fbpx
JUSTITIENOUTATI

Perchezițiile DNA de la DGIPI – încălcare gravă a prevederilor legii privind siguranța națională a României

V-am supus atenției, în articolul anterior (Trădare și înaltă trădare), scopul mafiot, ilegal, al organizării și desfășurării de către SRI și DNA a perchezițiilor la Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI), iar acum vă voi prezența în ce constă caracterul infracțional al acestora, modul în care cele două structuri de forță au afectat grav Securitatea Națională.

Așa cum dumneavoastră aveți cunoștință despre existența Legii 51/1991 privind siguranța națională a României, cu modificările și completările ulterioare, presupun că au cunoștință și fostele conduceri ale SRI și DNA, deși, după felul în care au acționat, par să nu fi auzit de ea! Cu siguranță au știut și au încălcat-o fără nicio reținere, pentru a execută prompt dispozițiile șefilor lor din exterior. Dacă lucrurile nu ar fi stat așa, atunci ar fi ținut cont de prevederile Art.10 din legea amintită în care se stipulează că: „Activitatea de informații pentru realizarea siguranței naționale are caracter Secret de Stat. Informațiile din acest domeniu nu pot fi comunicate decât în condițiile prezenței legi.”! Iar Art.11 prevede următoarele: „Informații din domeniul siguranței naționale pot fi comunicate: d) organelor de urmărire penală, când informațiile privesc săvirsirea unei infracțiuni. Comunicarea informațiilor se aprobă de către conducătorii organelor cu atribuții în domeniul siguranței naționale. Prevederile art. 10 privitoare la apărarea secretului de stat se aplică în mod corespunzător tuturor persoanelor prevăzute la alin. 1 lit. a)-d).”

Așa cum ați putut constata ușor, documentele secrete ale DGIPI au fost ridicate într-un mod ilegal de către cei de la SRI și DNA, singura modalitate de intrare în posesia lor, pe care legea specială o prevede, fiind aceea a solicitării adresate Ministrului Administrației și Internelor, singurul titular al dreptului de a pune la dispoziția procurorilor a documentelor și informațiilor care privesc săvârșirea unei infracțiuni. Surprinzător este și faptul că judecătorul care a emis mandatul pentru efectuarea percheziției nu a auzit de existența acestei legi, altfel nu ar fi făcut un abuz atât de grav, dispunând efectuarea unui act procedural care să încalce la fel de grav prevederile legale!

Dumneavoastră ce spuneți, domnule procuror general Augustin Lazăr, ați auzit ceva despre această lege? Dacă da, veți lua măsurile necesare pentru tragerea la răspundere a celor vinovați? Era preferabil să o faceți până acum, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Dacă o faceți avem o motivație în plus să va susținem pentru un nou mandat în funcția actuală. De fapt, speranța mea se îndreaptă spre magistrații Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, care ne-au dat multiple semnale că sunt hotărâți să reinstaureze supremația legii în România și de aceea aștept să se autosesizeze și în această speță, și să ia măsurile legale necesare!

General Dumitru ILIESCU

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.