Cristoiu pune degetul pe rana. Pericolul imens care vine din Est

Maestrul a pus degetul pe rană şi a vorbit despre manipularea grosolană pe marginea războiului din Ucraina. E un plan în plină desfăşurare care elimină de pe harta ţărilor puternice statele deţinătoare de rezerve de petrol.

În urma războiului, urcă vertiginos în ierarhie ţările care dezvoltă tehnologii de producere a energiei verzi, regenerabile. Şi totul e accelerat de sancţiunile impuse Rusiei, semn că din tot răul care ne înconjoară există unii care profită: băieţii deştepţi ai afacerii Green Deal.

Ai petrol, ai putere
Invitat de moderatorul Robert Turcescu să-și expliciteze opinia că s-a trecut intensiv de la hidrocarburi la energiile regenerabile sub pretextul acestui război, cunoscutul jurnalist a afirmat că mogulii de azi sunt înlocuiți de noii moguli. Rememorând episodul Cubei lui Castro care a putut supraviețui un timp fără petrol, Ion Cristoiu a pus în discuție statele care descoperind petrolul s-au umplut de bani, de exemplu Qatar. România e o altă țară care a descoperit petrolul. pe la 1900.

„Noi am decăzut în momentul în care ni s-au epuizat rezervele. Avem o geopolitică dominată de petrol. Statele care au putere acum au petrol. Problema e că trecerea la noua formă va fi o schimbare geopolitică uriașă. Petrolul va fi pus la embargou. G7 a anunțat că nu vor mai finanța nicio exploatare de petrol în afara hotarelor (…)”.

Vara europenilor va fi cumplită fără aer condiționat
Gazetarul a menționat că în curând vor veni în prim-plan țări cu minereuri valoroase, dar mai puțin explorate și cunoscute cum ar fi litiul. La aceste minerale pe primul loc în lume e tot Rusia. O altă resursă ignorată e sarea. Însă noii moguli au calculele lor, a subliniat Cristoiu. „S-a născocit această energie regenerabilă, așteaptă să scoată profit. Așa s-a născut Green Dealul. Ca să poți să treci la tren sau mijloace de transport în comun trebuie să-l scoți pe neamț din rutină”.

Fondatorul EVZ a avertizat că vara aceasta va fi cumplită pentru Europa în contextul sancțiunilor pentru Rusia. „Va fi cea mai mare încercare cu aerul condiționat. Dacă e vara care se anunță acum, Occidentul o să renunțe la toată Ucraina (…) Principala resursă, petrolul, va fi folosită pentru aerul condiționat „, a conchis Cristoiu.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *