PE URMELE TIGANILOR

tigani-simileasca

O strada din Buzau, unde locuiesc 200 de tigani la aceeasi adresa, a devenit subiect de reportaj in Suedia.

Reporterii unui cotidian din orasul Boras au venit la Buzau pentru a cunoaste locul de unde provin multi dintre cersetorii tigani care au invadat orasul scandinav.

In urma cu multi ani, zeci de familii de tigani au inceput sa isi construiasca ilegal locuinte din lut, pe Aleea Gradinilor, o strada de la marginea orasului Buzau. Casele s-au inmultit de la un an la altul, si la fel si numarul locatarilor.

Nici acum, tiganii nu au apa, canalizare, gaze si unii nici macar curent electric. Fiecare cocioaba de lut are cate o soba cu plita pe care se pregateste mancarea, iar singura sursa de apa este o cismea. Manati de saracie, multi rromi au luat calea strainatatii pentru a face rost de bani. Se pare acum ca fenomenul a devenit acut din moment ce jurnalistii suedezi au luat urma romilor pentru a afla de unde vin cersetorii de pe strazile lor.

Reporterii cotidianului “Boras Tidning” au ajuns astfel pe Aleea Gradinilor din Buzau si au realizat un reportaj despre viata tiganilor care cersesc in Suedia. Imaginile surprinse de jurnalistii scandinavi, la sfarsitul anului trecut, arata in detaliu mizeria in care traiesc tiganii din cel mai sarac cartier al orasului Buzau.

Casele saracacioase, in multe cazuri fara usi la intrare si fara utilitati, sau imaginea puradeilor zdrentarosi care joaca fotbal pe ulitele cartierului sunt descrise atent in reportajul realizat de suedezi. Acestia marturisesc ca au ajuns la Buzau dupa ce un barbat care, de mai multi ani cerseste pe strazile orasului Boras, le-a povestit conditiile de trai de acasa, similare cu cele din tarile din lumea a treia. Reportajul doreste sa satisfaca curiozitatea suedezilor care, pe buna dreptate, se intreaba daca povestile celor care le cer bani pe strada sunt reale, ori sunt doar niste trucuri de a-i impresiona mai usor.

Sursa articol: Campus TV Buzau

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

8 comentarii la „PE URMELE TIGANILOR

 • 18 august 2014 la 19:21
  Permalink

  Dar suedezii de ce nu fac reportaje si cu nuntile tiganesti de sute de mii de euro, su cu vilele de prin toata tara la care nici macar impozit nu platesc pentru ca nu le termina fatada si casele neterminate sunt neimpozabile doar pentru bozgori si tigani pentru ca mie personal imi ia impozit din primul am chiar daca nu am casa finisata la exterior.

  Răspunde
  • 23 august 2014 la 22:29
   Permalink

   Esti asa de prost… ti-ai mai pus si id-ul de facebook si ip e public. vai de capu tau.. vezi sa nu te lege astia pentru amenintare pana atunci :)) dar defapt te astept.

   Răspunde
 • 24 august 2014 la 00:38
  Permalink

  Ati gresit cartierul, noi suntem din simileasca (capitala buzaului) nu de pe aleea gradinilor

  Răspunde

Lasa un comentariu