Părinţii depresivi vor avea copii cu probleme

dd11

Dar unii oameni de stiinta atrag atentia ca atentia ar trebui indreptata si spre starea de sanatate mintala a parintilor inainte de conceperea copilului.

Potrivit unei cercetari efectuate la Harvard Medical School, depresia parintilor poate fi asociata cu tot felul de probleme ce apar la copiii lor, in timp ce cresc, titrează Lyla.

Depresia este o boala care se hraneste cu sine, a declarat doctorul William Beardslee, specialist in psihologia copilului de la Harvard Medical School.

El a atras atentia ca aceasta tulburare psiho-emotianala genereaza numeroase probleme medicale, caci oamenii care sufera de depresie nu cer ajutor cand au nevoie. Daca apar afectiuni minore, acestea raman deseori netratate, agravandu-se in timp.

Fara interventie profesioanala, depresiile nediagnosticate ale parintilor pot avea consecinte negative asupra copiilor, a adaugat doctorul Beardslee.
Acesta a amintit problemele comportamentale pe care le dezvolta micutii in crestere, dar si cele de personalitate.

Adolescentii care provin din parinti depresivi sunt la randul lor predispusi sa dezvolte aceasta tulburare, chit ca se manifesta episodic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *