Pentru apologia Mișcării Legionare se va face închisoare. Președintele mizerabil a promulgat legea

klaus_iohannis_kampanie

Președintele Iohannis a promulgat astăzi modificările la OG 31/2002 prin care apologia Miscarii Legionare si negarea Holocaustului pe teritoriul României vor fi pedepsite cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Textul integral al modificărilor este pe pagina Camerei Deputaților.

Iată câteva dintre noile prevederi legislative:

„prin organizaţie cu caracterfascist, legionar, rasist sau xenofob se înţelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepţii lor sau doctrinelor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, precum ura şi violenţa pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unor rase şi inferioritatea altora, antisemitismul, incitarea la xenofobie, recurgerea la violenţă pentru schimbarea ordinii constituţionale sau a instituţiilor democratice, naţionalismul extremist”.

„prin Mişcarea Legionară se înţelege o organizaţie fascistă din România care a activat în perioada 1927-1941 sub denumirile de «Legiunea Arhanghelului Mihail», «Garda de Fier» şi «Partidul Totul pentru Ţară»”

„Art. 4. – (1) Confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, legionare, rasiste ori xenofobe se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi utilizarea în public a simbolurilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe.”

„Art.5. – Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.” (sursa)

CITESTE SI: Viața bate filmul în satele din Vaslui. Polițist: „Zboară topoarele pe lângă capul meu. Aici violența e un fel de a fi, iar furtul de animale e tradiție”

17 comments

 1. Felicitari celor care au votat acest marlan… veti ajunge straini in propria tara…

 2. O lege idioata, o lege prin care pierdem mult, este facuta pentru altii nu pentru romani.

 3. Eu nu-mi amintesc să fi consimțit la îngrădirea libertății de exprimare…

 4. CARIA lucreaza incet dar sigur. NWO.

 5. acest personaj este de o deceptie fara margini. rar iti este dat sa vezi n fripturist mai mare decat el in politica romaneasca

 6. "IN ATENTIA CITITORILOR: Administratia respecta dreptul la libera exprimare si nu va bloca comentariile vizitatorilor. Comentatorii sunt raspunzatori in totalitate pentru continutul publicat. Rugam sa va exprimati civilizat si legal. " De ce mi-aţi blocat comentariul ???

 7. nu inteleg care este problema voastra? este o lege impotriva celor care sunt rasisti, care exista in toate tarile europene. cei care nu pot accepta o asemenea lege (cel putin cum este prezentata aici) este doar o persoana inchisa la minte

 8. Ma bucur astfel diferentele intre oameni se vor diminua
  DUMNEZEU NE-A FACUT PE TOTI EGALI DAR SATAN A PUS INTRE NOI DISCORDIA

  • Familia ta stie ca esti fraier??? sa zici aceste cuvinte cand musulmanii vor striga allah akbar in centru orasului de unde esti…..

 9. Salutul roman este reprezentat prin mișcarea mâinii puțin deasupra capului, cu palma întinsă către cel salutat. Este o formă de respect pentru colegul, respectiv cetățeanul, de aceeași "origine". Era folosit în perioada Imperiului roman, exact cu același scop. De aici a fost preluat de către naziști, care îl foloseau ca salut în cadrul armatei.
  Deci este un salut istoric !
  Svastica este cel mai sfânt simbol non-silabic (vezi și Om) în Hinduism. Prin extensie, Jainismul și Budismul folosesc acest simbol. În Occident este, din păcate, mai ales cunoscut ca emblemă generală a mișcării fasciste și naziste.
  Se pare că a fost utilizată pentru prima dată de locuitorii Eurasiei. Cu toate acestea, a fost adoptată în culturile vechi americane, aparent independent. Astăzi, svastica este folosită pe scară largă în ceremoniile religioase și civile din India. Majoritatea templelor indiene, căsătoriile, festivalurile și sărbătoririle au ca decorațiune svastica. La începutul secolului al XX-lea era utilizată pe scară largă, în întreaga lume, fiind privită ca un simbol aducător de noroc. Svastica a apărut pe cotorul unor cărți ale scriitorului anglo-indian Rudyard Kipling și a fost folosită de Robert Baden-Powell ca simbol al cercetașilor.
  In anul 1930, din motive electorale, Codreanu creează „Garda de Fier”, „un gard împotriva expansiunii comunismului”, care urma să fie un fel de partid-umbrelă pentru racolarea altor partide în scopul prezentării la alegeri ca un front comun. Singurul partid care a aderat la acest front a fost Legiunea Arhanghelul Mihail.
  Si de ce il deranjeaza ca suntem nattionalisti ??? El este oricum neamt —– asa s-a nascut asa noare nu va fi roman niciodata !
  Cei din Diaspora ( urat cuvant ) sa suporte acum poftele neamtului

 10. Iohanis ne-a pacalit atat pe noi din tara cat si romani din diaspora. Nu am crezut niciodata ca ne va trada in halu asta. Nemernicul nu stie ca inclusiv romani nationalisti l-au votat?

 11. Vasile,

  Eu cred ca foarte putini au inteles despre ce este vorba in legea asta, cel putin din articolele publicate aici.
  Nu scrie nimic de semne, salutari etc, scrie clar despre simboluri fasciste, rasiste etc, cele care fac parte din alte culturi nu sunt pedepsite chiar daca se aseamana. Asemenea legi sunt in majoritatea tarilor europene pentru un motiv…

 12. O LEGE ESTE OPERA PARLAMENTULUI NU A PRESEDINTELUI. CHIAR DACA NU O PROMULGA SI O INTOARCE IN PARLAMENT A DOUA OARA NU MAI ARE DREPTUL SA NU O PROMULGE. COMENTARIILE SUNT RAUTACIOASE SI DENOTA O CRASA LIPSA DE CUNOASTERE A MODULUI CUM SE FACE LEGIFERAREA.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *