PENSIONARII SI ASISTATII SOCIAL VOR PRIMI PAINE GRATIS

paine-1024x683

In Parlament se elaboreaza un act normativ care prevede acordarea de paine gratis pentru pensionarii care au pensia sub 500 lei, cat si familiilor sarace.

Pensionarii trebuie sa prezinte talonul de pensie si buletinul la magazin pentru a primi 2 paini zilnic, daca au nevoie de aceste paini. Daca nu le vor ridica, acestea se vor raporta pentru o data ulterioara, cand vor avea nevoie de mai multa paine. Costul painii acordate gratis pensionarilor saraci va fi suportat din banii consiliilor locale. Consiliile locale vor avea o evidenta stricta a celor care vor beneficia de acest ajutor de stat.

Acelasi act normativ prevede si sanctiuni pentru cei care vor lua painea si o vor comercializa . Cei care vor comercializa painea primita, nu vor mai putea beneficia de acest ajutor de stat, timp de un an de zile, iar cei care vor recidiva , vor pierde definitiv acest ajutor.

„Sunt mii de oameni in Romania care nu isi permit sa isi macar o paine zilnic, intrucat au o pensie de mizerie. Acestia, daca nu vor primi pensii mai mari, care sa le asigure minimum de trai, risca sa moara cu zile. Cred ca statul ar trebui sa-i ajute cumva. Macar sa isi poata alina foamea cu o paine, doua, zilnic, oferite gratuit. Nu e mult, dar e totusi ceva. Sa foloseasca banii pentru paine la altceva”, a afirmat un deputat care lucreaza la acest act normativ.

De aceasta lege vor mai putea beneficia si familiile al caror venit lunar este sub 1.200 lei. Primariile vor deconta costul unei paini zilnice pentru fiecare membru al familiei respective. Aceste familii vor primi de la primarie un cupon pe care-l vor prezenta la magazin, pentru a-si putea primi painile cuvenite. Cei care vor beneficia de painea gratis nu au voie sa o comercializeze pentru ca risca sa suporte sanctiunile legii, care se adreseaza doar cetatenilor majori, nu si copiilor aflati in intretinerea familiilor respective.

VEZI SI: GATA CU POMANA! Ajutoarele sociale se vor da numai contra muncă în folosul comunităţii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *