Părinţii depresivi vor avea copii cu probleme

dd11

Dar unii oameni de stiinta atrag atentia ca atentia ar trebui indreptata si spre starea de sanatate mintala a parintilor inainte de conceperea copilului.

Potrivit unei cercetari efectuate la Harvard Medical School, depresia parintilor poate fi asociata cu tot felul de probleme ce apar la copiii lor, in timp ce cresc, titrează Lyla.

Depresia este o boala care se hraneste cu sine, a declarat doctorul William Beardslee, specialist in psihologia copilului de la Harvard Medical School.

El a atras atentia ca aceasta tulburare psiho-emotianala genereaza numeroase probleme medicale, caci oamenii care sufera de depresie nu cer ajutor cand au nevoie. Daca apar afectiuni minore, acestea raman deseori netratate, agravandu-se in timp.

Citiți și:  Un neamț îndrăgostit de România s-a mutat la noi și s-a botezat ortodox. Thomas Sieber: Tineretul din Germania este extrem de stricat, foarte mulți au boli psihice și consumă droguri. În Germania, credința este ridiculizată

Fara interventie profesioanala, depresiile nediagnosticate ale parintilor pot avea consecinte negative asupra copiilor, a adaugat doctorul Beardslee.
Acesta a amintit problemele comportamentale pe care le dezvolta micutii in crestere, dar si cele de personalitate.

Adolescentii care provin din parinti depresivi sunt la randul lor predispusi sa dezvolte aceasta tulburare, chit ca se manifesta episodic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.