PATĂ de la URZICENI, CEL MAI PUTERNIC OM din SERVICII! Pată este ”la căști”, mai informat și decât CSAT…

Dacă într-adevăr informația înseamnă putere, atunci cel mai puternic om din România nu poate fi decât Daniel Marius Pată. Procurorul Pată. De la Urziceni. Cel adus ”după Magistrală” direct să conducă temutul Serviciu de combatere a corupției la nivel înalt din cadrul Structurii Centrale a Direcției Naționale Anticorupție.

Serviciu pe care l-a condus într-un asemenea mod, încât până și altfel pe deplin obedientul Consiliu Superior al Magistraturii a luat foc și a respins solicitarea procurorului Daniel Marius Pată de ”a rămâne în DNA după încetarea mandatului de conducere”. Prin Hotărârea nr. 770 a Secției pentru procurori din cadrul CSM, din data de 03 august 2021.

Numai că, ”ghinion”, a trecut de atunci peste un an de zile și nu doar că procurorul Daniel Marius Pată a rămas tot șef în Structura Centrală a Direcției Naționale Anticorupție… Dar Pată a devenit între timp cel mai informat om din România!

A sărit etapele
Procurorul Daniel Marius Pată a activat la nivelul Parchetului Urziceni. Până nici măcar atoateștiutorul GOOGLE nefiind în stare să identifice fie și cel mai mic dosar cât de cât cu o relevanță publică instrumentat cu succes de procurorul Pată la nivelul Parchetului Urziceni. Unul unde oricum procurorii nu sunt ”îngropați” cu nenumărate dosare grele…

Dar, din sutele de procurori care își desfășurau activitatea la nivelul tuturor structurilor de Parchet din întreaga țară, numai procurorul Daniel Marius Pată ”de la Urziceni” a fost alesul pentru a prelua conducerea Serviciului considerat drept ”vârful de lance” din întreaga Structură Centrală a Direcției Naționale Anticorupție. Este vorba, desigur, de către temutul Serviciu de combatere a corupției la nivel înalt din cadrul Secției I. Acolo unde a fost uns șef prin delegare… La fel cum fusese, tot prin delegare, și la conducerea Parchetului Urziceni… Ce este drept, în anii aflați la conducerea Serviciului ”la nivel înalt”, procurorul șef Daniel Marius Pată s-a remarcat totuși printr-un caz. Cel al ”jenantei” încercări de ”paradire” a carierei chirurgului Mircea Beuran. Astfel că, după ce judecătorii i-au dat cu flit și oricum termenul de încetare a detașării se apropia, Daniel Marius Pată s-a adresat Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a fi lăsat să activeze în Structura Centrală a Direcției Naționale Anticorupție.

Numai că, într-o primă fază cel puțin, CSM-ul a pus lucrurile la punct, prin Hotărârea nr. 770, din 3 august 2021. Cea în care scria negru pe alb că, imediat după încetarea detașării în fruntea Seviciului de combatere a corupției la nivel înalt din cadrul Secției I a Structurii Centrale a Direcției Naționale Anticorupție, care survine la data de 11 ianuarie 2022, procurorul Daniel Marius Pată trebuie să se întoarcă la Parchetul Urziceni! De ce?

Pentru că ”procurorul Pată Marius Daniel a venit la Structura Centrală a Direcției Naționale Anticorupție direct pe o funcție de conducere, neparcurgând etapa unei funcții de execuție în parchetul anticorupție”, așa cum prevede legea. Adică, pur și simplu a sărit etapele!

Stăpânul Informațiilor Clasificate
Ce este drept, termenul limită de 11 ianuarie emis de către CSM a expirat de mult. Dar Pată a rămas tot procuror șef în cadrul Structurii Centrale a Direcției Naționale Anticorupție! Totul după ce se pare că extrem de influenții susținători politici ai acestuia au apelat la ”șmecheria” delegării lui ”Pată de la Urziceni” în fruntea unui alt serviciu din Structura Centrală a Direcției Naționale Anticorupție. Și uite cum procurorul Pată este la acest moment poate chiar cel mai informat om din sistem, din postura de șef al Serviciului Informații Clasificate! Funcție mai mult decât strategică, din care ”Pată de la Urziceni” este informat, informează și astfel poatre ”filtra” orice informație! Indiferent de gradul maxim de clasificare al acesteia! De la orice instituție publică din România! Și implicit ”fluxul informativ” venit dinspre serviciile secrete! Inclusiv în cele mai sensibile anchete ale DNA!

Până și CSM a vrut să scape de el după ”cazul Beuran”
Acesta devenind astfel mai bine informat și decât ”beneficiarii legali” ai ”oalei informative” de la CSAT! Ceea ce și poate explica în bună măsură cum de tocmai ”Pată de la Urziceni” conduce Serviciul Informații Clasificate. Și cum de, la o adică, după cum susțin sursele noastre, tot procurorul Pată ar putea fi cel mai bine la curent cu nivelul ”prafului” așezat peste cele două dosare aflate în instrumentarea DNA și care l-ar viza pe președintele Consiliului Județean Ilfov, Thuma Hubert. Și nu numai…

Catalin Tache

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *