Pericolul care pandeste: Jihadistii intorsi in Marea Britanie sunt o bomba cu ceas

jihad

Mama unui tanar jihadist britanic care a luptat alaturi de Statul Islamic in Siria a vorbit despre faptul ca fiul sau nu beneficiaza de niciun fel de sustinere in tara. Femeia avertizeaza ca si Marea Britanie risca sa aiba parte de atentate similare celor din Franta, deoarece Guvernul nu reuseste sa reabiliteze extremistii.

Femeia a mers in Turcia pentru a-si lua inapoi fiul, dupa ce acesta a descoperit ca nu mai vrea sa lupte alaturi de gruparea jihadista, scrie The Independent.

Desi fiul sau, James, a respins acum terorismul, Linda avertizeaza ca sute de alti jihadisti intorsi in Marea Britanie, radicalizati si traumatizati de experienta siriana, sunt „bombe cu ceas”, intrucat autoritatile britanice nu le ofera sprijin.

Fiul sau a ramas traumatizat si are episoade violente in urma experientei din Siria, insa, in pofida apelului la autoritati, nu a primit niciun ajutor de la agentiile guvernamentale.

James, in varsta de 21 de ani, a fost impuscat cat s-a aflat in Siria, iar mama sa sustine ca nu este inca pe deplin capabil sa vorbeasca despre ce a trait. Ea crede ca baiatul sufera de stres post-traumatic.

Linda, o mama singura de 45 de ani din nordul Londrei, s-a convertit la Islam impreuna cu James in urma cu doi ani. „A fost dificil pentru el sa traiasca experienta aceea si apoi sa se intoarca in societate. Cand s-a intors, avea cosmaruri si uneori se trezea transpirat si retraind traumele, ca si cum inca se afla acolo. Si in timpul zilei avea momente cand isi amintea, asa ca starea de spirit i se schimba foarte rapid”, povesteste aceasta.

„Nu e niciun motiv ca noi, ca societate, sa negam prezenta acestor oameni care se intorc, pentru ca ei se intorc si ignorarea problemei nu va imbunatati situatia. Simt ca, daca acesti oameni raman fara ajutor, fara sprijin, pentru societate poate fi devastator. Ei pot deveni o bomba cu ceas”, crede Linda.

Femeia crede ca fiul sau nu reprezinta un pericol pentru societate. „Nu este vorba despre problema aici, este vorba despre solutie, si nu vreau ca fiul meu sa devina nebun sau sa se destabilizeze mintal din cauza a ceea ce a trait. Din cauza asta sunt ingrijorata, nu ma ingrijoreaza fiul meu, el nu este periculos. Nu mai este de acord cu terorismul”, marturiseste Linda.

Aproximativ 300 de jihadisti s-au intors in Marea Britanie. Serviciul MI5 sustine ca acestia reprezinta cel mai mare risc la adresa securitatii nationale. – Sursa Ziare.com

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *