Partidul Comunist Român a fost scos în afara legii. 10 ani de pușcărie pentru membrii

pcr

Senatul a adoptat tacit propunerea legislativă pentru interzicerea organizaţiilor politice cu caracter comunist. Proiectul primise din partea Comisiei juridice raport de respingere. Propunerea legislativă, iniţiată de 22 de senatori, preponderent PSD, prevede că organizaţiile politice cu caracter comunist sunt interzise.

‘Scopul acestei interdicţii este prevenirea reinstaurării în România a regimului totalitar comunist care a funcţionat în ţara noastră între anii 1945 şi 1989, acesta fiind cel mai criminal regim politic din Europa postbelică – cu un număr de victime situat oficial între 500.000 şi 2.000.000, cifră record dacă o raportăm la numărul populaţiei. România este, totodată, singura ţară în care s-au înregistrat victime la căderea comunismului: peste 1.000 de morţi şi peste 3.300 de răniţi’, se arată în textul iniţiativei legislative, care va fi considerată adoptată tacit după citirea, în plen, de către preşedintele de şedinţă a notei respective, conform NapocaNews.

Potrivit propunerii legislative, constituirea unei organizaţii politice cu regim comunist se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 10 ani, iar aderarea la o asemenea organizaţie politică se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 ani. De asemenea, sprijinirea sub orice formă a unei asemenea organizaţii politice se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 4 ani. Membrii Comisiei juridice au atras atenţia că Legea fundamentală prevede că sunt considerate ca neconstituţionale partidele şi organizaţiile care militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii ţării. Camera Deputaţilor are rol decizional în cazul acestei propuneri legislative.

VEZI SI: Ne piere neamul, ne piere identitatea – AVERTISMENTUL UNUI PREOT, ORGANIZATOR AL MARSULUI ANTI-AVORT

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

2 comentarii

  1. Iar intre timp, Sistemul Global Farmaceutic omorara 15 milioane de oameni pe an…

  2. Le este frica sa nu fie trasi la raspundere pentru distrugerea tarii. Regimul comunist e unul din sisteme care prevede pedepse f. mari pentru subminarea economiei tarii si aservirea ei altor tari.
    Dar se va intoarce roata. In maxim 30 de ani, daca se continua cu adancirea saraciei in randul populatiei se va ajunge la schimbarea sistemului actual in Europa. In afara de Germania, toate celelalte popoare o duc din ce in ce mai rau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *