Paris: 500 mii de francezi au protestat impotriva politicii pro-gay a guvernului socialist

La Paris duminică, 2 februarie, pentru a doua săptămână la rând, mii de oameni au mărșăluit împotriva guvernării François Hollande și politica sa de susținere a adopţiei copiilor de către perechile homosexuale. Conform liderilor mişcării “Manif pour tous” („Manifest pentru toți”) francezii se opun, în acest fel, oficializării practicii mamelor surogat pentru homosexuali, precum și împotriva aşa-numitei “teorii a genului” predate în școli.

Potrivit agenţiei France Press, manifestaţiei împotriva politicii familiofobe a guvernului socialist s-au alăturat peste 500 mii de francezi. Ministrul de Interne, Manuel Valls, a prevenit în ajun că “nu va fi tolerant” faţă de astfel de manifestaţii.

Protestatarii au scandat lozinci precum “Hollande, nu vrem legea ta”. Activiștii sunt nemulţumiţi de faptul că actuala guvernare nu doreşte să-i asculte, în ciuda numărului de persoane care participă la proteste.

Citiți și:  VIDEO / Poponari agresivi - luati pe sus de politie. Zeci de depravati arestati

Aproximativ 2.500 de ofițeri de poliție au fost trimiși pentru a asigura securitatea. După  consumarea evenimentului, au fost înregistrate şi câteva ciocniri dintre manifestanţi şi poliţie.

Acţiunile masive împotriva legalizării căsătoriilor homosexuale au început în toamna anului 2012, când un proiect în acest sens a fost propus spre dezbateri. În pofida reacţiilor societăţii franceze, proiectul de lege a fost votat de către Parlament, iar la 18 mai 2013, legea a fost semnată de preşedintele Hollande. În acest fel, Franţa a devenit al 9-lea stat din Europa şi al 14-lea din lume, care a oficializat căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Pe lângă căsătorii, noua legea permite şi adopţia copiilor de către cuplurile de homosexuali, dar şi recurgerea la serviciile de mame-surogat în favoarea cuplurilor de gay.

Citiți și:  Pedofilii se transformă în „persoane atrase de minori”. YouTube, Twitter și Instagram le fac propagandă pentru că nu sunt „rasiști”

Articol de Veronica Dârzu – Mesager.NET

 

NOUVELLE MOBILISATION DES ANTIMARIAGE GAY - Manif pour Tous People wave trademark pink. blue and white flags during a protest march called, "La Manif pour Tous" (Demonstration for All) against France's legalisation of same-sex marriage and to show their support of traditional family values, in Paris paris-anti-gay-10 paris-anti-gay-8 paris-anti-gay-6 paris-anti-gay-4 gayfr1

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile