“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATIOPINII

Patapievici, un individ ce ar trebui pălmuit şi scuipat de orice român

horia roman patapievici

Am vrut demult să scriu câteva rânduri despre individul ce poartă numele Horia Roman Patapievici, un trădător de neam şi ţară, un individ care ar trebui scuipat şi luat la palme de orice român de bună-credinţă atunci când l-ar întâlni, în orice context.

Iată o serie de citate din volumul „Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, cărora le voi răspunde scurt şi punctual:
– „Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării.” (pag.63)

Gata, ne-ai „convins”. Propun ca toţi românii să-şi schimbe numele cu unele germane, eventual, apoi să emigrăm cu toţii, dându-ne drept colonişti civilizatori prin vreo ţară din centrul Africii. Evident că inima ţării ţi se pare cum ţi se pare, pentru că ea este incapabilă să tolereze alogeni precum eşti tu. Iată şi o altă „radiografie”, omule atât de mic şi neînsemnat ce te numeşti Patapievici: „Fiţi voi înşivă, nu imitaţi pe nimeni! Aveţi sub picioarele voastre izvoare de apă vie. Nu invidiaţi popoarele bătrâne, ci priviţi-l pe al vostru. Cu cât mai adânc veţi săpa, cu atât veţi vedea ţâşnind mai mult viaţa.” (Jules Michelet, cărturar francez)

– „Un popor cu substanţă tîrîtă. Oriunde te uiţi, vezi feţe patibulare, ochi mohorîţi, maxilare încrîncenate, feţe urîte, guri vulgare, trăsături rudimentare.” (pag.34)

Ooooo, bărbat „falnic” şi „frumos” ce eşti tu. Când te-ai privit ultima oară în oglindă, măi Făt-Frumos din curul vacii? Prin urmare, după logica ta, noi suntem urâţi, cu trăsături rudimentare, iar tu eşti unul cu trasaturi evoluate. Vai de omenirea asa, dacă tu eşti cel ce reprezintă etapa evolutivă a aspectului şi fiziologiei umane. Mă rog, poate tu ai vrut să faci pe metaforicul în exprimarea de mai sus, dar nu ţi-a ieşit. Încă o dovadă că nu eşti doar urât, ci şi prost.

– „Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu.” (pag. 64)

‘Telectualule, ai văzut vreodata vreo turmă de zimbri în goană? Nu cred, ar fi şi greu, c-au cam dispărut. Însă fă un exerciţiu de imaginaţie cu mintea ta aia mucegăită şi care supură venin şi gândeşte-te cum ar fi să te afli în faţa unei asemenea turme dezlănţuite ce se îndreaptă către tine. Neplăcută situaţie,nu? Ei, metaforic vobind (sau nu), s-ar putea ca turma aceea să fie reprezentată de noi, românii, într-o bună zi…Uite ce spun alţii: „Civilizaţia s-a născut acolo unde trăiește astăzi poporul român, răspândindu-se apoi atât spre Răsărit, cât și spre Apus, acum circa 13 – 15 000 de ani.” (William Schiller, arheolog)

– „Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru înjurături…” (pag.64)

E drept că limba română are un fond extrem de bogat şi în ceea ce priveşte înjurăturile, asta fiind semn că este limbă complexa, veche, formată în mii şi mii de ani. De pildă, în timp ce englezul nu ştie să înjure decât printr-un sec „fuck you”, noi, românii, te putem înjura timp de două ore fără să ne repetăm. Lucru pe care îl şi facem de câte ori îţi vedem mutra. Hai să vezi cum este privită limba noastră de alţii, oameni cu mintea luminată: „Limba română este o limbă-cheie care a influențat în mare parte toate limbile Europei.” (Per Olof Ekström), „Limba lor, a românilor, n-a putut fi extirpată, deşi sunt aşezaţi în mijlocul atâtor neamuri de barbari şi aşa se luptă să nu o părăsească în ruptul capului, încât parcă nu s-ar fi luptat atâta pentru viaţă, cât pentru o limbă.” (Bonfini)

–  „In toată istoria, mereu peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoşească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, aşa temeinic au făcut-o. Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, şi aşa mai departe, la nesfîrşit. Apoi ne-au luat la urină ruşii, care timp de un secol şi-au încrucişat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o băşică a udului mai mare (de, beţiile…) i-au dovedit.” (pag.63)

Europa de Vest exista cum exista azi şi s-a dezvoltat pentru că la est existam noi, românii, pavază în calea tuturor invaziilor asiatice. Evident că nu am putut crea catedrale de dimensiunil Notre Dame-ului, evident că am fost săraci, evident că este greu să dezvolţi stabilitate economică atunci când stai cu o mână pe plug şi una pe sabie. Tu nici măcar nu ai dreptul să scoţi prin gura vreo vorbă sau aluzie despre eroii acestui neam, precum Mihai sau Ştefan.

Să iei în derâdere destinul unui popor atât de greu încercat este ruşinos chiar şi pentru un individ ca tine. Uite, aici, scursură ce eşti, o opinie a unui străin referitoare la poporul MEU, că al tău în niciun caz nu este: „Poporul român este unul dintre cele mai vechi popoare din Europa și cel mai frumos exemplu istoric de continuitate a unui neam, fie că este vorba de traci, de geți sau de daci. Locuitorii pământului românesc au rămas aceiași din Epoca neolitică, a pietrei şlefuite, până în zilele noastre, susținând, astfel, printr-un exemplu poate unic în istoria lumii, continuitatea unui neam.” (Albert Armand)

– „Puturoşenia abisală a stătutului suflet românesc… spirocheta românească îşi urmează cursul pînă la erupţia terţiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconşient, pînă ce mintea va fi în sfîrşit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos.” (pag.49)

Strămoşii acestui popor „puturos” au dat cultura şi civilizaţia Europei, în spaţiul României au apărut şi s-au dezvoltat primele culturi materiale şi spirituale evoluate ale acestui continent:Vinca-Turdaş, Cucuteni, Hamangia, Gumelniţa etc.Iar treaba asta o cunosc şi o afirmă mai toţi cărturarii moderni şi istoricii contemporani străini care au cinstea de nu ascunde realitatea.Un exemplu: „România este vatra a ceea ce am numit Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între anii 6500 – 3500 î.e.n, axată pe o societate matriarhală, teocratică, paşnică, iubitoare şi creatoare de artă, care a precedat societăţile indo-europene, patriarhale, de luptători, din Epocile bronzului şi fierului.” (Marija Gimbutas, „Civilizaţie şi cultură: vestigii preistorice în sud-estul European”)

În loc de încheiere

Evident, nimeni nu trebuie să ascundă defectele românilor sau părţile mai puţin onorabile din istoria acestui popor, însă, noi, oamenii de rând, aşteptăm de la clasa celor cu pretenţii de intelectuali să ne aducă în prim plan, ca naţie, în primul rând, prin elementele de mândrie, care ne dau un loc pe scena cultural-istorică a lumii.

Aşteptăm, de la aceşti pretinşi intelectuali, să vorbească despre olimpicii noştri care domină toate concursurile internaţionale, despre inventatorii noştri, al căror idei puse în practică au îmbunătăţit viaţa omului la nivel mondial, despre moştenirea noastră culturală imensa, adunată în mii de ani, ce se manifestă la tot pasul în ţara noastră, de la mănăstirile Moldovei, la ritualurile Junilor Braşovului, de la ceramica de Horezu, la baladele şi doinele seculare, de la portul popular la poveştile cu tâlc ale lui Creangă.

De ce ne mai mirăm că nu ni se dă atenţia cuvenită la nivel internaţional, când tocmai forurile noastre, ce ar trebui să fie responsabile de cultura naţională, au fost şi sunt conduse de indivizi precum Patapievici sau Kelemen Hunor?

DAR….„Va veni o vreme când se va acorda atenţie acestui popor, prea puţin luat în seamă. Cântece şi armonii se vor auzi venind de la această ţară despre care nu se prea vorbeşte. După mii de ani de vieţuire, acest neam se va ridica şi lumea se va uimi ca de o minune, aflând, în sfârşit, câte lucruri a ştiut neamul acesta despre conştiinţa universală. Bucuriile acestui popor au rămas ascunse; nefericirile lui n-au fost cunoscute. Nimeni nu i-a scris mitologia. Puţini i-au cunoscut istoria. Şi, totuşi, oamenii aceştia au avut mai mult decât oricare alţii geniul mitului…” (Martha Bibescu)

Valentin ROMAN

P.S.: Cu scuzele de rigoare pentru cei care s-au mirat de limbajul pe care l-am folosit în acest articol, rămân la opinia că unor asemenea oameni, precum Patapievici, nu le poţi vorbi diplomatic.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

20 comentarii

 1. dădaca am avea in țara asta mai mulți intelectuali de talia Dlui Patapievici țara asta nu ar fi condusă de Dragnea. Nu te pot califica ești un tip fără nici un fel de busola intelectuala. Daca din întâmplare găsești o busola Nordul îți v-a arată tot timpul Rusia lui PUTIN .Esti crescut si educat pentru a fi mic.

  1. Traiane tată, mai învaţă şi tu niţică ortografie. Sau, cumva, foloseşti ortografia idolului tău Paţakinevici?

 2. dădaca am avea in țara asta mai mulți intelectuali de talia Dlui Patapievici țara asta nu ar fi condusă de Dragnea. Nu te pot califica ești un tip fără nici un fel de busola intelectuala. Daca din întâmplare găsești o busola Nordul îți v-a arată tot timpul Rusia lui PUTIN .Esti crescut si educat pentru a fi mic.

  1. Traiane tată, mai învaţă şi tu niţică ortografie. Sau, cumva, foloseşti ortografia idolului tău Paţakinevici?

 3. Nu cred ca acest om prin ce a scris tradeaza poporul roman, ci doar atrage atentia si vrea îndreptarea noastra . Ascultati-l probabil ca va mai avea ceva de spus despre aceasta porcarie in care suntem si in care ne afundam. Nu tot timpul ne place ce se spune despre noi ca natie…

  1. Da&#039 ce, am murit toţi intelectualii adevăraţi din ţara asta, de am ajuns să ne folosim de surogate gen Paţachinevici sau de-alde CTP, Liiceanu (zis şi Licheleanu, după cartea lui "Apel către lichele") şi alţi impostori?

 4. Ca sa poata face aceasta analiza a trebuit sa se detaseze mental (cred eu ) mai intai de poporul sau. Credeti ca e nedrept sau ticalos sa-ti critici neajunsurile mostenite ca oranduire sau neam? Eu nu, e doar obiectiv. Acest lucru cred ca ne poate impinge un pic inainte din mizeria in care stam de 27 ani.

  1. Bine bine, dar ipochimenul ăsta ştie numai să scuipe lături? După mintea lui găzduită în juma&#039 de creier, poporul român nu are nimic pozitiv? Se leagă caricatura asta de Eminescu, precum puricele de elefant, i se dă ICR-ul pe mână, de unde mulge bani frumoşi (de, ponegrirea românilor când tu nu eşti român rentează) şi duce acolo o zvastică pe crupa unui măgăruş. Noi ştim că zvastica are mai mult legătură cu neamul său, nicidecum cu neamul românesc.

 5. Nu cred ca acest om prin ce a scris tradeaza poporul roman, ci doar atrage atentia si vrea îndreptarea noastra . Ascultati-l probabil ca va mai avea ceva de spus despre aceasta porcarie in care suntem si in care ne afundam. Nu tot timpul ne place ce se spune despre noi ca natie…

  1. Da' ce, am murit toţi intelectualii adevăraţi din ţara asta, de am ajuns să ne folosim de surogate gen Paţachinevici sau de-alde CTP, Liiceanu (zis şi Licheleanu, după cartea lui "Apel către lichele") şi alţi impostori?

 6. Ca sa poata face aceasta analiza a trebuit sa se detaseze mental (cred eu ) mai intai de poporul sau. Credeti ca e nedrept sau ticalos sa-ti critici neajunsurile mostenite ca oranduire sau neam? Eu nu, e doar obiectiv. Acest lucru cred ca ne poate impinge un pic inainte din mizeria in care stam de 27 ani.

  1. Bine bine, dar ipochimenul ăsta ştie numai să scuipe lături? După mintea lui găzduită în juma' de creier, poporul român nu are nimic pozitiv? Se leagă caricatura asta de Eminescu, precum puricele de elefant, i se dă ICR-ul pe mână, de unde mulge bani frumoşi (de, ponegrirea românilor când tu nu eşti român rentează) şi duce acolo o zvastică pe crupa unui măgăruş. Noi ştim că zvastica are mai mult legătură cu neamul său, nicidecum cu neamul românesc.

 7. Acest Onanievici care ne-a mâncat banii degeaba cu Institutul Cultural Român, merită să-i fie imputate sumele cheltuite și băgat la pușcărie, unde să-și poată scrie secrețiile mintale. Fiu de comunist polonez (sau poate evreu după cum sună terminația numelui) nu-și poate reține răbufnirile antiromânești, deși în cel de al doilea război mondial refugiații polonezi au fost bine primiți în România și apărați de furia nemților. Iată facerea de bine! de ținut minte!

  1. Nu-i dă nimeni ceea ce merită, de teamă că pocitania ar rage că e "discriminat". Oare cu ce s-o fi ocupat (a se citi: turnat) jegul ăsta înainte de decembrie '89?

 8. Scârbă nemăsurată să citesc încă o dată aberaţiile acestui "limbric pseudointelectual", cu numele 2/3 românesc, Horia şi Roman! Câh!

 9. Scârbă nemăsurată să citesc încă o dată aberaţiile acestui "limbric pseudointelectual", cu numele 2/3 românesc, Horia şi Roman! Câh!

 10. Acest Onanievici care ne-a mâncat banii degeaba cu Institutul Cultural Român, merită să-i fie imputate sumele cheltuite și băgat la pușcărie, unde să-și poată scrie secrețiile mintale. Fiu de comunist polonez (sau poate evreu după cum sună terminația numelui) nu-și poate reține răbufnirile antiromânești, deși în cel de al doilea război mondial refugiații polonezi au fost bine primiți în România și apărați de furia nemților. Iată facerea de bine! de ținut minte!

  1. Nu-i dă nimeni ceea ce merită, de teamă că pocitania ar rage că e "discriminat". Oare cu ce s-o fi ocupat (a se citi: turnat) jegul ăsta înainte de decembrie &#03989?

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.