Peste 23.000 medici germani au renunțat la campania de vaccinare COVID

În destul de multe cabinete ale medicilor generaliști, vaccinările nu mai sunt administrate. Tot mai mulți medici se retrag din campania de vaccinare a covid, conform cifrelor Institutului Robert Koch, accesate de ziarul Welt am Sonntag.

În săptămâna 2 – 8 august, doar 29.300 centre „vaccinau încă persoanele împotriva coronavirusului”, ceea ce înseamnă că mulți au renunțat. La momentul lansării vaccinurilor în Germania, un total de 52.600 centre de vaccinare. Aceasta înseamnă că 23.300 (44%) practici au încetat să mai vaccineze.

Unsprezece din cele 16 state închid centre de vaccinare.

Numărul comenzilor de vaccin este, de asemenea, în scădere. Începând cu 27 iulie, fuseseră comandate 1,3 milioane de doze. La începutul campaniei, cifra era încă de 1,5 milioane de doze.

În plus, multe state germane se pregătesc să-și închidă centrele de vaccinare. Unsprezece din cele 16 state federale își închid majoritatea sau toate centrele de vaccinare până pe 30 septembrie, scrie Welt am Sonntag. Bavaria și Schleswig-Holstein își lasă centrele deschise. Acolo rulează la capacitate limitată sau sunt în modul de așteptare.

Nevaccinatul pus sub presiune

În Germania, doar peste jumătate (56,82%) din populație a fost complet vaccinată împotriva covid. Mai puțin de două treimi (62,76%) dintre germani au primit cel puțin o doză.

Între timp, persoanele nevaccinate din Germania sunt supuse unor presiuni suplimentare.

Testele covid nu vor mai fi gratuite începând cu data de 11 octombrie. Fără vaccin, certificat de recuperare sau test negativ, nu li se va mai permite accesul în industria ospitalității sau a coaforilor și a altor profesii de contact. Sporturile sau evenimentele vor deveni, de asemenea, tabu. Regula se va aplica, de asemenea, vizitatorilor la spitale și case de bătrâni.

Sursa: ortodoxinfo.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *