând raționamente care uneori sunt greșite chiar în premisele sale. Este urgent să oprim această escaladare, să acceptăm să revizuim cunoștințele noastre științifice și medicale, să redefinim democratic o strategie de sănătate care este în prezent în plină derivă autoritaristă”.

Laure Farnault avertizează, de asemenea, împotriva statisticilor oficiale care nu reflectă realitatea pacienților și deceselor Covid.

„A venit un tânăr de 23 de ani în șoc septic, avea un test PCR Covid pozitiv. Dacă ar fi murit, am fi spus că „a murit de Covid”, dar el a avut leucemie, șoc septic, piocianic”.

„Dar, autoritățile sanitare ar spune că a existat un tânăr în terapie intensivă care a avut Covid… totul este o mascaradă”.

„Nu spun că nu există o problemă de sănătate, subliniază ea, există într-adevăr o problemă de sănătate, dar responsabilitatea =gestionării revine medicilor și grupurilor de spitale, nu artiștilor, restaurantelor, tinerilor care ies, elevilor de liceu… „.

Vezi si: Paradoxul masca – betisor

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.