Parlamentar rus: “Neo-nazismul este un fenomen cotidian in Estonia”

SS estonia

Un parlamentar rus a criticat luni elita politică din Estonia deoarece ar “încuraja neo-nazismul”, care ar fi “un fenomen cotidian” în micul stat baltic.

Reacţia lui Mikhail Margelov a venit după ce ministrul apărării estonian, Urmas Reinsalu, i-a omagiat declarativ pe luptătorii anticomunişti care au murit pentru a elibera ţara de sub ocupaţia sovietică în timpul celui de al Doilea Război Mondial. Mai mult, politicianul rus s-a arătat indignat şi de comemorările anuale dedicate voluntarilor Waffen SS.

“Neo-nazismul este un fenomen cotidian în Estonia şi este încurajat de unele elemente aflate la putere, care manifestă deschis simpatii naziste”, a declarat Margelov, citat de agenţia rusească de ştiri RIA Novosti.

Citiți și:  Autistic And ‘Inept’ U.K. Teen Gets Five Years In Prison On ‘Terror’ Charges For Pretending To Be A ‘Neo-Nazi’

În trecut Moscova a cerut în repetate rânduri oficialilor occidentali să reacţioneze faţă de “simpatiile naziste” ale politicienilor din Estonia, ţară membră a UE.

În statele baltice (Estonia, Lituania şi Letonia) au loc anual marşuri şi comemorări în memoria voluntarilor din diviziile locale ale Waffen SS, care luptat împotriva Armatei Roşii în timpul celei de a doua conflagraţii mondiale.

Divizia a 20-a SS a fost o unitate estoniană de infanterie, parte a Waffen SS, creată în luna mai a anului 1944 şi care a luat parte la mai multe bătălii împotriva sovieticilor, spre sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial. Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile