Pedepse mici pentru vamesii spagari. VEZI AICI motivarea judecatorilor!

vama1

Sefii din conducerea vamesilor din Vama Moravita si autoritatile cu responsabilitati in oprirea contrabandei sunt de vina pentru conduita lucratorilor vamali prinsi ca cereau spaga, se arata in motivarea judecatorilor de la Curtea de Apel Timisoara.

Vamesii au fost incurajati de superiori, si, in consecinta, de stat, sa devina necinstiti, iar acestia, desi erau supravegheati din 2008, au fost prinsi abia in 2011 de catre DNA si DGA, arata Antena3.

Judecatorii au considerat ca, intrucat sefii vamesilor erau cei care cereau o parte din profiturile obtinute de vamesi, lucratorii obisnuiti au fost fortati sa traiasca intr-un mediu moral incert, de care nu sunt vinovati. Ca urmare, le-au acordat invinutilor din lotul Moravita circumstante atenuante.

„Aceste imprejurari trebuie sa pledeze ca o circumstanta reala a savarsirii infractiunilor, in favoarea fiecarui inculpat, pentru ca daca nu s-ar fi simtit ‘protejati’, sau daca autoritatile statului nu ar fi tolerat astfel de activitati infractionale, pe o perioada intinsa in timp, nu s-ar fi ajuns la asemenea amploare, iar numarul inculpatilor trimisi in judecata ar fi fost cu mult mai mic.

Ca atare, aceasta atitudine pasiva a statului trebuie sanctionata”, se arata in motivarea deciziei.

Lotul Moravita cuprinde 66 de vamesi, dintre care doar 8 au primit pedepse cu executare, dar foarte blande.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

2 comentarii

  1. pai e coruptia generalizata. atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *