Papa Francisc minte ca un… fără să încalce decalogul

De ceva vreme, ori de câte ori dau peste ceva scris sau spus de cel pe care am să-l numesc nu „Obama de la Vatican”, ca alții, ci, corect politic, Sfântul Părinte sau Papa, eu verific. Vreau să văd dacă-i adevarat ori ba. Nu că aș fie eu Toma Necredinciosul sau că Papa ar minți – doar e papă și nu un credincios de rând – dar e posibil să fie uneori prost informat și să spună lucruri pe care niciun om cu mintea întreagă nu le-ar spune. O avea Vaticanul cel mai tare serviciu de informații, zic unii, dar uite că Papa a fost ultimul care a aflat că în rândurile imigranților clandestini s-ar putea strecura și jihadiști ai Statului Islamic. Din cauza asta, prost informat, Sfântul Parinte a ținut-o langa cu susținerea imigrației islamice, îndemnând fiecare parohie să-și bage în casă măcar câte o familie de copii ai lui Allah.

Am dat de curând în exhortația Evangelii Gaudium – scrisă de Papa Francisc anul trecut – de următorul pasaj: În această epocă dobândeşte o importanţă deosebită relaţia cu credincioşii islamici, astăzi prezenţi îndeosebi în multe ţări cu tradiţie creştină unde ei pot să-şi celebreze liber cultul şi să trăiască integraţi în societate. Nu trebuie uitat niciodată că ei, „declarând că ţin credinţa lui Abraham, îl adoră împreună cu noi pe Dumnezeul unic, milostiv, care îi va judeca pe oameni în ziua de apoi”. Scrierile sacre ale islamului păstrează o parte din învăţăturile creştine; Isus Cristos şi Maria sunt obiect de profundă veneraţie şi este admirabil să vezi cum tineri şi bătrâni, femei şi bărbaţi islamici sunt capabili să dedice zilnic timp rugăciunii şi să participe cu fidelitate la riturile lor religioase. În acelaşi timp, mulţi dintre ei sunt profund convinşi că viaţa lor, în totalitatea sa, este a lui Dumnezeu şi pentru el. Recunosc şi necesitatea de a-i răspunde lui Dumnezeu cu o angajare etică şi cu milostivirea faţă de cei mai săraci…

Citiți și:  E bomba anului în Dosarul Caracal! Dinca l-ar fi contactat pe unul dintre puternicii lumii

După ce am terminat lectura, întâi mi-am făcut cruce, am spus „piei drace!” și numai după aia am pus mâna pe Coran! Acum vă spun un lucru: de câte ori îl auziți pe Sfântul Părinte spunând ceva, bine ar fi să aveți în mână nu Biblia, ci Coranul. Pentru că nu-i puțin lucru să afli, cum am aflat eu și toți cei care au citit Evangelii Gaudium, că musulmanii țin credința lui Abraham și că, și noi și ei, avem același Dumnezeu! Cum nu-i puțin lucru să ți se dezvăluie minunea că musulmanii, când se roagă pe covoraș cu fața la Mecca, îl venerează nu numai pe Allah și Mohamed, ci și pe Isus și Fecioara Maria! Dacă asta nu-i globalizarea credinței, nici minune nu mai este!

Așa că m-am apucat să-l caut prin Coran pe Abraham (patriarhul Vechiului Testament), ăla de a trăit cu mai mult de două milenii și jumatate înainte ca Profetul să-l inventeze pe Allah și să scrie în Coran ce-i dicta acesta. Ce-am găsit m-a îndemnat să-mi fac din nou cruce pentru a îndepărta imaginea Papei: Abraham nu a fost nici evreu și cu atât mai puțin crestin; a fost musulman! Normal, altfel cum să creadă musulmanii în el?!!  Și ca să nu ziceți că-i vreo poveste ca alea spuse de Erdogan – ca musulmanii au descoperit America și au construit o moschee în Cuba pe când Columb era încă copil, am să citez chiar din Coran:

Sura 3, versetul 67: „Avraam nu a fost nici iudeu nici creștin. El a fost credincios adevărat (musulman) și întru totul supus lui Allah. Și nu a fost dintre cei care-l fac semeni (evreii și creștinii n.a).”

Citiți și:  E bomba anului în Dosarul Caracal! Dinca l-ar fi contactat pe unul dintre puternicii lumii

Sura 3, versetul 68: „Cei mai îndreptățiți oameni să se socotească apropiați de Avraam sunt aceia care l-au urmat pe el și pe acest Profet (Mahomed) și aceia care cred. Iar Allah este Ocrotitorul credincioșilor.”

Înainte de asta – tot in Sura 3, versetul 65 – Coranul se adresează tâmpiților de evrei și crestini: „O voi oameni ai Scripturii, de ce vă contraziceți asupra lui Avraam, când Tora și Evanghelia nu au fost revelate decât după el? Voi nu aveți judecată?”

Acum veți întreba: și Isus? Vă răspund: conform Coranului, Isus este asemenea lui Adam, a fost făcut din lut!

Sura 3, versetul 59: „Înaintea lui Allah, Isus este asemenea lui Adam, pe care El l-a făcut din lut și apoi i-a zis lui «Fii» și el a fost.”

După ce am aflat toate astea, mi-am spus că l-am prins pe Papa cu minciuna, mai ales că Papa fiind un erudit (ca toți papii de altfel) a citit și Coranul, așa că nu poate invoca drept scuză, prostia. Era grav, dar nu și anormal. Orice militant islamo-socialist minte, și Papa este unul dintre cei mai mari. Numai că în Decalog scrie: „Să nu ridici mărturie mincinoasă împotriva aproapelui tău.” Și cum nu creștinii, ci musulmanii sunt mai aproape de Papă, iar acesta minte nu împotriva, ci în sprijinul lor, înseamnă că Papa n-a mințit! Doar Isus a fost făcut din lut! N-a făcut nimic grav: a scris în Evangelii Gaudium o taqqyia și taqqyia, conform Coranului, atunci când contribuie la netezirea drumului ce se așterne în fața Islamului, este pe placul lui Allah – dumnezeul nostru, al tuturor. – Autor: Bogdan Chelari

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.