PERICOL DEMOGRAFIC: România are cea mai ridicată rată a avorturilor din Europa

avrt1

România are cea mai ridicată rată a avorturilor din Europa, cu 480 de întreruperi de sarcină înregistrate la 1000 de naşteri, conform ultimelor studii, conform NapocaNews.ro.

Medicii ginecologi spun că utilizarea contraceptivelor a scăzut foarte mult în ultimii ani, mai ales din cauza lipsei de educaţie a pacientelor.

De asemenea, adolescentele nu cunosc riscurile pe care le implică începerea vieţii sexuale prea devreme. Conferenţiarul universitar doctor Iuliana Ceauşu spune că educaţia sexuală ar trebui începută la vârste fragede:
Această educaţie ar fi binevenită în şcoli, iar reticenţa familiilor de a face educaţie sexuală a fost o mare uimire a medicilor, pentru că educaţia sexuală nu înseamnă a educa fetiţele în a avea un act sexual, ci a educa fetiţele în a avea o viaţă sexuală şi a evita repercusiunile acestei vieţi sexuale şi debutului mult prea precoce. Ar trebui discuţia să o aibă părinţii şi împreună cu medicii de familie în momentul în care apar primele semne de sexualizare. Şi acestea apar în general cam cu doi ani înaintea debutului menarhei, undeva pe la 10 ani, 9 ani, uneori şi la 8 ani, titrează Radio România Actualităţi.

Medicii mai atrag atenţia că alegerea unei metode contraceptive trebuie făcută numai la recomandarea medicului şi în urma unui consult.

VEZI SI: REVOLTATOR: Alina Gorghiu susține avortul (negarea vieții) într-o demografie românească în picaj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *