Penalul Klaus Iohannis despre alti penali: „Guvernul Drangea – Dăncilă, un accident al democraţiei. Trebuie înlocuit”

Klaus Iohannis a criticat din nou Guvernul Dăncilă, pe care l-a calificat drept un accident al democraţiei. Preşedintele a spus că executivul trebuie înlocuit. În plus, Iohannis a susţinut că România nu e pregătită pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE.

Klaus Iohannis a făcut declaraţiile la reuniunea Asociaţiei Municipiilor din România.

Preşedintele a vorbit despre preluarea Preşedinţiei UE şi a criticat guvernul Dăncilă.

„Trebuie să menţionez o mare îngrijorare pe care o am, deşi nu vă priveşte direct. Este vorba despre anul 2019. Ştiţi bine că de la 1 ianuarie, România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, o poziţie onorantă dar şi solicitantă pentru Guvern. Părerea mea este că nu suntem pregătiţi de aşa ceva. Acum câteva săptămâni am fost întrebat şi am spus că vom face faţă. Necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea – Dăncilă”, a spus Iohannis.

Citiți și:  Ce face Irina Tănase după despărțirea de Dragnea, înainte de Crăciun?

Preşedintele a recunoscut că, anterior, a spus că România e pregătită pentru preluarea şefiei Consiliului UE, dar, între timp, „lucrurile au luat-o razna la Guvern”, a precizat Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.