Patru unguri au bătut un român, acuzându-l că este ţigan

„Nu poţi intra în apă, că tu eşti tigan şi noi suntem unguri!” L-au snopit în bătaie pe tânăr, deşi copilăriseră împreună.

roman-batut

Covaci are 24 de ani şi este muncitor cu ziua pe la diverşi oameni din Huedin. Ieri, în jurul amiezii, acesta se afla la scăldat la râul Criş, împreună cu fratele său mai mare, în vârstă de 30 de ani.

La un moment dat s-a trezit cu patru tineri, beţi – cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani – care l-au împiedicat să intre în apele râului. I-au spus, deşi îl cunoşteau bine, din oraşul Huedin, încă din copilărie: „Nu poţi intra în apă, că tu eşti ţigan, iar noi suntem unguri”.

Citiți și:  Sex și rasă ... În lupta din clasă!

Tânărul, ca să evite orice conflict, şi-a adunat lucrurile şi a pornit spre casă, iar fratele său a procedat la fel. „Când au văzut că vin spre casă, băieţii – culmea, ei fiind maghiari! – m-au atacat cu bâtele şi mi-au croit cu ele peste mâini şi picioare, crăpându-mi, de asemenea, capul”.

El s-a prezentat de urgenţă la Spitalul din Huedin, medicii bandajându-i părţile vătămate şi administrându-i un vaccin cu ser antitetanic. „Mergem la poliţie azi şi le facem plângere penală, pentru că n-am avut nicio vină – nici eu şi nici fratele meu. El a fugit, din fericire, reuşind să mă ducă la spital, după ce băieţii s-au săturat să mă bată”, a mai spus tânărul.

Citiți și:  Mutaţii în identificarea etnică a ţiganilor

Intervine în discuţie şi Maria, mama acestuia: „Aşa de tare l-au bătut, încât fiul meu are coşmaruri pe timpul nopţii şi trebuie să-l duc din nou la medic, de data aceasta la psihiatru, pentru că are – încă din copilărie – şi o uşoară întârziere mintală, iar starea sănătăţii i s-a înrăutăţit după eveniment.”

După ce l-au consultat pe tânăr, medicii de la IML Cluj i-au recomandat acestuia 14 zile de îngrijri medicale.

CITESTE SI: Eleva violata in Vaslui si-a povestit drama IN DIRECT – Vezi VIDEO aici!
10 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU