Peste 160 de poliţişti şi jandarmi au luat cu asalt o comună plină de etnici „neprecizati”: Sute de romulani amprentați și zeci de amenzi

TIGANI LUATI LA CONTROL

Peste 160 de poliţişti şi jandarmi au descins, joi, în comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa, pentru prevenirea infracţionalităţii stradale, asigurarea ordinii publice prevenirea accidentelor şi pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenirea a răspândirii coronaviruslui. Zona a fost survolată de un elicopter al MAI.

Potrivit Poliţiei Judeţene Ialomiţa, joi dimineaţă, 129 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, criminalistică, arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigaţii criminale, cu sprijinul luptătorilor de acţiuni speciale, precum şi peste 30 de jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ialomiţa, au desfăşurat o acţiune de amploare în comuna Bărbuleşti, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, asigurării ordinii publice şi siguranţei rutiere, precum şi în vederea respectării măsurilor instituite în perioada stării de alertă.

O aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne a survolat zona pe tot parcursul acţiunii.

Astfel, poliţiştii Serviciului Criminalistic au amprentat şi fotografiat 187 de persoane în localitatea Bărbuleşti, fiind de asemenea legitimate 827 de persoane şi controlate peste 400 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat 73 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care pe timpul desfăşurării acţiunii au fost depistaţi la volan încălcând normele rutiere, în valoare de peste 17.895 de lei.

De asemenea, a fost reţinut un permis de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare pentru expirarea inspecţiei tehnice periodice.

Şi poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au acţionat în cadrul raziei pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală, fiind aplicate 5 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, în valoare de 31.000 de lei.

Pentru neregulile constatate au fost confiscate produse în valoare de 1046 lei, respectiv un metru cub de lemne, 15 tone de nisip, precum şi produse de panificaţie, legume şi fructe, comercializate fără documente de provenienţă.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare pe raza judeţului Ialomiţa, echipajele de poliţişti acţionând permanent în sistem integrat pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, prevenirea şi limitarea răspândirii virusului COVID 19, dar şi pentru a preveni şi combate ilegalităţile de orice fel, a precizat Poliţia Ialomiţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.