PERCHEZIŢII ale procurorilor DNA la Ministerul de Interne

per

Procurorii DNA fac percheziții la Ministerul de Interne, potrivit unor surse judiciare. Aceleași surse au explicat că este vizată o consilieră a ministrului Gabriel Oprea. femeia ar fi fost implicată în fapte de competența DNA.

UPDATE. Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii Secţiei de combatere a corupţiei „efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise de către funcționari din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”.
Perchezițiile la sediul MAI au fost făcute ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

UPDATE. Acțiunea procurorilor DNA a fost susținută de ofițerii Departamentului de Informații și Protecție Internă(DIPI), care au făcut unele verificări în acest caz și au colaborat pentru unele informații. Schimbul de Informații între cele două structuri a fost făcut cu acordul șefilor MAI, susțin surse judiciare

Citiți și:  BREAKING NEWS | Irina Tănase, chemata de procurorii DNA, la prima oră!

UPDATE. Ingrid Mocanu Popa este detașată la Ministerul de Interne din anul 2013. Este soția unui judecător de la Tribunalul București și deține, conform declarației de avere, patru terenuri- trei în județul Ilfov și unu în Brașov.

Update Potrivit unor surse judiciare, consiliera ar fi Ingrid Luciana Popa- Mocanu, și era angajată de fostul ministru Radu Stroe. Aceasta ar fi venit cu detașare de la Ministerul Justiției. Aceleași surse suțin că percheziții au loc în același timp la DGIPI.

Surse judiciare au explicat că după terminarea acestor percheziții, consiliera va fi adus la sediul DNA pentru audieri. De la sediul ministerului urmează să se ridice toate documentele necesare procurorilor. Potrivit surselor citate, femeia este cercetată pentru divulgare de date nedestinate publicității. Potrivit unor surse citate de B1 Tv, consiliera și un secretar general din minister fotocopiau documente clasificate secret.

Citiți și:  Kovesi SE PUNE PE TREABĂ în România: ZECI de procurori vor fi recrutați

Revenim cu detalii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.