Paradoxul cocalarului

Din ce in ce mai des vad cum cocalarii si pitipoancele ignora legea ba, mai mult decat atat, jignesc politistii. Nu spun ca politistii sunt niste sfinti si ca ar trebui sa le pupam picioarele, dar uniforma trebuie respectata. Cand un politist te trage pe dreapta pentru ca ai incalcat o regula de circulatie, nu-l scuipi si nici nu-l injuri. Cand un politist are mandat de aducere si vine sa te aresteze, nu spui “Am fost bruscat. Fac ce vor în România, nu contează că e USL la guvernare.”. E de tot cacatul sa faci asta pentru ca lumea intelege ca, pentru ca-i USL la guvernare, ai liber la furat si imunitate la arest.

Totusi paradoxul e altul. Si cocalarul nu-l poate intelege. Si nici nu-l va intelege pana cand nu romanii se vor uni. Imaginati-va urmatoarea situatie.

Citiți și:  Austria: Polițiștii s-au dat de partea poporului și cer guvernului să anuleze vaccinarea obligatorie

Un politist trage pe marginea drumului o pitipoanca intr-un Porsche pe care-l conduce fara permis. Sau un cocalar intr-o masina de lux care conduce cu 150km/h pe unde vrea muschiu’ lui. Cand ii cere actele, politaiul este injurat, scuipat, umilit si asa mai departe.

Daca am fi uniti si am fi martori la aceasta scena, cat de simplu ar fi sa venim noi, pietonii si gura-casca din jur, in ajutorul politistului? Si sa-l luam la incins pe respectivul jegos. Palme, suturi, chestii din astea usoare dar dureroase si umilitoare. Eventual, in functie de cocalar, merge si o batuta cu strigaturi, un calusarii, un calcat in picioare, ceva.

Citiți și:  Prevenție! Poliția le va face șoferilor agresivi o labă dimineața

Pentru ca, in acel moment, sa vedem daca respectivul cocalar sau proasta de pitipoanca vrea sa cheme in ajutor chiar politaiul pe care l-a injurat inainte, pe care l-a umilit, pe care l-a amenintat si asa mai departe. Vreau sa vad cum un cocalar care injura un politai, in momentul in care trecatorii sar in ajutorul politaiului, cere ajutor acelui reprezentant al legii.

Si as vrea ca reactia politaiului sa fie asta:

Abia atunci va incepe sa se schimbe ceva! – Autor: Sebastian Bargau

CITESTE SI: Romania tara de „cocalari si pitipoance”. De ce nu ar trebui sa mai radem de ei?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.