Pe mana cui ne lasam? Peste jumatate dintre candidati pica probele la concursul pentru asistenti medicali (VIDEO)

asistenti-buzau

Cinci secţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău vor rămâne, în continuare, fără asistente medicale suficiente. Şi asta pentru că niciun candidat pentru posturile vacante de la aceste secții nu a promovat proba scrisă susținută ieri. Pe de altă parte, cea mai mare concurenţă a fost pentru secţia de „Boli infecţioase”, unde iniţial au fost înscrişi 15 candidaţi.

Concursul organizat pentru ocuparea celor 30 de posturi de asistent medical vacante la Spitalul Judeţean de Urgenţă i-a pus în dificultate pe mai mult de jumătate din candidați. Mai exact, din cele 84 de persoane care au susţinut, ieri, examenul scris, doar 33 au reuşit să obţină punctajul de trecere – 50, astfel încât procentul de promovabilitate a fost de doar 39%.
Situaţia este critică în condiţiile în care pentru cinci secţii care se confruntă cu criză de personal nu a fost admisă nicio asistentă medicală. Este vorba despre Ortopedie, Secţia „Bloc operator”, “Laborator radiologie”, secţia ORL şi compartimentul “Internări”. Aici au fost scoase la concurs cinci posturi, iar numărul celor care şi-ar fi dorit să lucreze la una dintre aceste secţii a fost de opt.
Pe de altă parte, cea mai mare concurenţă s-a înregistrat la secţia de „Boli infecţioase” unde au fost înscrise 15 persoane. În final doar trei candidate au promovat testarea scrisă, acestea urmînd să concureze pentru cele două posturi vacante.
Candidaţii declaraţi admişi la proba scrisă urmează să se prezinte la un interviu în data 14 octombrie. – Sursa TV BUZAU

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *