GENERAL

Cristoiu pune degetul pe rana. Pericolul imens care vine din Est

ion cristoiu 1070x600 1

Maestrul a pus degetul pe rană şi a vorbit despre manipularea grosolană pe marginea războiului din Ucraina. E un plan în plină desfăşurare care elimină de pe harta ţărilor puternice statele deţinătoare de rezerve de petrol.

În urma războiului, urcă vertiginos în ierarhie ţările care dezvoltă tehnologii de producere a energiei verzi, regenerabile. Şi totul e accelerat de sancţiunile impuse Rusiei, semn că din tot răul care ne înconjoară există unii care profită: băieţii deştepţi ai afacerii Green Deal.

Ai petrol, ai putere
Invitat de moderatorul Robert Turcescu să-și expliciteze opinia că s-a trecut intensiv de la hidrocarburi la energiile regenerabile sub pretextul acestui război, cunoscutul jurnalist a afirmat că mogulii de azi sunt înlocuiți de noii moguli. Rememorând episodul Cubei lui Castro care a putut supraviețui un timp fără petrol, Ion Cristoiu a pus în discuție statele care descoperind petrolul s-au umplut de bani, de exemplu Qatar. România e o altă țară care a descoperit petrolul. pe la 1900.

„Noi am decăzut în momentul în care ni s-au epuizat rezervele. Avem o geopolitică dominată de petrol. Statele care au putere acum au petrol. Problema e că trecerea la noua formă va fi o schimbare geopolitică uriașă. Petrolul va fi pus la embargou. G7 a anunțat că nu vor mai finanța nicio exploatare de petrol în afara hotarelor (…)”.

Vara europenilor va fi cumplită fără aer condiționat
Gazetarul a menționat că în curând vor veni în prim-plan țări cu minereuri valoroase, dar mai puțin explorate și cunoscute cum ar fi litiul. La aceste minerale pe primul loc în lume e tot Rusia. O altă resursă ignorată e sarea. Însă noii moguli au calculele lor, a subliniat Cristoiu. „S-a născocit această energie regenerabilă, așteaptă să scoată profit. Așa s-a născut Green Dealul. Ca să poți să treci la tren sau mijloace de transport în comun trebuie să-l scoți pe neamț din rutină”.

Fondatorul EVZ a avertizat că vara aceasta va fi cumplită pentru Europa în contextul sancțiunilor pentru Rusia. „Va fi cea mai mare încercare cu aerul condiționat. Dacă e vara care se anunță acum, Occidentul o să renunțe la toată Ucraina (…) Principala resursă, petrolul, va fi folosită pentru aerul condiționat „, a conchis Cristoiu.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.